[Eski] Gitar için VST plug-in

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

siyahruya

Yeni üye
Merhaba....Şu anda gitarım olmadığı için audio kayıt yapamıyorum.... Yazdığım midileri gitar sesi haline getirmek istiyorum..... Virtual guitarist kullandım sound açısından iyiydi ama istediğim herşeyi gitara yaptıramıyordum...

Bana önerebileceğiniz hem akustik hemde elektro gitar için bir plug-in var mı? Hem ritm hem solo çaldırmayı istiyorum... Tam ismini ve sürümünü de yazarsanız sevinirim...internetten araştırmak için....

Yardımlarınız çok makbule geçecek...şimdiden teşekkürler.....

LPC' i sound açısından baya iyiymiş.... diğerlerinede baktım çoğu dll uzantılı dosyalar....Umarım açarım...
Lakin daha önce kullanan arkadaşlar varsa fikir alma açısında daha iyi olacak...

Yanıtların için teşekkurler Firestorm....

edit: vst4free 'deki bütün pluginler çok kötü.......
Firestorm acaba "LPC super performance multi kontact 2" ile uyumlu... cubase'de kullanabilirmiyiz?

edit 2: dll dosyalarını açtım....Cubase vst plugin'e kopyaladım...

Birde şöyle bir sorum var... www.amplitube.com 'daki yazılımları midilerle cubase'de kullanabilir miyim?

Amplitube gitar amplisi simülasyonudur. Midi ile kullanmayı hiç denemedim ancak sanıyorum ki sorunun cevabı hayır olucak. Kendin çalıcaksın, o istediğin özelliği ayarların doğrultusunda çaldığın gitara uygulayacak.

Siyahrüya, muhtemelen kullanabilirsin cubase ile.

LPC gitar fiyatına ama...Yani o paraya gitar alırsın ve kesinlikle daha iyi sonuç elde edersin. Tabii gitar çalıyorsan.

Amplitube vsti değildir. O yüzden olmaz. Ama vsti'nin çıkışına amplitube koyabilirsin.

Polski çok ilgileniyordu bu işlerle ama o da kayıp son dönemlerde... :roll:

İnceledim, Virtual Instrument Cubase ile çalışır sanırım. Açıklamasında

VI.ONE is powered by the Kontakt Player 2 engine, bringing instant access to the sounds via the standalone application, as well as being accessible within sequencers via every major plug-in format: AudioUnit, VST, RTAS, and DXi.

şeklinde bir kısım olduğuna göre.. Ancak demo versiyonunu bulamadım. Bulan var ise paylaşabilirse denemek istiyorum bu programı.

Steinberg 'in virtual guitarist'i vardır. Yani gitarist oldugum icin kendim çaldım genelde.Ama bir arkadaşımın hazır gelen bir projesini editlemiştim.Gitarlar da virtual guitaristti.Sesler beni şaşırttı aslında.Daha sentetik bekliyordum.Ama gitaristler ne demek istedigimi anlayacaktır.Bend,vibrasyon,tuşe vs hissiyat işidir.Bunu da ne kadar kasarsan kas vsti ile yapamazsın.Yani bend gibi duyulur.Bend olmaz.Gitar merkezli müzik yapmıyorsan,yada gitarın dominant olmadıgı müzikler yapıyorsan cok abartmadan kullanılabilir.Yoksa tereyag yerine margarinle iskender yapmak gibi olur :) lütfen bu atasözümü de yazın bir yere :shock:

Geri