[Eski] Firewire 410 ve 5+1

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Özcan Ertek

Yeni üye
Merhabalar.
Firewire 410 ses kartım ve linkte özellikleri belirtilmiş Philips MMS460 160W 5.1 sistemim var.

http://www.shop.bt.com/productview.aspx?quicklinx=3H8G

410'un surround sistem için uyumlu olduğunu düşünüyordum ancak beceremediğim için net bir şekilde sormak istiyorum:
5.1 hoparlörleri firewire 410'a takabilir miyim? Takabiliyorsam hangi girişlerden takabilirim? Çünkü hoparlörden siyah, turuncu ve yeşil olmak üzere üç kablo çıkıyor ancak ses kartı üzerinde uyum gösterecek gibi duran bir giriş yok.
İlaveten, aynı soruyu iki sene önce bir arkadaş '5+1 sistemler ve ses kartları' başlığında M-Audio 2496 model ses kartı için sormuş.
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... t=surround

Soruya karşılık 'DTS ve DD 5.1 decoder'a ve dijital baglantiya sahip hoparlorler direk baglanti sayesinde calisir. 5.1 analog girisleri olanlar calismaz.' gibi bir yanıt verilmiş.
Firewire 410 için de durum aynı mıdır?
Aynı ise Philips MMS460'da DTS vb. özellikler ne durumdadır ? (Ortada DDS 5.1 Decoder gibi bir şey göremiyorum)

Firewire 410 Users' Manuel'de konuyla ilgili şunlar yazıyor;
Connect the FireWire 410’s outputs to your amplifier, powered monitors or surround system. For two-channel stereo operation, the default
outputs are channels 1 and 2. (You may change this in the FireWire 410 control panel if you desire.) For multi-channel surround output,
connect up to eight powered monitors to the FireWire 410’s eight analog outputs.
Ancak grafikle sadece monitör girişlerini açıklamış onun için bir şey yapamadım.
Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Firewire 410 un arkasındaki outlardan bağlantı yaparak DTS ses alınabiliyor. Ama bu senin elindeki dinleme sistemi için geçerli değil anladığım kadarıyla. Ya bir decoder ın olacak ve kolonları decoder a girip decoder ı da 410 a gireceksin, ya da kolonlarını direk olarak outlara gireceksin. Elindeki gibi "ucuz" sistemlerde zaten DTS ya da Dolby dinleme yok sanal bir 5.1 olayı var diye biliyorum.

Anlıyorum. Şunu da belirtmem bir farklılık yaratır mı acaba? Benim surround ses alma gibi bir derdim yok, stereo olması yeterli. 5+1'den çıkan farklı renkteki 3 kabloyu (center/subwoofer kablosu, front kablosu, surround kablosu) bir ara kabloyla birleştirip 2 çıkışlı TRC(firewire 410'un output girişi) jacka çevirme gibi bir çözüm önerildi. Sağlıklı bir şekilde çalışabilecek bir çözüm müdür?

sydbarrett' Alıntı:
Anlıyorum. Şunu da belirtmem bir farklılık yaratır mı acaba? Benim surround ses alma gibi bir derdim yok, stereo olması yeterli. 5+1'den çıkan farklı renkteki 3 kabloyu (center/subwoofer kablosu, front kablosu, surround kablosu) bir ara kabloyla birleştirip 2 çıkışlı TRC(firewire 410'un output girişi) jacka çevirme gibi bir çözüm önerildi. Sağlıklı bir şekilde çalışabilecek bir çözüm müdür?

Bence ön/sağ-sol kablosunu ses kartının kulaklık girişine bağlasanız en azından stereo meselesini çözmüş olursunuz. Ta ki 5 monitör + 1'de subwoofer alana dek. Çünki kartınızın çıkışları line seviyesinde yani kullanacağınız hoparlör/monitör aktif değilse sinyali amplifiye etmeden duyulur seviyeye yükseltemezssiniz.

bu arada firewire'ın manuelinde TRC(aldığım yer söylemişti) yerine 1/4'' TS tanımı kullanılıyor.
LINE OUTPUTS 1 – 8 – These are unbalanced analog outputs on standard 1/4” TS connectors at 10dB line level. These outputs will support standard two-channel stereo, as well as surround modes up to 7.1. (Your audio software must support multiple surround outputs.)
When monitoring two-channel stereo program, outputs 1 and 2 are the default outputs; any or all output pairs may be selected in the
FireWire 410’s control panel. You may also use the eight outputs to send individual or grouped channels to a mixing console.

Bilgilendirmek amaçlı sonucu haber vereyim.
Analog 5+1'den çıkan kulaklık kablolarını tek bir kabloda birleştirip iki TS jack çıkışıyla Firewire 410'un ilk iki output'una girerek sorunsuz stereo ses almayı başardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri