[Eski] Geo D mi L'acoustics KARA mı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

akdsound

Yeni üye
Arkadaşlar Merhaba;

Line Araay sistemi alacağımızdan ikilemede kaldık . bir terafta Nexo Geo D diğer tarafta L acoustics KARA.
( KARA modelinin dv-dosc un yeni versiyonu olduğu belirtiliyor ve firmalarında meterial listesinde de görmedim)

Yaklaşık bu iki ürününde fiyatları aynı sayılır. Birde en önemli olan Rider larda en çok istenen ürün katagorisi hangisidir.? ( fiyatları pahalı olan Meyer milo ve l acoustics vdosc hariç çünkü bütçe sınırlı).. Sizinde seçebileceğiniz ürünler ne olabilir?

Tavsilerinizi ve önerilerinizi bekler, şimdiden teşekkür ederim.

Kamyonetle minibüsü kıyaslar gibisiniz.
İkiside farklı hoparlör sistemleri. Geo-D açık alan ve daha büyük bir hoparlör, Kara kapalı alan ve küçük hoparlör sistemi. L-Acoustics tabi ki ses kalitesi olarak daha üstün. Ama açık havada kullancaksan 18 üst, 4 Low, 5 SB28 almanız lazım.

Rider larda istenen derken Türk sanatçıları için mi soruyorsunuz?

İlk olarak Türk sanatçıların riderları için sormuştum .
Kapalı alanlarda HK Projektor kullanıyorum.O bana yetiyor 500-600 kişilik salonlarda. Yetiyor diyorum ama KT eq atsamda midlerde sorunum var. Açık alanlarda kifayetsiz.
Elitle l'acuoustic için konuştuğumda KARA yı 12 üst + 4 sd18+ 4 sd28 önerdiler. hem açık alan hem kapalı alanda yeterli olacağını söylediler. Terettüt ettim .Bende webde araştırmalarımda ve sizinde belirtmiş oduğunuz gibi kapalı ortamlarda kullanıldığıdır. En güzelde forumda yazmak dedim . Sizin veya başka arkadaşların burada bilgi vereceğidir. Ne olursa olsun bir bedel ödüyoruz. Anlayacağınızı çok iyi biliyorum sesleri sevmedim yenisini alalım şansımızda yok.
Örnek vermek gerekirse bütçeme bakarak bu sezona M7CL alıp Geo D ile geliştirmekti ama sizin midas pro 6 ile yazılı makalenizi okudum. pro(fesor) 6 :) M7CL hakkında da forumdaki yazıları . Bu yüzden vaz geçip Pro 6 ya kendimizi hazırlıyoruz. L' acoustic te kafamı karıştırmıştı.
Karşılaştırmamız garip olacaktır ama bugün bir miting vardı oradada MEYER MİLO kullanıldı ve seslerini çok beğendim sub olmamasına rağmen. Ama milo gibi bir bütçe çok. Çünkü şu anda Mid fukarasıyım:)

Mustafa

Pro 6 güzel mixer. Bir alternatif de Vi6 (veya vi4,vi1) tavsiye ederim. Ses kalitesi inanılmaz.

6şar tane Kara açık hava da az kalıyor. Geçenlerde dinledim size tavsiye ettikleri sistemi. 2-3bin kişiye hitap edecek ve büyük alan değilse olur. Ama 2x9 olursa çok başarılı olur. Yada 2x6 Kudo yeni versiyon alın. Avrupa da kompakt olarak çok tercih ediliyor.

Yazmayacaktım vazgeçtim.. Distribütörün önerisiyle sistem alınmaz diye kabaca yazayım sen anla.
Beğenilir beğenilmez ayrı mesele ama Staras ın ve Kontrol un elindeki line array ler geo d. (Staras ta Meyer Milo, EAW kf730 ve EV XLine da var ayrıca)

Bilgi ve fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Zaten Pazarlamacıların işi bu KENDİ ELİNDEKİ MALI SATMAK. bizde bu arada kendimiz içinde bu ürünleri değerlendirmektir. Yoksa vadede bir sorunum olmadığından geo d almak daha iyi.. Tekrar belirtiyorum bir bedel ödüyorsunuz. geri dönme şansınız yok. Beğenmedim alın diyemiyorsunuz.

Ama merak ettim rock ve pop ağırlıklı programlar yapıyorum geo d de 12 üst+ 4 geo sub + 4 cd18 kaç kişilik bir programı kurtarır.

Birde vi6- vi 4 ve vi1 i önerdiniz özgür bey. burada özelliklerine ve videolarına baktığımda vi1 güzel bir mikser fiyatta cazip ...( bir pro 3 mikserin yarı fiyatı ) laptop bağladığınızda 64 kanal olarak çalışıyor. ama normal stage box ta 32 kanal . tek takıldığım olay vi serisi anlatımları 4 ve 6 üzerinden yapılıyor. vi 1 dede grafik eq aynı 2*31 band mı onu merak ettim.( güzel yönü tüm faderlar eq oluyor :) )
birde kanal eq da şu özellikleri yazıyor:

EQ (Inputs and Bus Outputs)
HF 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q= 0.3-8.7 or shelving
Hi-Mid 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q=0.3-8.7
Lo-Mid 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q=0.3-8.7
LF 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q= 0.3-8.7 or shelving

Yeni sadece 4 podlu tonlama mı var, ara frekansları okuyamıyormuyuz? ( örneğin sd ve pro serisinde 8 pot 2 hf+2hm+2lm+2 lf)

saygılarımla
MUSTAFA

akdsound' Alıntı:
Bilgi ve fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Zaten Pazarlamacıların işi bu KENDİ ELİNDEKİ MALI SATMAK.

O yüzden profesyonel birine yada danışmanlık şirketine danışacaksınız malzeme alırken ki, kar amacı gütmeden doğru tavsiyeyi alabilesiniz.

akdsound' Alıntı:
Ama merak ettim rock ve pop ağırlıklı programlar yapıyorum geo d de 12 üst+ 4 geo sub + 4 cd18 kaç kişilik bir programı kurtarır.
Nexo lar 12 üst olmuyor. Açı kurtarmıyor. Zaten amplifikatör sistemi vs 8-8 çalıştırıyor üstleri. 16 üst 4 bas ile 10bin kişilik açıkhavada net ses elde edersiniz.

akdsound' Alıntı:
Birde vi6- vi 4 ve vi1 i önerdiniz özgür bey. burada özelliklerine ve videolarına baktığımda vi1 güzel bir mikser fiyatta cazip ...( bir pro 3 mikserin yarı fiyatı ) laptop bağladığınızda 64 kanal olarak çalışıyor. ama normal stage box ta 32 kanal . tek takıldığım olay vi serisi anlatımları 4 ve 6 üzerinden yapılıyor. vi 1 dede grafik eq aynı 2*31 band mı onu merak ettim.( güzel yönü tüm faderlar eq oluyor :) )
birde kanal eq da şu özellikleri yazıyor:

EQ (Inputs and Bus Outputs)
HF 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q= 0.3-8.7 or shelving
Hi-Mid 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q=0.3-8.7
Lo-Mid 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q=0.3-8.7
LF 20Hz-20kHz, +/-18dB, Q= 0.3-8.7 or shelving

Yeni sadece 4 podlu tonlama mı var, ara frekansları okuyamıyormuyuz? ( örneğin sd ve pro serisinde 8 pot 2 hf+2hm+2lm+2 lf)

saygılarımla
MUSTAFA
Tüm Vi serisinde yazılım ve işletim aynı. Sadece hardware değişiyor. Mesela Vi6 96 kanal çalışabiliyor, Vi4 72 kanal.
Vi1 ise ilk model M7CL ler gibi in/out ları mikserin üzerinde. Diğerlerinde biri stage box, diğeri konsolun yanında duran iki case ile geliyor. Vi6 da 8 Lexicon varken Vi1 de 4 LExicon var. 32 input 24 Aux, 3 Master out var üzerinde. Ama Vi stage box ile kullanarak 64 inputa kadar çıkabiliyor.

EQ da ise 4 band dan herhangi birinden; 20Herz den 20.000 Herze kadar açıp kısabiliyorsun :)))
Sanırım yeter sana?? ;)

Geniş anlatımınız için çok teşekkür ederim özgür bey,

İlk etapta Vİ1i düşünüyorum ozaman en azından 25,000 euro civarında . Pro 3 bile 50.000 euro
Acil bir durumda veya ileriki zamandada stage box alırız. Zaten şu anda ortalama 32 kanal bana yetiyor. 4 effectte bana hayli yeter.

Mİlletin dediği gibi apolyonda büyük bir ihtimalle Geo D :)
saygılarımla

MUSTAFA..

Mevzuyu bir soruyla ciklet edeyim... Özgür sen hiç otto santral de iş yaptınmı? veya Bronx Pi de?
Bu arada Starasın ve Kontrol un elindeki Geo D ler 24 mü 32 mi?

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Mevzuyu bir soruyla ciklet edeyim... Özgür sen hiç otto santral de iş yaptınmı? veya Bronx Pi de?
Bu arada Starasın ve Kontrol un elindeki Geo D ler 24 mü 32 mi?

İki mekanda da 3-4 yıldır önce iş yaptım. Eski hallerinde.
GeoD'ler 24 mü derken? Adet mi soruyorsun? Bildiğim kadarı ile her ikisinde de 9 Top, 3 Low 6 bas var bir line da. Top ve lowlar asılıyor, 12 oluyor havada yani. Sonuç olarak 24 yani ;)

ozgurcakici' Alıntı:
Kamyonetle minibüsü kıyaslar gibisiniz.
İkiside farklı hoparlör sistemleri. Geo-D açık alan ve daha büyük bir hoparlör, Kara kapalı alan ve küçük hoparlör sistemi. L-Acoustics tabi ki ses kalitesi olarak daha üstün. Ama açık havada kullancaksan 18 üst, 4 Low, 5 SB28 almanız lazım.

Rider larda istenen derken Türk sanatçıları için mi soruyorsunuz?

Kara, kıyaslanan diğer ürüne göre daha küçük kalıyor ama kesinlikle kapalı alan hoparlörü demek doğru olmaz.Açık alanda kullanılacaksa da adetleri, yapılacak işe ve alana göre belirleyebilirsiniz.

Size teklif edilen sistem minimum olarak, 3000 - 5000 kişiye, yaklaşık 50m. derinlikte bir alana seslendirme yapabileceğiniz şekilde tavsiye edilmiştir.Bu sayıyı arttırmak (subwoofer ve üst hoparlör olarak), yaptığınız işlerin çapına göre size kalmıştır.

Düşündüğünüz iki sistemde de, seyircinin sahne ile arasındaki mesafeye göre front fill koyma ihtiyacınız olabilir.İki sistemin de tek eksik yanı bu olabilir..

İki sistem arasındaki kalite farkı hakkında yorum yapmayacağım, uluslararası yapılan işlere ve riderlara bakarak çoğunluğun fikrini alabilirsiniz..

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Yazmayacaktım vazgeçtim.. Distribütörün önerisiyle sistem alınmaz diye kabaca yazayım sen anla.
Beğenilir beğenilmez ayrı mesele ama Staras ın ve Kontrol un elindeki line array ler geo d. (Staras ta Meyer Milo, EAW kf730 ve EV XLine da var ayrıca)

Bu tespitinizi, bir Elit çalışanı olarak kabul etmiyorum.Diğer distribütörlerü bilemem ama biz devamlı sahada, kiralama firmalarıyla bulunan, çalışan ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre çözüm üretmeye çalışan bir firmayız.

Bu, hiç bir araştırma yapmadan, bizim tavsiyemize uyacaksınız anlamına gelmiyor ama ben sadece şirketimizin çalışma prensibini paylaşmak istedim..

ozgurcakici' Alıntı:
Pro 6 güzel mixer. Bir alternatif de Vi6 (veya vi4,vi1) tavsiye ederim. Ses kalitesi inanılmaz.

6şar tane Kara açık hava da az kalıyor. Geçenlerde dinledim size tavsiye ettikleri sistemi. 2-3bin kişiye hitap edecek ve büyük alan değilse olur. Ama 2x9 olursa çok başarılı olur. Yada 2x6 Kudo yeni versiyon alın. Avrupa da kompakt olarak çok tercih ediliyor.

Özgür Bey'in dinlediği sistem, Maslak Venue'de, bir heavy metal grubu olan Blind Guardian konserinde kullanıldı.Sistemin kurulumunda ve grubun teknisyenlerine teslim edilmesi sürecinde ben bulundum ve grubun FOH mühendisi ve prodüksiyon menajeri gayet memnunlardı.

Şunu da belirteyim, konser alanında, seyirci-sahne arası mesafe 2m. civarında olduğu ve arrayler arası açık olduğu için front fill ihtiyacı olmuştu ve L-Acoustics ARCS kullanılmıştı.

Oooo Murat gelmiş :)

Türkiye deki kiralamacıların bence ideal hoparlörü Kudo'dur. (Playback deki eski modelleri kastetmiyorum, onların ampli. leri bile eski versiyon) Herkes ya küçük ya da büyük hoparlör alıyor. Kudo lar oldukça kompakt bir ürün bence..

Gelelim kamyonet muhabbetine Murat'çım. Kara lar kısa menzil, GeoD'ler ise orta/uzun menzil hoparlör. Sence nasıl kıyaslayabiliriz? Benim anlamaya çalıştığım budur. GeoD nin muadili Kudo dur.

Haa, kalite olarak tabi ki Kara, tartışmasız. Ama amaç çok önemli burada. Ne için, nerde nasıl kullanacaksın?

Bu tespitinizi, bir Elit çalışanı olarak kabul etmiyorum.Diğer distribütörlerü bilemem ama biz devamlı sahada, kiralama firmalarıyla bulunan, çalışan ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre çözüm üretmeye çalışan bir firmayız.

Bu, hiç bir araştırma yapmadan, bizim tavsiyemize uyacaksınız anlamına gelmiyor ama ben sadece şirketimizin çalışma prensibini paylaşmak istedim..

Hem Özgür hem de ben hemfikiriz bazı konularda... Özgür yetersiz demiş.. ben yorum yapmamışım.. ben firmaya danışılarak malzeme alınmaz demişim buna aşağı yukarı hem soruyu soran vatandaş hemde Özgür katılmış.. sende çıkmış "biz öyle şey yapmayız" demişsin...

Nexo lar 12 üst olmuyor. Açı kurtarmıyor. Zaten amplifikatör sistemi vs 8-8 çalıştırıyor üstleri. 16 üst 4 bas ile 10bin kişilik açıkhavada net ses elde edersiniz.

Duzelteyim, Geo-D 3 erli parcalar halinde kuruluyor. 9-9 set en uygunu. 4 Sub + 18 Geo-D 10 + 12 CD 18 ile 20 bin kisiye cok rahat konser veriliyor.

ozgurcakici' Alıntı:
Oooo Murat gelmiş :)

Türkiye deki kiralamacıların bence ideal hoparlörü Kudo'dur. (Playback deki eski modelleri kastetmiyorum, onların ampli. leri bile eski versiyon) Herkes ya küçük ya da büyük hoparlör alıyor. Kudo lar oldukça kompakt bir ürün bence..

Gelelim kamyonet muhabbetine Murat'çım. Kara lar kısa menzil, GeoD'ler ise orta/uzun menzil hoparlör. Sence nasıl kıyaslayabiliriz? Benim anlamaya çalıştığım budur. GeoD nin muadili Kudo dur.

Haa, kalite olarak tabi ki Kara, tartışmasız. Ama amaç çok önemli burada. Ne için, nerde nasıl kullanacaksın?

Merhaba :)

Özgür abi sana katılıyorum, iki ürün aynı segmentte değil, kıyaslama yapmak mantıksız olur.

Benim düzeltmek istediğim tek nokta; minimum 12 adet Kara açık havada işinizi görecektir.Tabi 18 adet daha uzun bir alana seslendirme yapmanızı sağlayacak, daha önce dediğim gibi yapacağınız iş ve genel olarak nerede kullanacağınıza göre adetleri belirlemek size kalmış.

TuncaEskiyerli' Alıntı:

Yalnız merak ettiğim konu şu ; Bahsettiğiniz firmalar,EAW 730'ları açık havada kullanıyorlar mı?(Ki zannetmiyorum kullandıklarını)Eğer bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
Benim görüşümdür : 730'lar açık hava konserlerinde yetersiz...

Son olarak ; EAW 740'lar hakkında ne düşünüyorsunuz???

ozgurcakici' Alıntı:
Bir alternatif de Vi6 (veya vi4,vi1) tavsiye ederim. Ses kalitesi inanılmaz.

Vi1'de ''Bank''ler arası geçişlerde sorun olduğu söyleniyor.Biraz gecikmeli çalıştığı söyleniyor.Böyle bir sorun varmı gerçekten?

730 ları kullanıyorlar tabi ki açıkhava da.

Vi6 da böyle bir sorun görmedim. Türkiye de herkes deki Vi6 yı kullandım. Hatta yurt dışında da kullandım, böyle bir sorunla karşılaşmadım.

ozgurcakici' Alıntı:
730 ları kullanıyorlar tabi ki açıkhava da.

Vi6 da böyle bir sorun görmedim. Türkiye de herkes deki Vi6 yı kullandım. Hatta yurt dışında da kullandım, böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Vi6'yı görme şansım dahi olmadı.Vi1'de aynı şekilde...Ama alacak olan arkadaşlarımız yukarıda bahsettiğim sorunundan bahsettiler.Zannediyorum ki Vi serilerindeki yazılımlar,işlemciler aynı.Eğer öyleyse ve de Vi6'da sorun yok ise Vi1'de de olmaması lazım.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler

Geri