[Eski] Fatar Studiologic VMK 188 Plus

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ec

Yeni üye
Merhabalar,

Piyano çalışmak için gerçekçi ağırlığa sahip tuşları olan bir klavye arıyordum. Bu klavye, istediğim iş için epey iyi görünüyor. Google aramalarında hakkında şimdiye kadar kötü bir şeye rastlamadım denilebilir.

Klavyeyi buradan görebilirsiniz:

http://www.fatar.com/Studiologic/Pages/VMK_188.htm

Aranızda bunu kullanan var mı? Ya da başka bir klavye önerisi olan? Sanırım bu klavyeyi buralarda bulmak biraz zor.

(Not: Eğer alternatif sunacaksanız lütfen kıyaslı olarak sunun, yani "Şuna, şuna ve şuna sahibim; diğerlerine kıyasla daha kaliteli/gerçekçi." veya "Piyanom da var, gözümü kapatınca çok az fark hissediyorum." türünden bir şey olsun. Çünkü öbür türlü herkes aldığı klavyeyi söylüyor fakat bunun benim için bir anlamı olmuyor; sadece bir sürü model öğrenmiş oluyorum. :) )

Akalın Müzik getirtiyor Fatar'ları. Orada deneyebilirsiniz aslında stoklarında varsa.
CME ler var alternatif olarak ve kampanya dahilinde daha ucuz onları da Akalın getiriyor.

Çok gerçekçi mekanizma ve ahşap tuşe gerçekçiliği takıntınız yoksa iki klavye de memnun edecektir. Eğer illa gerçek piyano tuşesi istiyorsanız Fatar Numa, Kawai MP8 gibi cihazlara bakmanız gerekecek o da bütçeyi katlayacaktır.

Ben Fatar'ı ortalama 1 saat kadar denedim , ayrıca Cme Uf8 sahibiyim.. Bana göre Cme daha iyi geldi açıkcası , biraz daha cezbetti.. Ama tercih , zevk meselesi.. Kesinlikle Cme'leri denemeni tavsiye ederim, en azından fikrin olur aklında kalmasın şüphe :)

Fatar NUMA dehşetmiş. Fiyat olarak da öyle ama. :)

VMK 188 Plus zaten 21 kilogram. NUMA'yı kamyonetle taşırız ancak.

Önerileriniz için teşekkürler.

Geri