[Eski] fast track pro latency sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

can02

Yeni üye
merhaba... uzun zamandır müzikle uğraşıyorum ve en sonunda kendime ufak çaplı da olsa bir home studio kurdum... ses kartına mobil olarak da ihtiyacım olduğundan fast track pro aldım... cubase sx3e kartımı tanıttım ve fakat usb midi klavyeyle aldığım kayıtlarda inanılmaz oranda latency problemi yaşıyorum... bu oran oyle 60 70 ms de değil... 1000leri aşıyor! bu uygulamalarda yeni olduğum için de pek anlamıyorum dorsu bu işlerden... yardım ederseniz çok sevinicem... bu arada bilgisayarımın performansından kaynaklı olması bana göre mümkün değil... 1gb ram ve pentium d 3.0 dual core işlemcim var... acil olarak yardımlarınızı bekliyorum iyi günler... device setup da da asio directx full duplex seçili durumda... diğer seceneklerle kanal peaklerim yanmasına rağmen ses alamıyorum... acil yardımlarınızı bekliyorum iyi günler...

Öncelikle , directx full duplex yerine m-audio delta asio seçilmeli. Sonra control panel içinden buffer size ayarı ile ilgili bölüme bakmak lazım. Burada 512 veya 256 seçenekleri işaretlenirse latency çok makul oranlara düşer ve rahatlıkla midi yazılır. Şu an öngöremediğimiz başka bir problem yoksa sorunun bu şekilde çözülmesi lazım..

can02' Alıntı:
... diğer seceneklerle kanal peaklerim yanmasına rağmen ses alamıyorum... acil yardımlarınızı bekliyorum iyi günler...

Pardon , ben bu cümleyi atlamışım. Ama latency ile ilgili problemi gidermek için full duplex seçeneğinden vazgeçmek zorundayız. Vazgeçince de ses alamamaktan şikayetçisin..Ona da yardım yakında gelecektir. :)

M-Audio'nun kendi Asio sürücüsünü seçmeniz, gecikmenin azalması için gereklidir. Ancak bunu seçince ses alamamanız aklıma muhtemelen ses kartının mikser yazılımıyla ilgili bir sorun olduğunu getiriyor. Oradaki ayarların kullanımınız için doğru ayarlandığından emin misiniz?

bu soru için doðru adres aslýnda þurasý;

http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=7

latency için neyi seçmen gerektiðini biliyorsun, arkadaþlar da söylemiþler. orasý kesin, diðerlerini unut. "m-audio delta asio" olarak geçtiðini sanmamakla birlikte m-audio yazýsýný görmenin yeterli olduðunu belirtmekte fayda var :D

daha sonra þu baþlýðý oku;

http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6164

burda yazanlarý kendi ses kartýn iin de gördüðünde tahmin edebilirsin zaten. okuduktan sonra detayýyla ne yaptýðýný ve ne olup olmadýðýný yaz tekrar

tekrar merhaba,
konu üzerine bir miktar daha vakit harcadıktan sonra latency'i 5.57ms'ye kadar düşürmeyi ve kulakla da fazla algılanamayan bir latency time'a ulaşmayı başardım nihayet... cevaplarınız için teşekkürler... son olarak bu süre normal midir, yoksa bunu da düşürmenin yolları var mıdır? ilginiz için tekrar teşekkürler...

sorun neymiþ? niye ses alamamýþsýn? nasýl düzelttin?

o süre normalden az aslýnda. buffer size'ý çok düþürmüþsündür. arttýr biraz çýtýrtý pýtýrtý yapmasýn 11.2 filan idealdir

ya önce normal secilmesi gereken asio driveri sectim sonra da ses kartının üzerindeki bir düğme yardımıyla başka bir kanalı sectim oldu...
ayrıca iyi haber de şu anda 5ms ile hiç çıtırtı falan yapmıyor... o yüzden sordum ztn daha da indirmek mümkün müdür diye ama önemli diil aslında cok çünkü kulak çok hissetmiyo ztn şu anda... tekrar teşekkür ederim :)

Tek kanal yazarken çıtırtı yapmaz şu an için..Kanal sayıların arttığında ve kullandığın plug-in ler çoğaldığında , buffer size'ı yükseltme ihtiyacı duyacaksın muhtemelen. Midi yazma işin bittiğinde sorun teşkil etmez , daha rahat çalışırsın. Ben de Olcay Anar'a katılıyorum latency konusunda. 11 ms ile çok rahat midi yazarsın aslında..Kolay gelsin..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri