[Eski] firewire hub

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rona

Yeni üye
Selam,

Uzerinde sadece bir tane firewire port'u bulunan bir macbook ile calisiyorum, bu port'a da MOTU Ultralight ses kartim bagli.

Sistemime firewire DSP kart eklemeyi dusunuyorum (TC Powercore Compact), sizce bir firewire hub alip,

(mesela

http://catalog.belkin.com/IWCatProductP ... _Id=196166 )

ikisini de bu hub'a baglarsam herhangi bir sikinti yasar miyim veri transferiyle ilgili; performans kaybi gibi?

Sagolun,

Emre.

Genelde firewire ses arabirimleri hub ve PCI firewire'ları paylaşmayı sevmezler ama Powercore Compact kullanmadım, bilmiyorum.

Herhalde UAD-Xpander 2 geliyor.
Eğer o da versiyon 1 gibi ExpressCard kullanıyorsa, bence UAD-Xpander2 düşünebilirsin.
Onu da Compel getirtiyordur ya da getirtecektir.

TC_Support'un sayfasindan alinti:

Question:

I want to use a FireWire based PowerCore alongside my Firewire audio interface. Is this a good combination?

Answer:

Generally speaking, any FireWire based PowerCore runs very nicely with most FireWire audio interfaces, but in general we recommend you dedicate a FireWire bus to running the PowerCore itself, keeping harddisks and audio interfaces on a separate FireWire bus or busses, as the necessary bandwidth on the FireWire bus is not always available to the PowerCore when run alongside an audio interface, which can lead to drop-outs in the audio when plug-ins are inserted.

---

Sanirim adam gibi bir desktop alincaya kadar beklemem gerekecek,

Uzucu,

Emre.

rona, biliyorsun firewire aletleri zincir şeklinde çalıştırabilme durumu da vardır. Firewire'ın en büyük avantajı zaten o. Ultralight da süper bir alet bildiğim kadarıyla. Sürücü sorunu yok aletin.
Herhangi başka bir firewire aleti MOTU'nun firewire portuna takarak çalıştırabileceğini düşünüyorum.

Gerçi sen Powercore Compact'ı gözüne kestirmişsin, ama tahmin ediyorum onun da yeni modelleri ya satıştadır ya da satışa sürülecektir.
Bu durumda ben sana Compel'e dizüstün ve Ultralight'ınla gidip istediğin aleti orada denemeni öneririm.

TC Konnekt 24D kullanan birinin, Konnekt'in firewire portu üzerinden şakır şakır firewire disk kullandığını ve hatta ona kayıt aldığını duymuştum. Ben henüz benim Konnekt Live'ımla öyle bir şey denemedim, ama teknik olarak olmaması için bir neden görmüyorum.
Git bir dene derim.

Ama ilerde bir desktop alma ihtiyacın varsa hiç üzülmeye gerek yok, PCIe olanlar bu yavrucuğa bir 5-10 kere tur bindirir çünkü.

Evet ben de bunu dusunuyorum, ayni marka olan cihazlarda zaten sorun olmuyor genelde. Dedigin gibi gidip denemek lazim.

Compact'i daha cok fiyat/verim oraninin makul gorunmesi dolayisiyla dusunuyorum. Boyu da ayri bir etken tabii.

Bu arada Konnekt'ten memnun musun? MOTU'yu almadan once Konnekt Live bir sure agzimin suyunu akitmisti. Hala dusunurum acaba onu mu alsaydim bunun yerine diye, daha cok icindeki DSP icin, ama MOTU'nun istikrarliligi ve saglamligina kapildim sonradan.

Desktop icin ise uzucu olan beklemek zorunda olmak. :)

Bence Ultralight'ı alman mutlaka iyi bir seçim olmuştur.

Benim bu aleti almamdaki tek önemli etken, üstündeki DSP reverb. Başka hiçbir özenilesi özelliği yok.
Sürücüsü de çok rahat bir sürücü değil. En azından 7 yaşındaki PC masaüstüm için pek kolay olmadı aleti kabul etmesi. Çalışıyor sorunsuz ama, anlaması ve ayarlaması biraz zamanımı aldı doğrusu.
Dizüstü ise daha yeni olduğu için, adaptasyonu daha kolay oldu gibi.

Ama sonuçta memnunum. 10 günlük iade şansım da olduğu için epey bir sıkıştırma şansım oldu aleti.

MOTU bence süper. Ben de 1-2 ürün arasında epey bir düşünmüştüm, aynı senin gibi :)
Yalnız bir de benim Live epey ucuza denk geldi, buradaki kampanya'dan yararlandım. O da etken olmadı değil, seçimimde.

Ben de daha cok Konnekt serisinin 'driver' sikintilariyla ilgili yorumlar okumus oldugum icin vazgecmistim. MOTU'yu almadan once kullandigim harici ses kartlarinin hepsinde (2 tane gerci) yazilim sorunlari yasadim ve 'artik yeter, takinca adam gibi calisan bir sey istiyorum', diye yola ciktim.

Sonuctan da memnunum tabii ki.
:)

Konuyu biraz dagittiktan sonra,

Sanirim simdilik TC Compact fikrini erteliyorum, saglam bir desktop alirken zaten ayrica DSP icin de gerekeni dusunurum. (Zamani gelince yine sizlere danisip fikrinizi almak isterim.) O arada da Istanbul'a yolumu dusurebilirsem mutlaka gidip bir seyler deneyecegim Compel'de.

Sagolun,

Emre.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri