[Eski] Hangisi Öncelikli Tercihiniz Olur ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

itülü

Yeni üye
İncelediğim iki alet hakkındada farklı görüşler ve yorumlar okudum . Bu aletler Roland Fantom X6 ve Yamaha Motif ES6 . Uzun süredir bunları tekibediyorum karar verebilmiş değilim . Enstrumanları tanıyan arkadaşlar hangisini neden tercih etmem gerektiğin anlatırsa sevinirim .

İkisi de güzel alettir.

Genel olarak,analog seslerde Yamaha başarılıdır. Digital seslerde ise Roland. Müzik tarzınıza göre seçiminizi yapın.

Yamaha'nın yeni bir modeli var: MOX serisi. ES yerine onu tercih edin derim. ES eskidi biraz.

Kolay gelsin.

petsise' Alıntı:
İkisi de güzel alettir.

Genel olarak,analog seslerde Yamaha başarılıdır. Digital seslerde ise Roland. Müzik tarzınıza göre seçiminizi yapın.

Yamaha'nın yeni bir modeli var: MOX serisi. ES yerine onu tercih edin derim. ES eskidi biraz.

Kolay gelsin.

Sahne olarak kullanacağım , sahnede hangisi beni rahatlatır ? Bu konu hakkında bir fikrin var mı ?

sahnede kullanacaksan pratiklik açısından MOTİF ES6 daha tercih edilebilir bir model... fantom o kadar pratik değil malesef. motifte herşey yerli yerinde. 2 adet user oluşturma olasılığın var. user'larını yazıp tek bankada seslerine kolayca geçebilirsin. soundları canlı ve güncel...

Roland da eğer isterseniz sahnede kullanılabilir.

İkisi de güzel aletlerdir. Sahnede de kullanılır, stüdyoda da kullanılır,evde de kullanılır. Siz hangi tip seslerden hoşlanıyorsanız tarzına göre seçiminizi yapın, ve ikisinden birini alın,derim.

Bir önceki yazımda özellikle "kolay gelsin" yazmıştım. Çünkü çok zor bir aşamadasınız. Ben de yaşamıştım benzer durumu. Bilin ki, bu işin sonu çift klavye olacak. :D

Teşekürler arkadaşlar . Sanırım ES serisinde karar kılmış bulunmaktayım , tabi son anda biri beni dürtmezse . :D

Dream_Gypsy' Alıntı:
ES gayet güzel bir enstruman, ben olsam ES'i seçerdim, ki zaten zamanında seçip kullanmışlığım da var :)

Anlaşılan ikisininde birbirine göre farklı artıları farklı eksileri var , denemeden alınmıcak aletler gibi :D

dun mox 6 yi sordum dore ye.sen yanlis biliyorsun onun adi mo 6 dediler. :) onlara bunun yeni cikan bir model oldugunu anlattigimda turkiyeye gelmesinin en erken birbucuk seneyi bulacagini solediler.yani o aleti beklemek pek mantikli degil simdilik.

haakankaan' Alıntı:
dun mox 6 yi sordum dore ye.sen yanlis biliyorsun onun adi mo 6 dediler. :) onlara bunun yeni cikan bir model oldugunu anlattigimda turkiyeye gelmesinin en erken birbucuk seneyi bulacagini solediler.yani o aleti beklemek pek mantikli degil simdilik.

MOX 6'yı Motif ES ile MO6 arası bir alet olarak tanımlamış birçok site ve arkadaş , onun için direk ES serisini kullanmak daha mantıklıdır diye düşünüyorum .

Geri