[Eski] Güç kaynağım patladı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OnuR44

Yeni üye
büyük ihtimalle kondanstörler şişti son zamanlarda bir cızırtı duyuyormuydun ? emin değilim ancak bu yüzden olabilir.

Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız, bir klavye mouse la yırtmışsınız.

Birkaç ay önce benim de güç kaynağım yandı, aynı gün elektrük idaresinden çalışanların apartmanın önünde çalışma yaptıklarını gördüm. Sanırım elektrik hatlarındaki bi arızadan kaynaklanmıştı.

İki sene önce de Antalya'da yine aynısı başıma geldi.O sefer anakart da yandı. Ertesi gün belediyeden yetkililer civardaki evleri dolaşıp dün evinizde yanan elektrikli bir cihazınız oldu ise bizim yaptığımız bir çalışmada hatlara binen yüksek gerilimden kaynaklandı, envanterini çıkaralım belediyemiz ödeyecek, demişler. Ben evde yoktum, sonra da vakit bulup gidemedim belediyeye.

Yani genelde hatlara binen yüksek gerilim sebep olabiliyor. Tabi evin sigortalarının kalitesiz oluşu da.

cekilmeyeninsan' Alıntı:
Ertesi gün belediyeden yetkililer civardaki evleri dolaşıp dün evinizde yanan elektrikli bir cihazınız oldu ise bizim yaptığımız bir çalışmada hatlara binen yüksek gerilimden kaynaklandı, envanterini çıkaralım belediyemiz ödeyecek, demişler.

İlgili Belediye yetkililerini tebrik etmek lazım. Helal olsun.

Sabi-R' Alıntı:
İlgili Belediye yetkililerini tebrik etmek lazım. Helal olsun.

Bu arada Antalya belediyesi gerçekse klonlanıp her ile dağıtılmasını talep ediyorum

:) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel hizmette sınır tanımıyor. Antalya'nın çehresini değiştirdi resmen. Bir de Antalyaspor'u birinci lige çıkardı :D

Neyse konuyu dağıtmayayım.

Lovecraft tozdan olabilir. Ben arada bir bilgisayarı açıp temizliyorum. Uzun süre ihmal ettiğimde resmen bir çamur tabakası oluşmuş oluyor. Bu da tabi aşırı ısınmaya sebep oluyor, fan da kâr etmiyor böyle olunca.

Lovecraft' Alıntı:
Bugün enerji koruma modundaki bilgisayarımın faresini hareket ettirir ettirmez, güç kaynağı resmen patladı.

Geçmiş olsun. Tahminen uygun soğutma sistemi bulunmayan bir bilgisayarı uzun süre açık bırakıyorsunuz.

Lovecraft' Alıntı:
Bana maliyeti yeni bir güç kaynağı ile yeni bir fare ve klavye oldu.

Klavye ve mouse' unuza herhangi bir zarar gelmesi ihtimali %1' in altında bence tekrar bağlayıp deneyin, çalışacaklardır.

Lovecraft' Alıntı:
Markasını merak ediyorsanız söylim, Quake marka bir güç kaynağıydı.

Herhangi bir markayı kötülemek gibi niyetim yok. Şöyle söyliyeyim, bazı markalar sanırım ürünlerinde kalitesiz kompenentler kullanıyorlar ve bu sebepten genellikle belli bir kullanım süresi sonunda sizin yaşadığınız problemlere neden olabiliyorlar.

Lovecraft' Alıntı:
Açıkçası biraz huylandım. Acaba neden olmuş olabilir ? Tozdan olur mu ? Oturduğum semt resmen Gobi Çölü gibi, tozunu geçtim resmen kum uçuyor havada. Fırsat buldukça temizliyorum kasanın içini ama ne fayda. Elektrik şebekesi, topraklama filan düzgün gözüküyor (dışardan gözüktüğü kadar tabi).

Açıkcası sizin bu söyledikleriniz ve başlığa gelen diğer cevaplar Nasrettin Hoca' nın, "Hırsızın hiç mi kabahati yok" sözüyle biten fıkrasını hatırlattı. Voltaj değişikliklerinden minimum zarar görmek istiyorsanız bu korumayı sağlayan bir UPS kullanmanız ve alışverişlerinizi yaparken önceden araştırdığınız ve güvenilir kalitede ürünler satın almanız yararınıza olur. Kaldı ki kalitesiz bir güç kaynağı ani bir gerilim yükselmesinde görevini yapmayıp AC akımı doğrudan anakarta verebilir ve anakart üzerindeki tüm hardware anakart ile birlikte yanabilir... Bu durumda elinizdeki her şey garanti kapsamı dışında olur ve 3 lira kâr etmek için 300 lira zarara girersiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri