[Eski] Hangi ses kartý?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Batuhan_Bozkurt

Forum Yöneticisi
Sanýrým sormak için en doðru yer burasý.
Bazý temel ihtiyaçlarým var ve bu ihtiyaçlarýmý karþýlayacak bir ses arabirimi peþindeyim, bilenler bildiklerini paylaþýrlarsa sevinirim.

Þimdi öncelikle Cubase ile çalýþýyorum, Bu yüzden ASIO desteði ve 5ms veya daha az latency "ÞART".

16bit, 44100hz kayýt benim için yeterli aslýnda ama daha yükseði olacaðýndan eminim.

Tek giriþ ve tek çýkýþ yeterli, bilgisayara ayný anda tek enstrumandan fazlasýný kaydetmeyeceðim.

Elektrik gitar baðlamak için kendi üzerinde bir preamfisi olmasýný, ancak gerektiðinde bu preamfiyi kullanmadan da kayýt edilebilmesini istiyorum. Ayný zamanda convertorlarda makul seviyede düþük gürültülü olmalý.(-80db den az?)

Digital input ve output da gerekli tabi.

þimdi bu kadar saydýktan sonra aslýnda istediðim, düþük latency, makul seviyelerde gürültü, tek giriþ tek çýkýþ, basit ve kaliteli bir ses kartý.

Yani aslýnda SbLive ýn düþük gürültülü, tercihen preamfili ve 48000 deðil de 44100hz kayýt yapabilen versiyonu. Abartý bir þey istemediðimi sanýyorum, bu cins bir ses arabirimi tanýyanýnýz göreniniz var mýdýr?

Teþekkürler.

Bende Shitblaster Live 5.1 var, en küçüğü 60-70 MB'lık Soundfontlar kullanıyorum midileri çalarken alet reset atıveriyor bazen, (artık play'a basmadan önce Save'a basmak refleks oldu :D ) bazen line-in de distortion oluyor, resetleyince geçiyor falan, bazen mixer açılmıyor bir yığın saçmalıkla uğraşıyom bunun gibi....Ha bre shit çekiyom :)

TerraTec DMX 6Fire 2496
....................................

Ýnan bana dostum onlarca kart denedim. Sana tavsiyem budur. Bul ve al...

PClerin en büyük derdi hangi anakartın hangi ses kartına nasıl tepki vereceğini ve diğer softwarelerin de alınan ses kartınan asıl tepki vereceğini bilmek. Bu grafik kartlarında çok oluyor ama ses kartlarında da bir iki defa başıma geldi. Ama Yukarıdaki marka gerçekten kendi başına çok iyi onu biliyorum.

EMU 1212M de oldukca iyi ve hesapli bir kart. Bu ay sonunda DSP based VST FX'leri de ekleniyor 8) 24bit/192 khz ile bile calisabiliyor, her nekadar daha omrumde oyle bir kayit yapmadimsa da :lol:

Kutusundan cikarinca pek yer tutmuyor disaridan gelen bir taniginda belki getirebilir. Veya yilbasindan biray once ismarlayip hediye kontenjani ile Turkiye'ye vergisiz sokabilirsin :)
Emu'yu Creative Labs satin aldi sanirim Turkiye'de de onlarin distributorunu bulursan onlardan da alabilmen gerekir.
Bu ay sonu VST FX'leri de cikiyor kartin DSP'i ile calisacak, CPU'ya yuk olmadan 8)

bende mobilepre (m-audio) var. cok cok memnunum, taktigim gibi calisti ve hicbir yeri kurcalamadan istedigimi yaptim (ve bu ilk ses kartim). ses kalitesi guzel, tabii icimde "ulan acaba 24 bit mi alsaydik karti" diye bir ukte kaldi. Fakat giris duzeyinde istiyordum ve gercekten o duzeyde cok tatmin edici. Cok arastirma yaptim ve bunu uygun gordum, diger faktor de en ucuzu olmasi. 16/48'e kadar kayit yapiyor, 48 V phantom var.
merak ettigim su ki yakin fiyata behringer bca2000 24 bit kart cikti. Acaba iyi mi?

Mobilepre yi ben de çok düþündüm zamanýnda. Özellikle üzerinde iyi kötü bir preamp bulundurmasý çok cazip geldi. Ama usb olmasý midemi bulandýrýyor neden bilmiyorum.

Ayrýca emunun dsp efektleri var, iþime yarar mý bilmiyorum, özellikle buraktan aldýðým vst den route edilebiliyor olmasý özelliði de çok hoþ.

Emu 1212M üzerindeki ad/da convertorlarýn da çok kaliteli olduðu iddia ediliyor.

Burak abi teþekkürler Creative satýn aldý evet, türkiye distrübitörüne ulaþmaya çalýþacaðým. Yýlbaþýný beklemek istemiyorum, ama mecbur kalýrsam öyle de olabilir. Gerçi fiyatý düþük gayet, çok baþ aðrýtacak bir vergisi yok.

Amazon.com un gear ve enstruman departmanlarý betadan çýksa da, douwantit aracýlýðýyla amazondan getirtebilsek baþýmýz aðrýmadan ne istersen.. Ne güzel olur. neyse konuyu daðýtmayayým.
Teiþekkürler :)

Dsp efektleri kesinlikle kullanırsın Batuhan. Çok büyük avantaj dsp efekt kullanabilmen. Efektler kaliteli midir değilmidir o konuda yorum yapamayacağım, bir bilgim yok.

Konvertörler bildiğim kadarıyla digidesign konvertörleriyle aynı, yanılıyorsam düzeltin.

Demolara bakýlýrsa hoþ efektler var. Ama mesela, waves c1 dururken, onun compressorunu kullanýr mýyým bilmiyorum açýkçasý, aradýðým þeyi, aradýðým sesi veriyorsa neden olmasýn?

Bir de digital sound programming konusuna ilgilyim baya, sdksýný alýp, çip için kendi efektlerimi implement etmeye çalýþýr, bu konuda tecrübe kazanabilirim sanýrým.

16 simultaneous efekt kullanýlabiliyor dediðine göre.

Convertorlar da protools içindeki convertorlar ile ayný evet haklýsýn. :)
Her þeyiyle tatminkar gözüküyor.

Uzerindeki reverb ve compressor tabi bir waves degil zaten o yuzden o kadar pahali da degil :wink:
Mixde her kanala waves koymak durumunda olmayinca bunlar ise yarar. Elbette lead vokale koyunca bir waves veya tc electronics gibi olmaz ama diger enstrumanlarda EQ, chorus, flanger ve compressor gibi FX'ler CPU da kullanmayinca tadina doyulmuyor :lol:
Dun Digi 002 geldi, bu siralar EMU ile MOTU biraz kenara atildi gibi oldu gerci.
VST-RTAS adaptoru alinca tekrar gozumuze girecek :)

uzun araştırmalardan sonra fiyat performans özellik olarak seçim yapmaya çalıştım kendi çapında dsp si olması ve convertorlara da iyi denilmesi sebebiyle ben de 1 adet e-mu 1212m aldım 1 hafta sonra elimde olacak burak ve batuhan deneyimlerinizi tavsiyelerini yazarsanız çok faydalı olur benim için.

ASIO suruculeri ile kullaniyorsun, WDM suruculeri yaramaz.
1212M'de A/D cevricileri (converter) PT HD sistemleri ile ayni :)
Kalitesinden memnun kalacagini saniyorum. emu.com'dan son suruculeri al, ilk suruculerde bazi hatalar vardi, onlari duzelttiler. Icinde kartin chipini kullanan VST FX'leri var, bunun icinde yeni suruculeri yuklemen lazim. Aletin kendi mixer biraz karisik ama biraz alisinca ise yariyor :) Ayrica direct monitoring olayi var, o cok cok iyi tabi :)
Gule gule kullan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri