[Eski] Hangi Software?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

landucci

Yeni üye
Arkadaşlar ben uzun zamandır reason sürümlerini kullanıyorum.Fl studio yerine Reasonı seçmemin sebebi;görsel olarak daha kullanışlı ve rahat anlaşılır olmasıydı.Şimdi Müziktek bölümünü düşündüğümden dolayı,yeni ve ileride profesyonel anlamda kullanacağım software tercihinde kararsızım.Reason'da Vst leri kullanamıyo olmak haliyle bir dez avantaj ve her yönden eksiksiz bir program lazım.Sizce bu konumda tercih yapılması gerekse:Logic pro,Pro tools ve ya Cubase arasında hangisine karar verirdiniz ve neden?Ben Pro tools düşünüyorum sebebi hem mac'de hem'de windows'da çalışıyo olması.Cubase sadece windowsda logic pro'da mac'de çalışıyo.Ne dersiniz doğru seçim Pro tools mudur??

Her uc program da ayni isi gormesi amaciyla yazilmis olsa da, Logic looplarla calismak icin, Pro Tools ses kaydi yapmak icin, Cubase de MIDI calismak icin avantajli ozelliklere sahip. Sen hangisine agirlik vereceksen onu tercih edersen rahat edersin.

alperz' Alıntı:
Her uc program da ayni isi gormesi amaciyla yazilmis olsa da, Logic looplarla calismak icin, Pro Tools ses kaydi yapmak icin, Cubase de MIDI calismak icin avantajli ozelliklere sahip. Sen hangisine agirlik vereceksen onu tercih edersen rahat edersin.

Cubase sanırım en idealı olur.Hem midi çalışmalarım için;hem kayıt için ;hemde iki platformda'da çalışıyo olması özelliğiyle diğerlerine göre daha mantıklı geliyor.Şimdi karar verdikten sonra haliyle tutoriallara gömüleceğimden dolayı;boşa zaman kaybetmek istemiyorum.O yüzden doğru karar için;tecrübelerinize ihtiyacım var.Cubase'i seçsem,midi çalışmalarında reason'dan;kayıtta Pro tools'dan vazgeçsem.Artıları eksileri neler olur?Yani aslında asıl soru şu;: profesyonel anlamda midi ve kayıt çalışmalarını cubase de sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilir miyim?

Peki pro tools'la cubase'i kıyasladığımızda öne çıkan önemli farklar neler.İkisinde de bildiğim ve benim için önemli olan özellikleri:VST ve Midi kabul ediyo olması;Ses kayıt ,editing, mixing ve mastering olması.Bu saydıklarım zaten programların temel özelikleri ve programların varolma sebebi :D .Peki kullanış açısından hangisi daha rahat.Yani aranje için reasonla abltonu kıyaslarsak:Reason görsel kullanış açısından rahatken;ableton sound olarak daha kaliteli örnekler sunuyo.Burda önemli olan ikisininde olması;ancak ben sound olarak daha iyi ama karmaşık olan programı seçmeyi tercih ederim.Sonuç olarak önemli olan toplanan ürün.ARkadaşlar bu benim için önemli bi karar çünkü seçeceğim software üzerine kasıp kendimi geliştiricem.İlerde şunu seçseydim daha iyi olurdu demek istemiyorum.Sektörde en çok kullanılan büyük ihtimalle bi diğerine göre farklılıklarından;daha iyi özelliklerinden dolayı tercih edilmiştir.Bu konuda aslında mehcen hocanında yorumunu almak isterdim.

landucci' Alıntı:
seçeceğim software üzerine kasıp kendimi geliştiricem..
:)

Bak mesela ben ableton kullanıyorum çünkü; warping, kolay otomasyon vb. özellikleri dans müzikle uğraştığımdan çok kullanıyorum.

Sen de yaptığın müzik tarzında daha çok hangi fonksiyonları kullanacağını ve hangi yazılımın bu fonksiyonlarının güçlü olduğunu araştır, seç birini.

Fazla da büyütme aslında iyi görüneni al :p

landucci' Alıntı:
Peki pro tools'la cubase'i kıyasladığımızda öne çıkan önemli farklar neler.

Pro Tools'un plug-in formati RTAS ve TDM(sadece HD versiyonda), Cubase'inki VST. Yanlis olmasin.

Aslinda aralarindaki tek fark, Cubase'in MIDI'de, Pro Tools'un audio'da buyuk kolayliklar saglamasi. Gerisi senin farkedecegin farklar degil.

Bu konuda aslında mehcen hocanında yorumunu almak isterdim.

O biraz zor zira öyle bir kişi yok burada :)

Cubase 6 iyidir. Al gitsin.

Reason'dan da vazgeçmene gerek yok. Rewire ile hayli güzel, entegre çalışıyor Cubase ile. Aklına gelen her türlü işi yaparsın.

Ay başında Samplitude'un yeni versiyonu çıkacak, bence her 3 DAW'dan üstün ama Türkiyede kullanıcısı pek yok :?

Bu rewire olanağı muhteşem bir şey zaten.

Bu arada reason 6 çıkıyor yakında.Ve yeni sürümünde recordla birleşmiş.Kayıt için ve aranje için denenmesi gerek.Bakarsınız ilerde diğerlerine fark atar.Çünkü mantıklı bir gelişmeyle kullanıcı kitlesinide arttırarak; sektörde yeni parlayan yıldız olma yolunda ilerliyo diye düşünüyorum.Kullanışı kolay ve görsel açıdan gözede hitap eden bir program kanımca.

Şu başlık altında paylaştım.
viewtopic.php?f=10&t=34038

Geri