[Eski] HD system in-out cards

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

apo

Yeni üye
HD sisteme 8 analog giriş sağlayan bir expension card aldığımızda bu 8 girişi rack in neresine girebiliriz? Çünkü benim gördüğüm kadarıyla aletin 8 in 8 outu var ve harici 8 giriş-çıkış nası yapılıyor merak ediyorum. Protools hakkında yeni yeni bilgi topluyorum, ilgilenenlere teşekkürler :!:

bu arada yazmayı unutmuşum.. HD sistemin çalışma mantığını bilenler varsa yardımcı olabilir mi?(bağlantılar vs..) Teşekkürler

Eğer http://www.digidesign.com adresinde Products linkinden HD Systems'a gidersen orada sistemin nasıl çalıştığını detayıyla görürsün.

HD System ismindeki HD Hard Disk anlamına gelmiyor, High Definition anlamına geliyor (yanlış hatırlamıyorsam). 24 bit mimarili eski Mix+ sistemlerinden sonra bu 48 bit mimariyi getirdikleri için adına da HD dediler. Sonra bir de Accel'leri çıktı, sonra Accel'lerin de 64 bit PCIexpress versiyonları çıktı vesaire.

Özet olarak HD Accel sistemde bir ana HD Core kartı var veya daha doğrusu olması gerekiyor. Bu kart olmadan Pro Tools TDM yazılımı çalışmıyor, zira sistemin bütün DSP gücünü kartlar sağlıyor. Yani bütün audio toplama çıkarma işlemleri ve TDM plug-inlerin hesaplamaları o kartın üzerinde yapılıyor. eğer RTAS plug-inler de kullanıyorsan RTAS'lar bilgisayarının ana işlemcisinin hesaplama gücünü kullanıyor. RTAS'lar ile TDM'leri aynı projede kullanabiliyorsun. Önceleri RTAS'ları TDM'den sonra kullanamıyordun, insert'lere önce RTAS plug-inlerini, sonra TDM'leri girmen gerekiyordu yalnız bu son 7 versiyonunda o güçlüğü giderdiler sanıyorum. (Yanılıyorsam düzeltin, henüz PT7 kullanmadım.)

Bu Core kartının bir de ilave modeli var, HD Accel deniyor, Core kartın yanına iki tane daha Accel kartı daha takıp Accel 3 sisteme kadar çıkabiliyorsun, her ilave kart core sistemin DSP gücünü katlayarak yükseltiyor.

Sisteme ses giriş çıkışı için harici konvertör bağlaman gerekiyor. Bu konvertörler de Digidesign'ın kendi 96 I/O, 192 I/O, 192 Digital gibi rack AD-DA interface'leri olabileceği gibi, Apogee'nin X-HD veya AMBus HD opsiyon kartı takılmış Rosetta, Trak2, AD-8000 vb gibi AD-DA interface'leri de olabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam SSL, Euphonix, Harrison ve AMS Neve gibi top-flight dijital masa üreticilerinin de Pro Tools'a doğrudan entegre olabilen ara birimleri mevcut.

Kanal giriş çıkış sayısını da ana birimin arkasında bulunan Optional Slot'lara takacağın ilave I/O kartları ile arttırıyorsun.

Bu arada en büyük yanlış anlamalardan biri de bu Interface'lerin isimlerinden kaynaklanıyor. Bazılarının sandığı gibi 192 I/O ve 96 I/O isimlerindeki rakamlar cihazların ulaşabildikleri maksimum sample-rate değerini simgelemiyor. Her iki model de 192 kHz'e kadar çalışıyor ancak içlerindeki ADC-DAC çipleri ve iç mimarileri farklı.

M.

Geri