[Eski] Flash Disk Problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ebenezer

Yeni üye
Son zamanlarda bir kaç flash diskte başıma geldi oldukça ilginç bir problem. Malum ilk taktığımızda otomatik kullan gelir, dosyaları göster vs. seçeriz diski açarız. Daha sonra kapattığımızda ve sonradan yeniden girmeye çalıştığımızda (bilgisayarımdan çift tıklayarak) "Bu dosyayı açmak için hangi programı kullanmak istiyorsunuz?" uyarısı çıkıyor. Ya çıkartıp yeniden takarak ya da yeni keşfettiğim üzere, sağ tıklayıp otomatik kullan deyip gene seçeneklerden dosyaları göster diyerek girebiliyoruz. Sebebini bilen var mı?

Flashdiskler windowsun autorun fonksiyonu yüzünden mükemmel virüs taþýyýcýlar haline geldiler. Büyük ihitmalle içinde bir þey otomatik olarak çalýþmaya çalýþýyor ama beceremiyor. Open dialog çýkartýyor.

Evet aynen Batuhan'ın söylediği gibi oldu ve muhtemelen senin ya da diski taktığın herhangi bir bilgisayardaki virus tarayıcı da autorun dosyalarını dümdüz etti.. 3 5 kere başıma gelmişliği mevcut..

autorun.inf dosyası yok. Virüs tarayıcı ile taradım, bir tane trojan buldu sildim falan ama hala aynı devam ediyor durum. Format deneyeceğim yedekleri alır almaz.

Bende aynı problem 80 gb lık external harddiskimi mac te usb den okuttuğumuzda başıma geldi.. eve geldiğimde aynı soru ve sorun ile karşılaştım..şimdi sağ tıklayarak problemsiz harddisk içini görüyorum ama ne yapmak lazım acaba...

Bu aralar ben ve 2 arkadaşımla beraber flash bellek virüslerinden şikayetçiyiz. Aynı şey benim başıma geldi durduk yere neyle açayım diyor. Masaüstü bilgisayarımda nod32 yüklü bu işe bişey yapamadı belleğin adı da E.m TM gibi bişey yazıyodu.Sonra dizüstü bilgisayarımda norton var o halletmiş. Diğer arkadaşım kurtulamadı bütün bilgisayarını sardı, diğer arkadaşımında mp3 çalarında çıktı. Bu olanlardan sonra dedik virüs var baya baya yayılmış yalnız bu olay. Nasıl korunucaz bilmiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri