[Eski] GuitarPro'dan Cubase'e midi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Osman

Yeni üye
iyi geceler,
benim aklıma şöyle garip bir soru geldi ki cevabını kendim bulamadım çünkü elimdeki guitarpro bozuldu.:(
ama soramacayağım anlamına gelmez herhalde:)

şimdi guitar pro'da yazdığımız tab/notaları midi olarak export edebiliyoduk,sonuçta elimizde bir midi dosyası oluyordu.ben guitar pro veya herhangi bir midi olarak çıktı verebilen bir programla yazdığım,atıyorum 4 adet gitar akorunu,cubase içine atıp,vst insturements'ı yönlendirmek için kullanabilir miyim?
saçmaladım :cry:

yani bunu sormamdaki sebep şu:örneğin cubase'de 4front piano module diye bir piano vsti kullanıyorum.-bu arada midi klavyem yok şimdilik-mesela ufak piano partisyonları yazıcam,açıyorum midi kanalını,vst instruments'tan da pianoyu aktif ediyorum,o kanala yönlendirip imleç ile tek tek yazıyorum.diyeceksiniz ki nota olarakta yazabilirsin,doğrudur,onu da gördüm ama -cubase 5.01 var bende- nota yazmak çok kastırıcı geldi orda,yani esnek değil,bir guitarpro'da nota yazmak basit iken orda zorlanıyorum:)neyse benim aklıma bu geldi yani,guitar pro gibi nota yazması kolay olan bir yerde yazıp midi dosyası olarak çıktı alsam ve cubase içine bu midi dosyasını alsam cubase anlar mı bunu?yani midi protokolu böyle programlar arasında farklılıklar gösterir mi?
ya da bu dediğim yöntemi yapabileceğim bir yol daha var mı?mesela herhangi bir midi yazabilen programla yazıp cubase'e kılavuzluk etmesini sağlamak.

umarım derdimi anlatabilmişimdir.
teşekkürler.

bu benimde aklima gelmisti :) :)
ben nota yazmak icin degilde, netten indirdigim guitar pro tabinin midi ciktisini alip, cubasede acmistim.. hatta guitar proda hangi enstrumanlar varsa, cubasedede ayni enstrumanlar acildi, bende istedigim kanallari kullanmistim..
kolay gelsin...

djem' Alıntı:
bu benimde aklima gelmisti :) :)
ben nota yazmak icin degilde, netten indirdigim guitar pro tabinin midi ciktisini alip, cubasede acmistim.. hatta guitar proda hangi enstrumanlar varsa, cubasedede ayni enstrumanlar acildi, bende istedigim kanallari kullanmistim..
kolay gelsin...
ben de nota yazma egomu tatmin etmek için istemiyorum yani yanlış anlaşılmasın:)
nota veya tab şeklinde yazmak çok kolay guitar pro'da..benim demek istediğim guitar pro ve benzeri midi çıktısı alabileceğim programlarla yazdığım bir veya birden fazla kanallı ses içeren midi dosyalarını cubase içine atsam cubase ona tepki verir mi?sağlık bir yöntem mi?onu kast ettiydim.

yalnız şu kısmı anlamadım,"guitar pro'da hangi enstrumanlar varsa cubase'de de aynı enstrumanlar açıldı".

nasıl yani gitar kanalı yerine ne çıktı?davul kanalı yerine battery ortaya çıkıp samplelarını yükleyip çatır çatır çaldı mı?:)

burda şaşırdım işte.

midi olarak cubase içine attığımda daha önce kaydettiğim şekilde seslendirir -gibi geliyo denemedim hala- ama ben bu midi dosyaları içindeki midi mesajları -yanlış terim kullanmıyorum umarım- vstiler ile senkronize kullanabilir miyim?

olay budur.:)

EternaLcRy' Alıntı:
ben de nota yazma egomu tatmin etmek için istemiyorum yani yanlış anlaşılmasın:)

abi yok ya.. ben yanlis anlasildim.. senin yaptigin dogru olani.. ben tembellik edip hazir calinmisini kullanmistim nota yazmak yerine..

terminolojilerden benimde cok haberim yok..gerceklesen olayi bi ornekle anlatmaya calisiyim..

radioheadin bi sarkisi üzerine eşeleniyoduk.. sonra arkada calan klavyeleri calmak icap etti. sarkinin gitar pro tablarini bulup guitar proda actim.. atiyorum bi klavye, iki gitar, bi bas olarak tab onumuzde acildi.. sonra bu sarkinin burdan midi ciktisini alip, gittim cubasede actim.. cubase de bi klavye, bi bas, ikide gitar kanali acildi.. daha sonra sadece klavye kanalina bi vst enstrumani baglayip diger kanallari iptal ettim... ve istedigim klavye ben calmadan, elimin altinda beliriverdi.

tekrar soyluyorum benimki tamamen tembellikti. nasil olduda egonu tatmin etmek icin nota yazdigini dusundugumu anladin ben anlamadim :roll: :roll:

Cubase general midiye yönlendirmiştir, sample çağıramaz, o kadar zevkli program değil :)

Cubase de nota yazmak ciddi bir problem, score editörünü hiç sevmiyorum bende. Finale var hali hazırda o saolsun işimi görüyorum. Nota yazmak için bir de piano roll a bak, belki o dişinin ağrısını geçirir.

Gitar Pro'dan midi out alıp Cubase'e import edip çeşitli vstilere yönlendirebilirsin. Hatta çok diretirsen Gitar Pro açıkken oraya yazdığın notaları o an Cubase'in bir vsti kanalına yollayıp sesi gerçek zamanlı olarak ses kartının midi playback'i yerine Cubase'den de duyabilirsin. Ancak bu biraz uğraştırıyor.

Ozan' Alıntı:
Cubase general midiye yönlendirmiştir, sample çağıramaz, o kadar zevkli program değil :)

Cubase de nota yazmak ciddi bir problem, score editörünü hiç sevmiyorum bende. Finale var hali hazırda o saolsun işimi görüyorum. Nota yazmak için bir de piano roll a bak, belki o dişinin ağrısını geçirir.
piano roll dediğin sanırım midi trackların üzerine çift tıkladığımda açılan kareli defter gibi yer değil mi? :)
orda da esneklik hissetmiyorum mesela bu yüzden aklıma böyle bir yöntem geldi zaten.hadi davulları filan yazıyım oralarda da,ayrıntılı,kompleks notasyonlarda sinir ediyor.:)

Gitar Pro'dan midi out alıp Cubase'e import edip çeşitli vstilere yönlendirebilirsin. Hatta çok diretirsen Gitar Pro açıkken oraya yazdığın notaları o an Cubase'in bir vsti kanalına yollayıp sesi gerçek zamanlı olarak ses kartının midi playback'i yerine Cubase'den de duyabilirsin. Ancak bu biraz uğraştırıyor.

o zaman düşündüğüm saçma birşey değil:) ? öyle mi?
şu önerdiğin fantastik işlem nasıl yapılabilir?bilgi verebilir misin abi?

saygılar.

bir de aklıma geldi cubase adı geçmişken bir soru sorayım.
aslında forumda cevabı var ama sx versiyonu için anlatılmış pek bağlantı kuramadım.
ben midi kanallarına (3 adet var davul,klavyeler,piano) ayrı ayrı efekt vermek istiyorum ama beceremiyorum.channel mixer'den girdiğimde orada bir fx butonu var oraya basıyorum,karşıma send effects çıkıyo,bir efekt seçtiğimde hiç bir etki yaratmıyor.:(
hiç bir şey yapmadan menuden direk send effects'e gelince de bütün kanallar aynı efekti alıyor.yoksa midi kanallarına böyle bir işlem yapılamıyor mu?

Tam anlayamadım ama sanırım midi kanallarına değilde onları yönlendirdiğin vstilerin audio kanallarına efekt vermen lazım.

EternaLcRy' Alıntı:

o zaman düşündüğüm saçma birşey değil:) ? öyle mi?
şu önerdiğin fantastik işlem nasıl yapılabilir?bilgi verebilir misin abi?

saygılar.

Pardon yukarıdaki mesajı görmemişim ayrı cevap vermek zorunda kaldım.

Önce mantığını anlatayım; Guitar Pro'nun Midi setup'ında 4 tane midi output kanalı var (port). Sequencer kısmında da Track isminin yanında çıkışının hangi porttan olacağını ayarladığın kısım var. Bu 4 midi portunu sanal midi kablolarıyla cubase'de açtığımız midi tracklerin inlerine bağlıyoruz. O kanallarda cubase içinde vstilere bağlanmış oluyor. Guitar Pro ile hiç denemedim ama rewire özelliği olmayan programları cubase ile bu şekilde entegre kullanıyorum.

Sanal midi kablosu dediğimiz şey bir driver. Hardware varmış gibi yüklenip çalışıyor. Genelde bu konuda midi yoke'u öneriyorlar. Ancak ben onunla problem yaşadığımdan Maple kullanıyorum.

Linkler bunlar:

http://www.midiox.com/myoke.htm
http://www.marblesound.com/Maple_driver.html

Biraz zor gelebilir ilk başta ancak haşır neşir olunca çok işe yarıyor. Kolay gelsin.

Oğuz' Alıntı:
Tam anlayamadım ama sanırım midi kanallarına değilde onları yönlendirdiğin vstilerin audio kanallarına efekt vermen lazım.
Hemen deneyeyim.Kurcalama isteğim arttı yine şu programları.Yahu ne zormuş bu müzik programlarını öğrenmek.Ama azimliyim öğrenicem:)
Bu arada sonunda deneyebildim.Guitar Pro'dan midi export edip cubase attım,vsti bastım üstüne cillop gibi ses çıktı şükürler olsun:)

Cubase score editör konusunda yardım

Arkadaşlar merhaba, Cubase 4.1 kullanıyorum, yeni başladım. Midi kayıt yapmak için bir midi track açtığım zaman mesela davul yazmak için ya da nota yazmak için editörleri nasıl açabileceğimi bilmiyorum. Midi sekmesinde "Open drum editör" seçeneği aktif şekilde gelmiyor. Ancak ne zaman ki Guitar Pro'da yazılmış bir notayı midi olarak export edip Cubase'de açtığımda ilgili kanalın üzerine tıkladığımda drum editör hemen açılıyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bir de şöyle bir sorunum var, GP'den export ettiğim midi dosyasını Cubase'de açtıktan sonra "play" e bastığımda metronom sesinden başka hiç bir şey duymuyorum. İlgili kanalın out put'unda Halionone VST enstrümanını seçtiğimde seçtiğim enstrümanın Halionone penceresinde efektlerini ayarlayamıyorum. Bütün butonlar pasif olarak geliyor. Acaba Cubase ya da Halionone yüklerken bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Cubase'de:

File > Preferences > Event Display > MIDI

seç, sağda çıkan menüde:

"Default Edit Action" sekmesinde "Open Drum Editor"ü seç. Ardından:

Apply > OK

Aranje penceresine döndüğünde bir MIDI partisyonuna 2 kere tıklayınca, artık doğrudan Drum Editor açılacaktır.

Cevap için teşekkürler, ama olmuyor....Dediğini yaptım ancak bi şey değişmedi...Acaba yüklediğim sürüm bu drum editörünü desteklemiyor olabilir mi?

Bir de bu gp'den aktardığım midi dosyalarını neden duyamıyorum?

Outlook'taki gelen e-mail'ler kutusunu temizlerken bu başlığa yeni mesaj geldiğini farkettim ancak. Gecikme için özür...

Lee_Adama' Alıntı:
Cevap için teşekkürler, ama olmuyor....Dediğini yaptım ancak bi şey değişmedi...Acaba yüklediğim sürüm bu drum editörünü desteklemiyor olabilir mi?
"Yüklediğim sürüm"den kasıt?
Cubase 4 tabii ki Drum Editor'e sahip.

Lee_Adama' Alıntı:
Bir de bu gp'den aktardığım midi dosyalarını neden duyamıyorum?
Bilmem ki. Çıkışına bir enstrüman bağlamayı unutmuyorsundur inşallah?
MIDI mesajını bir enstrümanın çaldırması gerek, yoksa duyamazsın tabii...

Bu arada sorun çözüldüyse nasıl çözdüğünü de anlat, benzer sorunu yaşayanları bu başlığa yönlendiriz daha sonra.

Geri