[Eski] Firestudio ve Emule

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

denizdurdag

Yeni üye
Presonus Firestudio ses kartımın bağlantısı emule açınca kesiliyor.

Yani normal çalışmakta olan kart emule çalışmaya başlayınca bilgisayarla bağlantıyı kesiyor.

Bu garip sorunun çözümü hakkında yardıma ihtiyacım var.

Ne indiriyorsun bakalım.Seni h2O cu,korsancı seni :D
Şaka tabi..İlginç bir sorun! Aslında şaşmıyorum bu pc lere artık kafalarına göre takılıyorlar.Kaldırıp yeniden kurmayı denedinmi?

Bilgisayar hatalarında her zaman en aptalca olan seçeneği değerlendir.

Örnek:

Emule'nin kullandığı portu değiştir. Belki onlar çakışıyordur. (Biliyorum mantıksal olarak saçma ama olabilir)

Örn: Benim de Joypad takılı olduğu zaman MSN çalışmıyordu. Ne alaka demeyin ben de hala çözemedim...

Abi çok güzel plug-in'ler var onları indiriyorum ya. :D

Portları değiştirmeyi denedim ama işe yaramadı.

Emule mesele değil kaldırır atarım fakat bu PC denen hastalıklı varlık beni her gün yeni numaralarla şaşırtmayı başarıyor. Bu da artık komiğime gitti buraya yazmadan edemedim. Yoksa PC'ler askerlik anısı gibi. Yazsan ansiklopedi olur fakat kimse yazmaz :)

Zamanında kafayı çizip anakartı çıkarıp çekiçle girişmişliğim vardır. Sağlammış, kıramadım, hırsımı alamadım, gözüm döndü gidip lavaboya koyup açtım suyu. Ciddiyim. Sonraki bir hafta hayatımın en huzurlu günlerini yaşadım. Sonra gidip yeni bilgisayar aldım. Gerisi malum :)

Emule kullanmadım bilemeyeceğim ancak bir tahminim var; çektiği mp3 dosyalarını dinlemek için entegre bir audio device kullanıyorsa, Firestudio driverlarını blokluyor olabilir.

denizdurdag' Alıntı:
Abi çok güzel plug-in'ler var onları indiriyorum ya. :D

Sanırım bundan dolayı. Bunu ciddi olarak yazmamam gerektiğini bilecek kadar uzun süredir takip ediyorum forumu :)

Bu platformun korsan konusunda ne kadar duyarlı ve katı olduğunu biliyorum. Ve bu tavrı destekliyorum.

E-mule'da dolaşan verinin çok büyük oranda korsan olduğunun da farkındayım. Bu başlığı açarken de bu konuyu düşünüp tereddüt ettim fakat başlığın konusu direk olarak korsanı savunan, korsana göz kırpan bir konu değil. Sanırım aksi durumda şimdiye kadar çoktan kırmızı herflerle kapatılırdı.

Bir tahmin olarak cevap verebilirim sadece...
Eğer eMule'u bir kurulum paketinden kurduysan Windows registry'de bir karışıklığa yol açabilir.
Internet sitesinden kurulumsuz zip package halinde indirip denemeni tavsiye ederim.
Şu da bir neden olabilir eMule bazen inanılmaz ram kullanımına yol açıyor. Alakası var mı? Yok? Ama çözebilir mi? Kimbilir?

Emule gibi dosya paylaşım yazılımları konusunda, ben destek vermem. Burda da hoş karşılamıyorum.

Onun için klasik lafımı edeceğim: "Sorunu kendi başına halledemiyorsan, aldığın yere sor".
Bir malın sorununu, en iyi satıcısı bilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri