[Eski] iMac midi ve Optik giriş sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Oraceous

Yeni üye
Yeni aldığım iMac'imle ilgili olarak 2 problemim var;

1-) Midi çıkış alabilmek için aldığım M-Audio 2x2 USB girişli alet Soundsculpture SwitchBlade GL'yi bir türlü görmüyor (bilgisayar M-Audio'yu görüyor). Mac konusunda çok acemiyim, bir türlü beceremiyorum. Switchblade kontrol için midi porttan Mac için JavaBlade diye bir yazılım kullanıyor. Eski ses kartım ve windowsla (WinBlade) sorunsuz çalışıyordu ...

2-) Yine bu iMac optik girişi görmüyor. Rosetta 200'ün optik çıkışını line/optik girişten giriyorum fakat Audio Devices'ta Digital in aktif olmuyor, ses gelmiyor. Line olarak kullandığımda sorun yok. Out'unu kullandığımda sadece ucu boş Toslink'i bile takınca Digital out aktifleşiyor ama girişinde çalışmıyor.

Bu arada cihaz iMac 2.66, 4GB ram, 640GB HD'li standart iMac.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,

Göksel

1. sorunu hallettim, java desteği olmadığı için midi arabirimi kullanılamıyormuş, o java programını indirince çalıştı http://www.mandolane.co.uk/ (PC'de direk çalışıyor :roll: )
2. ve asıl problem, Compel'le kısa görüşmemde,
-- "Rosetta 200'ün optik çıkışını direk bilgisayarın optik girşine mini toslink ile bağladığımda görmüyor"
- "Görmez"
"-- FW option card mı gerekir"
- "Evet"
Şeklinde bir telefon görüşmesi yaptım fakat, almadan önce bu şekilde bir bilgiye ulaşamamıştım. Şimdi de hala mantıklı gelmiyor, o zaman bu optik, AES/EBU ... giriş çıkışlarını neden yapmışlar??? Option card olmadan bir işe yaramıyor mu yani ???? Eski eksternal ses kartımı da bu cihazı almak için sattığım için başka bir optik girişle deneyemiyorum ...
Açıkçası 1 yıl kadar kullanıp sonrasında başka bir seskartı/AD-DA çevirici alırım diye almıştım, extra option card'a para vermekte istemiyorum şu anda...
Başka ucuz bir ses kartı alıp onunla mı idare etmeye çalışayım? (rosettayı kullanabileceğim bir ses kartı)
500 küsür dolar verip FW kartı mı alayım?
Mac olayının bir esprisi yokmuş diyip PC'de mi devam edeyim? :shock:
...

onemusic' Alıntı:
Abi hepsini sat. Bi tane yat al ohhhhh :D

Dert yok, tasa yok bak dinle beni bu konuda :D

Onur Bey yat işi iyi olabilir de, Ankarada yatı napcam :D
Siz profesyonel olduğunuz için bıktınız belki ama ben her ne kadar zaman bulup uğraşamasam da fikren bile uğraşıyor olmakla dinleniyorum, zevk alıyorum o yüzden yat alacağıma gider 59'' LP alırım, daha çok mutlu eder :D
Ama şu optik meselesi bezdirdi beni ...

Oraceous' Alıntı:
onemusic' Alıntı:
Abi hepsini sat. Bi tane yat al ohhhhh :D

Dert yok, tasa yok bak dinle beni bu konuda :D

Onur Bey yat işi iyi olabilir de, Ankarada yatı napcam :D
Siz profesyonel olduğunuz için bıktınız belki ama ben her ne kadar zaman bulup uğraşamasam da fikren bile uğraşıyor olmakla dinleniyorum, zevk alıyorum o yüzden yat alacağıma gider 59'' LP alırım, daha çok mutlu eder :D
Ama şu optik meselesi bezdirdi beni ...

Yok be abi bu işten bıkılırmı. Aslında senelerdir kayıt/ aranje vb.. uğraşmadığım için özledim bu sene yeniden başlayacağım.

Çözülür abi optic işleri sen biraz daha araştır bi yol bulunur. Olmadı elindeki kartı değiştir. MAC doğru yol...

Emu USB 404 gibi optik giriş çıkışı olan ucuz bir ses kartı alıp Rosetta'yı onun üzerinden bağlasanız ?

Gayet sağlıklı olur kanaatindeyim...

Bütçe olunca her ikisini de satıp evladiyelik bir kart (Prism Orpheus) gibi yakışır diyorum... :wink:

Hem Emu'nun hem Rosetta'nın ikinci eli sağlamdır, elde patlamazlar... :wink:

bir süredir, bakamiyordum. Millette bi Prism sendromu almis basini gidiyor! Yavuz agam bile benchleri gömmeye niyetli baksaniza!

Özkan Abim,

Prism Orpheus güzel de öyle kolay kolay bench'leri gömmeyiz.. :lol:

Ben Orpheus ile Benchmark'ın convert kalitesi olarak çok büyük bir farkın olacağına inanmıyorum. Üst serileri ile olabilir.

Ama 8 kanal baba converter ve 4 kanal iyi preamp için aslında fiyatı da çok yüksek değil... :wink:

Geri