[Eski] firewire anakart mi ...pci firewire kart mi ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gettho_dady

Yeni üye
Selamlar . ..Emektar pc min anakarti yandi (asus p4 p800 E-Deluxe)
uzerinde firewire vardi....m-audio firewire 410 ses kartim var ...simdi anakart fiyatlarina baktim uzerinde firewire olan anakartlar baya bi pahali deluxe edition falan oluyolar genelde.Benim isimi ise 60-70 dolarlik gorucek,
pci firewire kart kullanmadim,pci firewire karti kullananlar deneyimlerini yazabilir mi ? Performans farkliligi yada problem olur mu die endiseliyim .

Tesekkurler.

Anakart alırken çok ucuz bir model yerine ortalama bi model anakart almanız. Bilgisayarın stabilitesi adına güzel bir karar olacaktır. Ben seneler önce şuan hala kullandığım p4 2.8ht işlemcili bilgisayarıma msi marka bir anakart aldım 60 70$ fiyatı vardı. Çok pişman oldum değiştiremedim de...

Firestorm'um bahsettiği pci firewire kart'ın çipseti "Texas Instruments".
Kadıköy yazıcıoğlundaki ladin bilgisayarda bulabiliyorsunuz.
50YTL civarında idi yanılmıyorsam.

Uğur abi Bursa da onun İstanbul işi oldukça zor gibi ama abi en iyisi Bursa daki bilgisayarcı mağazalarını dolaşıp kutularını okuyarak bulmak gibi.

:) Buyuksun Emre ....Bakalim arastiricam ..simdilik notebook a tasindim vista ile ugrasiyorum ...anlasabilirsek vista ile bi sure boyle kullanicam olmazsa ,anakarti firewire karti alana kadar ..herkeze tesekkurler ...

Selamlar.Benim şöyle bir sorunum var...Anakartımda firewire bağlantısı olmasına rağmen kasamda bu griş yok bunun için de konnektör alacağım...Bu Konnektörler acaba kalite kalite mi yoksa anakarta girsin de her türlü çalışır cinsinden bişey mi...

Anakarta tümleşik gelen tüm donanımlar gibi FW'de bana göre 2 nci tercih sebebi.. neticede FW bir donanım değil, farklı bir tür veriyolu olduğu için kaliteli bir anakartın FW portuna güvenebilirim..

@izler
anakart'ının kasanın arkasına denk gelen yani portların olduğu entegreler arasında mı yok? yada kasanın arka panel kapagının altında filan kalmıyordur heralde değil mi? :)

Yani "anakartta FW baglantısı olduğu halde" demişsin, acaba bu bağlantı nasıl birşey, arka giriş paneline entegre mi yoksa board üstündeki com veya usb girişleri gibi extradan aparat mı kullanmak gerekiyor.. Eğer bahsettiğin şey buysa kullanacağın malzemenin kalitesi çok üst düzey önem taşımaz, neticede onun yapacağı iş senin boardının FW çıkışını kullanmanı sağlamaktır.. ama onun yerine gider TI chipsetli bi pcı kart alırım dersen de bence mantıklı olur..

Anakartin kitapciginda onboard firewire in kullandigi
chipset yazar sayet TI ise extra kart almana gerek yok.

Ben de laptop'a uygun bir pci firewire card arıyorum.İnternetten baktım ama hiç bir yere bulamadım.Nereden bulabileceğim konusunda bilgisi olan var mı?

Kadıköy Yazıcıoğlu'nda veya Mecidiyeköy'de stadın karşısında arkadaki bilgisayarcılarda bulursun. PCMCIA ya PCMCIA Express, hangisi uyuyorsa laptopuna.

M.

gettho_dady' Alıntı:
Selamlar . ..Emektar pc min anakarti yandi (asus p4 p800 E-Deluxe)
uzerinde firewire vardi....m-audio firewire 410 ses kartim var ...simdi anakart fiyatlarina baktim uzerinde firewire olan anakartlar baya bi pahali deluxe edition falan oluyolar genelde.Benim isimi ise 60-70 dolarlik gorucek,
pci firewire kart kullanmadim,pci firewire karti kullananlar deneyimlerini yazabilir mi ? Performans farkliligi yada problem olur mu die endiseliyim .

Tesekkurler.

Daha geçen gün Atin marka Texas çipsetli firewire kart aldım.Gayet düzgün çalışıyor.Bu kartı bulmadan önce 2 tane farklı markanın aldım ikisi de görmedi ses kartını.Eğer bulamazsanız size burdan sıfır alıp gönderebilirim.

izler_' Alıntı:
Selamlar.Benim şöyle bir sorunum var...Anakartımda firewire bağlantısı olmasına rağmen kasamda bu griş yok bunun için de konnektör alacağım...Bu Konnektörler acaba kalite kalite mi yoksa anakarta girsin de her türlü çalışır cinsinden bişey mi...

İzler sanırım senin problemini anladım.Eğer kasanın önüne takılan kısayol şeylerinden alırsan(tam ismini bilmiyorum ama kullanımı kolaylaştırıyor ön tarafa firewire, usb gibi şeyler koymuş oluyorsun) anakartındaki firewire çıkışını ön tarafa yönlendirip ses kartını da kasanın önündeki kısayol şeyinden bağlayabilirsin.Ucuz oluyorlar ben 10 TL'ye almıştım.

Aşağıya firewire kartın ve de kısayol şeyinin fotoğrafını koyuyorum.

keremsrmn' Alıntı:
Ben de laptop'a uygun bir pci firewire card arıyorum...
Ben de bu yanlış cümlenin bir benzerini ikinci kez gördüğüm için not düşüyorum...

Dizüstü bilgisayara PCI kart aranmaz. Dizüstü bilgisayara PCI donanım doğrudan bağlanamaz.
"Laptop" ve "PCI" terimlerini aynı cümle içinde kullanırsanız kafalar karışır.
Mahcem'in de dediği gibi, dizüstü bilgisayarlara ancak PCMCIA ya PCMCIA Express tipi kartlar takılabilir. PCI sadece masaüstü bilgisayarlara takılabilir.

Başlık konusuna yönelik olarak da şunu söyleyebilirim... sesle ilgili çalıştıracağınız firewire donanımlar için, bilgisayar anakartıyla gelen firewire port'larına güven olmaz.
VIA chipsetli bile olsa, PCI ya da PCIe firewire kart üzerinden bağlanılmasını öneririm.

peki pcmcia fw kartlar elektrik tasir mi ? adaptor tasima zahmetinden kurtulmak icin alinabilir eger elektrik tasiyor ise ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri