[Eski] Faderport ile plug-in otomasyonu mümkün müdür ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

davulzade

Yeni üye
Presonus Faderport aldım. Severek kullanmaya başladım. Pro tools kullanıcıyım.

Volüm ve pan otomasyonu yapabiliyorum. (stereo kanallarda sağa doğru panlamaya başladıktan sonra sola panlama yapamıyorum. Muhtemelen firmwareyi güncelledikten sonra düzelecektir)

Merak ettiğim şu : Pro Tools'da Bir ampli simulasyonundaki(ya da başka bir plug-in) filtre pedalın knob'u ile oynamak ve bu otomasyonu kaydetmek mümkün müdür ?

Şimdiden teşekkürler.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın öncelikle :)

O dediğiniz türden herşeyi yapan bir driver yazmış adamın biri ama ancak kendi programına yanlış hatırlamıyorsam airmann faderport driver diye aratınca çıkıyordu. Adam pan potunu joggle olarak kontrol edebilecek driver yazmış.

Bir de adaptör orjinal olmalı diye biliyorum. Şüphesiz ki sizinki orjinaldir de, motorize faaliyet sağlıklı olsun diye okuduğumu hatırlıyorum.

Sonuç olarak sorunuzu cevabı mümkündür ama yazılımla ilgili olduğunu gördüm bu durumun.

Cok tesekkurler. Eve gidince aratacagim dediginiz driver'i. Adaptor orijinal. Sadece 100-220 cevirici kullaniyorum. Sanirim firmwaresi eski oldugundan bazi ufak sorunlar yasadim. Ama yeri gelmisken soyleyeyim. Ne buyuk rahatlikmis yahu :)

Not : Bu arada pro tools'da otomasyonu yapmak icin yardima ihtiyacim olacak. Daha once hic yapmadim. Volume otomasyonunu mouse ile bile yapabiliyorum ancak plugi otomasyonunu nasil yapacagim, parametreleri nasil gorecegim ?

davulzade' Alıntı:
nasil yapacagim, parametreleri nasil gorecegim ?

Çok Basit
Her plugin in üzerinde automation penceresi var
açtığında plugin özelliğinde olan bütün ne varsa Add edip
daha sonra edit penceresinde istediğin gibi otomasyon yapabilirsin
(volüm otomasyonu yaptığın gibi).

caci' Alıntı:
davulzade' Alıntı:
nasil yapacagim, parametreleri nasil gorecegim ?

Çok Basit
Her plugin in üzerinde automation penceresi var
açtığında plugin özelliğinde olan bütün ne varsa Add edip
daha sonra edit penceresinde istediğin gibi otomasyon yapabilirsin
(volüm otomasyonu yaptığın gibi).

Caci çok teşekkürler. Yarın ilk iş bunu deneyeceğim. O kadar zor değilmiş dediğin gibi :)

Geri