[Eski] işlemci (cpu) tercihi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ueberschall

Yeni üye
bir bilgisayar almak istiyorum ama bir konuda cok supheliyim ve biraz daha bekleyip iyi bir sistem mi alsam diye dusunuyordum forumda acayım dedim derdimi.
ben suan yerim yurdum olmaması nedeniyle bilgisayari laptop almak durumundayim.dert su suan p4 3.0 islemcim var ama bazen cok sıkıntı yasatıyor bana.kanal sayısı arttıkca cubase'in cpu gostergesi cosuyor. özellikle reverb'te.simdi bu laptoplarda cift cekirdek 2.0 var.benim butcem onlara yetiyor.bunların performası cubase için p4 3.0 dan daha iyi mi? iyiyse ne kadar iyi? yada siz alsanız bekler 2.5 cift cekirdek falan mı alırsınız?

2.5 çift çekirdek dediğin 2.5 Ghz mi? Eğer öyle ise, 2.8 Ghz'e kadar laptoplar var piyasada.

Ama özetle söylemek gerekirse benim 2.0 C2D işlemcili alet sıradan bi P4'ten baya hızlı.

-Sistemimde amd 5200+ (2.7 ghz çift çekirdek) kullanıyorum 66 kanal mono çalışmamda cpu %50 demedi bi çok comp. ve reverb kullanıyorum projede.Bunun dışında vst performansıda 36 kanal vst açık bi projemde %30 larda geziniyor.Ve cpu nun sıcaklığı everest le yaptığım ölmümlerde 26 derece civarında geziniyor ocz bir cpu fanım var tsunamide(thermaltake) kasa.Yani çok ısındığı falan yok Amd nin iş görüyor yeterince.

Laptop alacaksan eğer Acer önerebilirim bende var çokta kullanışlı performans olarak.

AMD Turion 64 X 2
2 Gb ram var üstüne xp kurdum alet gerçekten çok başarılı bu kadar beklemiyordum açıkçası ram i 3 e çıkartıcam bu yakınlarda.

Modeli düşünürsen 5520G oldukça tutan ve ucuz bir makina.

Vista ile geliyor o zaman tam bir facia ama xp driverlarını temin edebilirsin.

ueberschall' Alıntı:
bir bilgisayar almak istiyorum ama bir konuda cok supheliyim ve biraz daha bekleyip iyi bir sistem mi alsam diye dusunuyordum forumda acayım dedim derdimi.
ben suan yerim yurdum olmaması nedeniyle bilgisayari laptop almak durumundayim.dert su suan p4 3.0 islemcim var ama bazen cok sıkıntı yasatıyor bana.kanal sayısı arttıkca cubase'in cpu gostergesi cosuyor. özellikle reverb'te.simdi bu laptoplarda cift cekirdek 2.0 var.benim butcem onlara yetiyor.bunların performası cubase için p4 3.0 dan daha iyi mi? iyiyse ne kadar iyi? yada siz alsanız bekler 2.5 cift cekirdek falan mı alırsınız?

En az 2 MB cache belleği olan (tercihen 4MB ve üzeri) Core 2 Duo işlemci alırsanız şu andakinden 2-4 kat daha fazla performans alırsınız. Tabi yine en az 2GB RAM ile...
P4 makineler günümüzde ne host sequencer'a ne de plug in'lere yetişebiliyor.

cok tesekkur ederim, simdi biraz yolumu bulmaya basladım.bende acer düsünüyordum BeatMaster'da onerdi.bu konuda müzik yapan insanların onerileri onemli benim için.

-bir seyler okudum internette.kullanılan programın (cubase) cift cekirdegi desteklemesi gibi birsey gerekiyormus performans için.yoksa basınız agrir diyor.bu durum karsıma cıkabilir mi? bunu xp sp3'le halletmek mumkun mu?

-64bit işlemcilere xp 32bit yukleyince ariza cıkmaz umarim sizler nasıl kullanıyorsunuz.vista kullanmak istemiyorum.

-birde amd kullananlar intelle kıyaslamasını yapabilirlerse super olur.

Berkay' Alıntı:
2.5 çift çekirdek dediğin 2.5 Ghz mi? Eğer öyle ise, 2.8 Ghz'e kadar laptoplar var piyasada.
2.8 ler pahalı berkay abi :D o yüzden biraz bekleyim mi diye sordum performans için :roll:

ueberschall' Alıntı:
-birde amd kullananlar intelle kıyaslamasını yapabilirlerse super olur.

Ben Intel kullanıyorum, ev arkadaşım AMD.

Sanırım yakında Intel'e geçecek o da... :) (Ha C2Quad kullanıyorum ben, o çift çekirdek, orası ayrı ama bu konuda Intel'in üstünlüğü bariz.)

Kesinlikle Intel tavsiye ediyorum.

Performans için beklemek bilgisayar sektöründe pek gerçekçi birşey değil. Sen 2.8 beklersin, ama onun fiyatının düşmesine sebep olan şey yeni çıkan 3.2dir zaten.

Bence uygun bulduğun bir makineyi al. Performanslar yeni mimarilerle gayet güzel yerlere tırmandı.

Xp 64 bit versiyonu olması lazım. Ama 64 bit işlemciye 32 bit sistem kurabilirsin.

Evet, Intelin muadil "gözüken" işlemcileri AMD'den daha performanslı. Ama fiyat performans durumuna vurursak AMD de mantıklı seçim olabilir. Lakin ben yine de toplayacak olsam Intel toplarım şu anda. Eğer beklersen 3 çekirdekli uygun fiyatlı AMD işlemcileri çıkacak. Onlara da bakabilirsin.

cevaplar sayesinde pek bir soru kalmadı kafamda.alttaki dısında.bu konuda bilgisi olanlar durumu acıklarsa cok iyi olur.

ueberschall' Alıntı:
-bir seyler okudum internette.kullanılan programın (cubase) cift cekirdegi desteklemesi gibi birsey gerekiyormus performans için.yoksa basınız agrir diyor.bu durum karsıma cıkabilir mi? bunu xp sp3'le halletmek mumkun mu?
tekrar tesekkurler...

Böyle bir sorun yok. Bizde makinelerden birinde Intel Core 2 Duo işlemci Cubase 3 ve 4 ile sorunsuz çalışıyor yıllardır. XP SP2 bu arada.

BoraUslusoy' Alıntı:
Böyle bir sorun yok. Bizde makinelerden birinde Intel Core 2 Duo işlemci Cubase 3 ve 4 ile sorunsuz çalışıyor yıllardır. XP SP2 bu arada.
Orada sorundan ziyade cubase in çift çekirdek desteği varmı diye sorulmuş.Bildiğim kadarıyla cubase in iki işlemciyide aynı anda stabil kullanma kabiliyeti yok.Ama cubase de çalışma yaparken başka bir uygulama açtığında ikinci çekirdeğin tam performans gösterdiği konusunda bir makale okumuştum.Ayrıca cubase 4.5 sürümü yayınladığında 64 bit için yayınlanan patch in açıklamasında en fazla 4 gb ram desteği olduğu ibaresi vardı buda yaklaşık 2 hafta önce gördüğüm bir makaleydi steinberg sitesinde.Çekirdek kullanımı konusunda yanılmış olabilirim en doğrusu steinberg in forumlarında yazanlara bakman.Ben çift çekirdekli işlemci kullanıyorum ve görev yöneticisinde performansta iki çekirdeğinde çalıştığını görüyorum ama bilgiasyar teknoloji forumlarında çift çekirdeği tam destekleyen programları incelersen 3ü 5 i geçmez geneldede grafik animasyon, video programları bunlar,ama performans tek çekirdeğe göre gözle görülür bir şekilde artacaktır 2.6 ghz ve üstü cpu larda.Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Memory usage

The key advantage of the Windows Vista 64-bit editions is their capability to address more than 4 GB of RAM and make it available to applications. In fact more than 128 GB can be utilized (depends on the used Vista version) and the computational maximum amounts to 1 terabyte of main memory. Being able to utilize more RAM for the application can have a positive effect on overall performance for large and complex projects. Please note that the actual amount of memory you can put into your system is determined by the technical specification of the used mainboard.

The 64-bit editions of Vista also allow you to run 32-bit software applications. 32-bit programs are able to use up to 4 GB of RAM (instead of the maximum usable amount of 2 GB on Windows Vista 32-bit editions).

Sistem gereksinimlerindede illaki çift çekirdekli bir işlemci olmalı demiyor belki tek çekirdek desteği ilgili hadise odur bende okuduğum dökümanlarda konu ile ilgili net bir bilgiye ulaşamadım.

Windows
• Windows XP (Home or Professional),
or Windows Vista (32-bit and 64-bit – see below)
• Intel Pentium or AMD Athlon 1.4 GHz processor
• 512 MB RAM
• Windows DirectX compatible audio hardware;
ASIO compatible audio hardware recommended for low
latency performance.
• Display resolution of 1024x768 pixels
• Steinberg Key and USB component connector
• DVD ROM drive required for installation
• Internet connection required for license activation

gencoguven' Alıntı:
Sistem gereksinimlerindede illaki çift çekirdekli bir işlemci olmalı demiyor belki tek çekirdek desteği ilgili hadise odur bende okuduğum dökümanlarda konu ile ilgili net bir bilgiye ulaşamadım.
bilgilendirmeniz için tesekkurler.konuda yazan arkadaslar bizzat kullandıkları sistemlerden ornek verdikleri için performans konusunda artık suphem yok.bu konudaki kaygım sundandı ama en allta yazacagım eklentilerle halledilmis bu sorun.

SORUN:simdi cubase cift cekirdegi desteklemezse yada windows bunu halledememisse ve alacagımız cift cekirdek islemcide 3.0 ghz'in altında olcagı için (laptop işlemcisi) daha onceki sistemimden (p4 3.0ghz) daha az performansa sahip olurum ki bu hiç istemedigim birsey cunku performans ve guc istiyorum.oyletse cift cekirdek ya calisacak ya calisacak :)

ÇÖZÜM:sorunu steinberg degil ama microsoft halletmis sp2 ve ust yamalarla çift çekirdek cpu tam verimle kullanılıyormus.programlar desteklemese de.

Ek olarak, saat hızı hesapları (3.0 Ghz vs.) artık geride kalmaya başladı performans yarışlarında. Eskiden hızlı dönen kazanırdı. Ancak şimdi mimariler değişti. Daha hızlı dönen daha çok ısındığından çekirdek çoğaltma işlemleri, mimari daraltma çalışmaları başladı.

Demek istediğim iki çekirdek 3.0 Ghz işlemcinin bir çekirdeği P4 3.0 Ghz işlemciye eşit değil.

ueberschall' Alıntı:
gencoguven' Alıntı:
bilgilendirmeniz için tesekkurler.konuda yazan arkadaslar bizzat kullandıkları sistemlerden ornek verdikleri için performans konusunda artık suphem yok.bu konudaki kaygım sundandı ama en allta yazacagım eklentilerle halledilmis bu sorun.

SORUN:simdi cubase cift cekirdegi desteklemezse yada windows bunu halledememisse ve alacagımız cift cekirdek islemcide 3.0 ghz'in altında olcagı için (laptop işlemcisi) daha onceki sistemimden (p4 3.0ghz) daha az performansa sahip olurum ki bu hiç istemedigim birsey cunku performans ve guc istiyorum.oyletse cift cekirdek ya calisacak ya calisacak :)

ÇÖZÜM:sorunu steinberg degil ama microsoft halletmis sp2 ve ust yamalarla çift çekirdek cpu tam verimle kullanılıyormus.programlar desteklemese de.

Yanlış bilgi. Cubase iki-dört hatta daha fazla çekirdeği destekliyor. Ayrıca Core2 mimarisi P4'lerden daha verimli olduğundan 2.5GHz'lik tek çekirdek bile P4 3.0'dan çok daha iyi performans verir.

Irmak' Alıntı:
Yanlış bilgi. Cubase iki-dört hatta daha fazla çekirdeği destekliyor.
boyle birsey demek yanlıs olur cunku cubase daha dunku program degil yani boyle bir genelleme yapılamaz.cubase sx 1'in boyle bir yetenegi olduğunu hiç zannetmiyorum.cubase 4'un elbette vardir.

ueberschall' Alıntı:
Irmak' Alıntı:
Yanlış bilgi. Cubase iki-dört hatta daha fazla çekirdeği destekliyor.
boyle birsey demek yanlıs olur cunku cubase daha dunku program degil yani boyle bir genelleme yapılamaz.cubase sx 1'in boyle bir yetenegi olduğunu hiç zannetmiyorum.cubase 4'un elbette vardir.
Bence yanlış olmaz. Çağdaş Cubase'den bahsettiğimizi düşünürsek, doğrudur.

Cubase VST 3,5, bırak multicore işlemcileri, Windows XP ve Vista'da çalışmıyor ona bakarsan.

Cubase SX'de (versiyon 1 yani) HT desteği var.
SX2'de multicore desteği geldi yanılmıyorsam. O zamanlar Nuendo 2'yi 2 çekirdekli Xeon'da çalıştırıyorduk stüdyoda (yıl 2005 olması lazım).
Düzeltme: Multicore işlemci desteği SX3'ten itibarenmiş.

Eh, ben bugün kalkıp kimsenin Cubase SX alıp, onu son model işlemciler üzerinde çalıştırmak isteyeceğini sanmıyorum. Öyle bir ihtiyacın mı var ueberschall?

Hangi versiyon Cubase kullanıyorsun, ve eğer kullanmıyorsan, neden Cubase 4 kullanmıyorsun? Türkiye'deki durumu bilmiyorum ama, fiyatları indirmişler iyice, Cubase kullanan birisi için Cubase 4 çok önemli bir ilerleme.

ilter abi ben su yuzden yazdım sonucta bu bilgi sadece bana verilen bir bilgi degil yani bu bilgilerden baskalarıda faydalanacak. cevremde gordugumu aktarayım sana suan cubase sx 2 ile calisan cok insan var. adamlar bize yetiyor diyorlar tabiki kendi dusunceleri, bisey denmez yani. bu yuzden boyle dusunen birileri oldugunu kabul edersek daha açik yazmak gerekli diye dusunuyorum. ben cubase sx3 kullanıyorum su an. cubase 4'ede konunun basında bahsettigim laptop'ı alınca gecmeyi planlıyorum cunku sistem gereksinimleri benim simdi kullandıgım pc'de hazımsızlık yapabilir :D

Son model yazılım > yenice bir donanım
Son model donanım > en yeni yazılım

Mantık bu.
En iyi randımanı böyle alırsın.

Onun için, "Ya SX2 randımanlı çalışmazsa bu bilgisayarda, 3+GHz Core2Duo'ları bekleyeyim" denerek bilgisayar alınmaz. Onun bir mantığı yok.
Bu aynen: "Bana yeni bir limuzin lazım, ama içinde kasetçalar olan bir model yapılana kadar bekleyeyim" demek gibi bir şey.

Şimdi 4 çekirdekler revaçta. Ya tek çekirdekte kimse 3GHz üstüne çıkmazsa? Ya bir gün mimari tam olarak değişip de, 2 sene önce kullandığımız yazılımların hiçbiri bunları tam randımanıyla kullanamıyor olursa ne olacak?

Yapılacak bir iş vardır, yeni bilgisayar ihtiyacı varsa uzanılabilecek en iyi bilgisayar alınır.
Buna boşu başına hardware ve software dememişler. Biri taş gibi, diğeri yumuşak. Yumuşak olan sert olana adapte olacak.

Benzetmeler gırla gitti, iyi mi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri