[Eski] FPS oyunları oynamak için ekran kartı tavsiyesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadir

Yeni üye
Selamlar.

Son dönemde çıkan -özellikle- FPS oyunları tam bir sistem canavarı haline dönüşmeye başladılar. Geliştirilen grafik, boyut, yüksek çözünürlülük vs...

Ekran kartı konusunda anlayamadığım hususlar çok fazla.

-Hangi oyunu hangi kartla oynarsın?
-Sistem uyumluluğu gerekir mi?
-Anakart önemli mi?
-Ramler de var tabi?
-İşlemci konusu...

Böylece uzayıp giden sorular. Bütcem 250Ytl civarı.

Ben kısa yoldan kendi sistemimdeki özellikleri vermek ve yeni çıkan Far Cry 2 gibi bir oyunu oynamak için almayı düşündüğüm kartı sunmak istiyorum:

Sistemim:

İntel Core Duo E4600 2.4Ghz işlemci,

American Tallend 667Mhz 1GB+1GB Ramler,

ASUS-P5VD2-VM-SE CPU Desteği : Intel Core2 Duo/ Pentium D / Pentium 4 /Celeron D Yongaset : VIA P4M900 / VIA VT8237S FSB : 1066 / 800 / 533 MHz Bellek : DDR2 667/533/400 MHz Grafik Arabirimi...

http://www.sahibinden.com/soz_bilisimde ... isplayitem

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

ASUS HD 3870 alabilirsen al, bende var ve Crysis yüksek özelliklerde
hiç takılmadan canavar gibi çalışıyor.Crysis de grafik kartını en çok yiyen oyunlardan olduğuna göre gerisini sen düşün.
Farcry 2 nin Pc vers. çıktımı bu arada ya ?

Evet çıktı, bugün bir tane edindim.

Ne kadar başarılı olduğunu deneme fırsatım olmadı tabi :cry:

Oyun hastası bir insan olmama rağmen düzgün bir ekran kartım yok.

Yazdığım özelliklere göre sence bu kart uyumlu olur mu dersin?

Teşekkürler.

Ben ATI Radeon HD 3870 kullaniyorum, Crysis, Bioshock, Crysis Warhead, hepsini 1920'ye 1200 cozunurlukte, full detail oynatti. Ama biraz tuzlu tabi.

Geforce 8800gt var. Herkes ondan kullaniyor neredeyse.

Ama uyumluluklari konusunda bir bilgim yok ama bu yeni cikan kartlar saniyorum iyi bir guc kaynagi ve x16'lik PCI-e istiyor. Anakart'in destekleyip desteklemedigini ogrenmek lazim.

HD3870 derim ben de. Daha yeni modeller mevcut fakat 3870in piyasadaki hiç bir oyunu kaldırmama gibi bir durumu olamaz, şimdilik :lol: 256 bit ve mümkünse DDR4 ram'e sahip bir tane edinmeye dikkat et. Marka olarak ise Sapphire öneririm.

ASUS HD 3870 diyorum tekrar :)

Gold pc:

ASUS EAH3870 512MB 256BIT DDR4 PCI EXP. 16X

KDV DAHİL: 294 YTL
Şu anda indirim var Gold pc de eğer İstanbuldaysan 2 gün içinde almalısın kampanya biter;)

Fiyatıda gerçekten iyi bir fiyat özelliklerine bakacak olursak.

Tunç, Sleepless, optic;

Cevaplar için çok teşekkürler.

Evet uygun fiyatlı Sapphire marka DDR4 ram olan bir kaç tane ikinci el ekran kartı buldum. Değerlendirmeye çalışıyorum. Hakikaten tuzluymuş. :lol:

ASUS'un da bir kaç modeli mevcut, ama fiyatları farklı biraz :wink:

İstanbul'da değilim, internetten alacağım artık.

Peki bunun dışında bendeki sistem şu an çıkan oyunlar için yeterli midir? Ekran kartını aldığımda sorun ortadan kalkar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri