[Eski] Firewire kartı ve ekran kartı aynı anda çalışmıyor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

canmondo

Yeni üye
Dün bilgisayarıma bir tane firewire PCI kart aldım, takmak bugün nasip oldu.

Kartı takıp power düğmesine bastığım zaman bilgisayar çalışıyor ama monitöre hiç görüntü gelmiyor, firewire kartı geri çıkardığım zaman ise bilgisayar gene sorunsuz çalışıyor.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum :?

Güç kaynağı gibi görünüyor sorun..bilgisayarın tam özelliklerini ve özelliklede güç kaynağınım kaç watt olduğunu yazarsan daha kolay yardımcı olabiliriz.

İşlemci amd phenom 9600 quad core 2.31 ghz
Anakart asus m3a-h/hdmi
Ram 4gb
Ekran kartı ati radeon 3650 512 mb
İki tane hdd ve birde harici hdd var
Bir dvd rom bir cdrom,ve birde floppy var
Psu da emin değilim ama 300 watt olması lazım.

Ekran kartını çıkarıp on board ekran kartını aktif edip başlatmayı denedim gene görüntü gelmedi, ama kasa içindeki fanlar,cd romlar çalışıyor.İnternette hemen hemen aynı problemi yaşayan bir kişiye psu'nun sistemi kaldırmadığı söylenmiş, sonrada sorunu yaşayan kişi sorun karttaymış diye bir mesaj yazmış. Bütün bildiklerim bunlardan ibaret.

Anakart, besleme/başlatma tuşuna bastıktan sonra ilk 2-3 saniyede (bilemedin 5 saniyede) BIOS ve boot öncesi bir "biip" sesi verir genelde.
Daha önceden bu ses var mıydı, ve bu son donanım değişikliğini yaptıktan sonra durumda bir değişme oldu mu?

Bana da sorun güç ünitesiymiş gibi geldi. Ama neden, eklenen tek firewire PCI'ın çok güç beklentisi olduğundan değil tabii. Anakart bir system check yapıyor, BIOS'a bile gelemeden duruyor.
Sorun donanım uyuşmazlığı ya da IRQ çakışması olsaydı bile ekranda bir şeyler görünüyor olurdu.

Yine de, sende şimdi; aynı anda güç beklentisi olan 2 sabit disk, 2 tane master-slave ilişkisi olan sürücü, Quad işlemci, ve 512MB PCIe grafik kartı var, ve güç üniten de 300 Watt... bende de 300 watt'lık bir psu var, ama işlemci AMD Athlon 2500+, 2 sabit disk, AGP grafik kartı, vesaire.
Bana seninkisi, biraz "sınırda" bir psu gibi geldi.

Tabii yeni bir PSU denemeden önce, firewire kartı takarken başka bir PCI slotu varsa boşta, o slotlar da denense iyi olur.

çok fazla ekipman var bilgisayarınzda bence ve PSU yetersiz.Birde OEM marka bir PSU ise tam sınırdadır.eğer deneme imkanınız varsa PSU yu bir değiştirin derim ben.bana sorun oradan gibi geldi.

Bilgisayardaki hdd, floppy,c d rom'ları falan çıkartıpta denedim gene olmadı, diğer bütün slotlarıda denedim.

En son 30 dakika önce 600 watt lık psu'su olan bir arkadaşın bilgisayarına taktım kartı, ondada aynı problem oldu. Bilgisayarın kendi spekarı bağlı değil makinaya, o yüzden öncesiyle sonrasını ayırt edemiyorum. Ama arkadaşın bilgisayarında sanırım takılıdır speaker, ondada bilgsaiyar açılırken hiç uyarı vermedi.

Sanırım aldığım yerdeki kartlar tümden bozuk :? yada ben bir yeri atlıyorum.

Anakart'ın BIOS'unda PCI desteği özelliği (varsa) kapatılmış olabilir mi?
Bilgisayarında kaç PCI ve/veya kaç PCIe slotu var acaba?

Eğer BIOS ayarlarda bir numara yoksa, kartı aldığın yere kendi bilgisayarınla gidip yardım istemekten başka çare yok gibi görünüyor.

Bilgisayarımda 3 PCI 2 PCIe Slotu var, biostan kapalı değiller.

En mantıklısı dediğiniz gibi bilgisayarı ürünü aldığım yere götürüp orda destek almak ve denemek ama, aldığım yer buna pek müsait değil.

Başka bir yerden PCIe firewire kart sipariş ettim, yarın o gelicek, ondada aynı problem çıkarsa işte o zaman naparım bilmiyorum.

PCIe firewire kartı bilgisayarıma taktım 10 dk önce, sorunsuz yüklendi. Diğer yerde kartı geri alıp paramı iade etti. Son anda rahmetli Aliye Rona, veya Erol Taş'a replik verilmediyse mutlu son gibi biticek bu film inşallah.

:) Haydi "geçmiş olsun" diyelim de geçsin.

Bu arada eski ve yeni kartın chipset'leri nedir? Alışverişi yaparken bunları hesaba katmış mıydın?

İlk kart TI chipli, kutusunda marka olarak radex çıkartması olan bir karttı (gerçekten bu markamı emin değilim), yeni aldığım gene TI chipli digitus Ds-30201 PCIe kart. TI chipsetli olmasına dikkat etmiştim, ama bulması biraz zor oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri