Max Hodges adlı çok sevdiğim bir arkadaşım 15 Nisan 2004 tarihinde Sound On Sound Mac forumunda' Alıntı:
Just a note to let you lot know, I have the latest generation Power supply in My g5 as of today...
Seemingly the NAP processor cycling noise (at@ 2.3KHz fundamental) is now completely GONE.
I've checked it with Signal scope, and switching NAP on and off makes No visible difference to the noise floor at maximum resolution.
There is still more 50Hz mains noise than i'd REALLY LIKE... but that too has been reduced
Above 800Hz, the noise floor is now below -130dbV
it ramps up slowly to a nominal -120dbV from 400Hz down to zero.
with Spkies at 50Hz and it's 1st thru 5th harmonic reaching -103dbV Left and -107dbV right .
I'm going to eperiment with the mains supply routing and config to see if i can improve on that....
FWIW, the noise floor in my place WITHOUT the G5 switched on is ALL below -130dbV
Which is acceptable....
that said, even with the noise as it is, I now have a dynamic range of @103db
which is tolerable for the moment...I'd like to get beyond 115 though.
The G5's own analogue inputs don't fair so well ( The previous data relates to My 2408MK3)
strangely the noise floor for the Left (Channel 1) Input is up to 30db HIGHER than the right (Channel2) Input.
The noise floor above 3K Left is @-115dbV, and -125dbV Right.
The noisefloor Below 3K rises significantly, at all times in the left channel, but npt the right channel
peaking at -90dbV at @50Hz.... whereas the right channel seems pretty consistent down to @150Hz at -125dbV, peaking at -120dbV at 50Hz.
And here's the kicker for Apple.... NAP processor cycling raises the LEFT channel to an average Hf value circa -100dbV. and 50Hz peak at -80db, but the right channel which seems almost completely unaffected....
meaning they've pretty much resolved the issue for everything but the Left analogue Mac Av channel.
Which of course means that I'm still not 100% happy, but I AM more satisfied than previously.
Out of Ten for the "Fix" effectiveness ... I'd say 6.5/10
to amsys who carried it out...
I'd say 12 out of ten... their service was exemplary and I'll be wanting to continue to use them rather than any other Apple service provider.... Damn good job, quickly , efficiently, and as agreed.... they didn't take the G5 till they already had the parts, and they collected it Tuesday PM, and had it BACK by thrusday Noon ish...
I'm in Oxford, they're In London...
Gobsmackingly more efficient that my Local ASP, or indeed any ASP I've ever used.
I'm STILL going to Push apple to geta total Fix, but for now,m anyone with this issue should be able to get it resolved toa workable state.
Figures based on Signal Scope readings.... in FFT mode
Best regards.
Max the mac
Türkçesi:
Bugün itibarıyle G5'ime en son jenerasyon güç kaynağını taktırmış bulunuyorum.
görünüşe göre 2.3kHz kök frekansındaki NAP işlemci döngü gürültüsü tamamıyle gitmiş durumda.
Sinyal osiloskobu ile kontrol ettim, NAP'ı açıp kapatmak maksimum yoğunlukta dahi gürültü tabanına hiçbir görünür fark ettirmiyor.
Hâlâ arzu ettiğimden daha yüksek bir 50Hz şebeke gürültüsü var, ama eskisine nazaran o da biraz azalmış durumda.
800Hz üzerindeki gürültü tabanı şu anda -130dBV'den daha düşük.
Bu değer 400Hz ve aşağısında sıfır Hz'e kadar yavaşça nominal bir -120dBV'e yükseliyor, 50Hz'de bir anda mızrak çıkıntısı yapıyor, 1. ilâ 5. harmonikleri arası sol kanalda -103dBV ve sağ kanalda da -107dBV'ye ulaşıyor.
Güç Kaynağı yönlendirmesi ve konfigürasyonu ile biraz oynayıp bakacağım durumu daha da iyileştirebilecek miyim.
Bu arada söylemek gerekirse, G5 kapalı iken stüdyomdaki gürültü tabanı değeri -130dBV'nin tamamen altında...
...ki kabul edilir bir değer.
Bununla beraber, gürültünün şu anki haliyle bile 103dB civarında bir dinamik aralığım var ki şu anki durumda tahammül edilebilir. Ama esas istediğim 115'in ötesine çıkmak.
G5'in kendi analog inputlarında durum bu kadar iyi değil (yukarıdaki değerler benim MOTU 2408 MK3'üme ait)
Garip bir şekilde, sol kanal (kanal 1) girişindeki gürültü tabanı sağ (2) kanal girişindekinden 30dB daha yüksek.
3kHz üzeri gürültü tabanı solda -115dBV ve sağda -125dBV.
3kHz altı gürültü tabanı bariz bir şekilde yükseliyor, sol kanalda sürekli ancak sağ kanalda gelip gidici şekilde ve 50Hz civarında -90dBV'ye vuruyor... halbuki sağ kanal 150Hz'e kadar inişte nispeten daha istikrarlı bir -125dBV veriyor ve 50Hz'de -120dBV'ye vuruyor.
Ve işte burada Apple'a bir not. NAP işlemci döngüsü sol kanalda -100dBV civarında bir ortalama Hf değerine çıkıyor ve 50Hz'de -80dB'e vuruyor, ancak sol kanal neredeyse hiç etkilenmemiş gibi görünüyor... ki bu da sol analog AV kanalı haricinde sorunu aşağı yukarı çözdüler demektir.
...ve tabii bu da demektir ki ben hâlâ %100 memnun değilim ama eskisine nazaran biraz daha tatmin oldum.
"Çözüm"ün işe yaramışlığında 10 üzerinden 6,5...
Tamiratı yapan Amsys'a 10 üzerinden 12 diyorum. Sundukları servis muhteşemdi vw bundan böyle diğer Apple servis sağlayıcılarından ziyade onları kullanmayı istiyorum. süper iş, hızlı, etkin ve anlaşıldığı gibi. Parçalar gelene kadar G5'i alıkoymadılar, parçalar geldikten sonra salı günü öğleden sonra alıp Perşembe öğlen gibi geri getirdiler.
Ben Oxford'dayım, onlar ise Londra'da...
Yerel Apple bayiimden inanılmaz etkin, hatta daha evvel gittiğim bütün servislerden daha etkin.
Gerçi ben hâlâ Apple'ı tam bir çözüm bulana kadar zorlayacağım, ancak benimle aynı sorunu olanlara şimdilik diyebileceğim, cihazı üzerinde iş görülebilir bir hale getirmek şu anda mümkün.
yukarıdaki değerler FTT modunda sinyal osiloskopumda okuduğum değerlerdir.
Saygılar,
Max