[Eski] External Hard Disc Tavsiyeleriniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Daredevil

Yeni üye
Yeni bir bilgisayar almak üzereyim, hoş hala laptop mı alsam desktop mı diye de düşünüyorum ama, desktop toplamam durumunda bir de external hd alacağım.

Daha önce de hiç almadım. Şimdi bunu çoğunlukla depolama ve transfer amacıyla kullanacağım. Belli bir fiyat aralığı yok aklımda, o yüzden genel tavsiyeler benim için yararlı olabilir.

Teşekkürler.

Ben dışından SONY görünümlü içi Toshiba olan 80 GB'lık bir harddisk kullanıyorum. Oldukça başarılı bir alet. Sürekli yanımda taşımama ve pek de fazla özen göstermememe rağmen şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı. Oldukça da portatif avuç içi kadar bir alet.

Bende western digitalin 500 gb lık kitap şekilli hdd ni kullanıyorum şu ana kadar problem yaşamadım ama açıkçası onurun başına gelenler ürküttü beni bu arada onurada geçmiş olsun diliyorum.

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Onur_Erbas' Alıntı:
Turkiye'de Lacie satiliyor mu Kerem? Satiliyorsa bakiver fiyatlarina. Tas gibi aletler.

Senin disk mi abi bu. :lol:

Yok degil. Hos basima gelenden sonra, harddisk konusunda oneri vermem dogrusu ironik gorunebilir. Haklisin.

Lacie'yi daha once calistigim isyerinde kullaniyorduk, bir de Oojami'nin kayit odasinda. Gercekten cok iyi aletler. Fiyati da biraz ucuk digerlerine gore, ondan bir bakiver fiyatlarina dedim.

Benim disk, IcyBox marka bir harici kutuya sahipti. Icine de eski dizustu bilgisayarimdan cikan Seagate marka diski takmistim. IcyBox fiyakali ama ucuz urunler ureten bir marka.

Sevgiler.

Onur

Onur, Miam'da bir Lacie kullanıyoruz, bir türlü gördüremiyoruz aleti :D

2 stüdyo da problem oluyor bu. Bir ara başka bir alet üstünden paralel bağlıyordum görüyodu, şimdi o da olmuyor.

Ben de alırsam bir tek bundan almam diye bellemiştim ama ben baya bir cahilim hd konusunda. Muhtemelen girişinde falandır problem.

İyi bir alet olduğunu duyunca şaşırdım şimdi :)

Ben seagate kullanmıştım.Kaba olsalarda performansından memnun kalmıştım.Seagate iyi bir marka zaten bu işte..

Ben baya incelemiştim WD ve Samsung en iyi markalar görünüyor ancak Philips in 120 GB lık HDD'ini kampanyadan 150 YTL ye almıştım 1 ay önce. Hemen hepsi iş görür bence yanlız dış cephesinin sert plastik yerine alüminyum olmasına dikkat et ısınma problemleri oluyor, devamlı taşıyacaksan 2,5" liklere, yok masamda dursun çok nadir yerinden oynatırım diyorsan 3,5" liklere göz at derim

LaCie almayınız.
Bir arkadaşımda 1 TB'lık bir LaCie var, ve LaCie almak istemeyeceğimi söyledi :)
("u dont want a lacie, trust me")

Sorun, ısındıklarında aşırı gürültü yapıyor olmalarıymış. Bir de pahalı.

WD MyBook Pro en fena external şu anda. İyi anlamda :)

Firewire hoş olur, ama USB modelleri de yedekleme ve transfer için ideal.

Eğer üst modeller pahalı geliyorsa, şunu da düşünebilirsin:
http://www.wdc.com/en/products/products ... anguage=en
Türkiye distribütörlerinden biri, ve modellerden biri:
http://shop.infronic.com/wsc_product.as ... PID=&Last=

ilterocktive' Alıntı:
LaCie almayýnýz.
Bir arkadaþýmda 1 TB'lýk bir LaCie var, ve LaCie almak istemeyeceðimi söyledi :)
("u dont want a lacie, trust me")

+1
duc de bir suru lacie den sikayetci var.
lacie diye search yaptirirsan, sayfalar cikar. :shock:

kolay gelsin

berk

LaCie bana da problem çıkardı. Fw 800'den görmüyordu Mac diski. 400 kullanmak durumunda kalmıştım. Üstelik içindeki bazı dosyalara ulaşamıyordum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri