[Eski] FireWire harici ses kartının Adaptörlü-Adatörsüz Kullanımı ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maximan

Yeni üye
Arkadaşlar yaklaşık 1 aya yakındır Desktop Konnekt 6 kullanıyorum. fakat bu kartı ben hep adaptörü ile kullandım. bugün 6pinli firewire'ların kendi elektriğini verme ihtimali geldi aklıma (ki öyleymiş) ve pc yi kapatıp Konnekt 6 nın adaptörünü çıkarttım. PC yi açtım ve ses kartı gücünü FireWire kablosundan alarak çalıştı..

Sormak istediklerim;

1- Ben bugüne kadar adaptörü ile birlikte çalıştırdım, gücü hem adaptörden hemde FireWire dan mı alarak çalıştı ? eğer öyleyse iyiki yanmadı veya arıza vermedi.. bu olayın bir sakıncası olmuş olabilir mi ?

2- Ses kartı, adaptör devreye girince FireWire'dan gelen elektriği kesiyor mu ? (bugüne kadar bir sorun çıkmadığı için ses kartının böyle bir özelliğinin olma ihtimalini düşünüyorum)

3- Eğer Adaptör ile kullandığımızda FireWire Elektriği kesiliyorsa Performans açısından adaptör ile kullanmak daha mı avantajlı olur ? sonuçta elektrik eğer firewiredan gelecekse powersuplyden yiyecek demek oluyor, buda pc'nin performansını azda olsa etkileyebilir diye düşünerekten :) yani adaptör ile kullanmaya devam mı etmeliyim..?

maximan' Alıntı:
1- Ben bugüne kadar adaptörü ile birlikte çalıştırdım, ...bu olayın bir sakıncası olmuş olabilir mi ?
Hayır.

maximan' Alıntı:
2- Ses kartı, adaptör devreye girince FireWire'dan gelen elektriği kesiyor mu ?
Evet.

maximan' Alıntı:
3- Eğer Adaptör ile kullandığımızda FireWire Elektriği kesiliyorsa Performans açısından adaptör ile kullanmak daha mı avantajlı olur ? sonuçta elektrik eğer firewiredan gelecekse powersuplyden yiyecek demek oluyor, buda pc'nin performansını azda olsa etkileyebilir diye düşünerekten :) yani adaptör ile kullanmaya devam mı etmeliyim..?
Evet. Mümkünse.

Fakat en azından surge protector denen ünitelerden kullan. Değerli elektronik ekipmanlarını sallantılı şehir elektrik sistemine emanet etme. Güzel bir UPS daha da iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri