[Eski] karaoke

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Buzzard

Yeni üye
kazaa benzeri programlarda karaoke diye aratınca bir sürü mp3 geliyor. bunlarla kafasına göre takılıp kayıt yapan karaoke olayına ilgi duyan var mı?

Bende bir kaç tane vardý.Mecburen kaydedilen tonda söylüyorsun üzerine.Bazýlarý çok kötü.Bazýlarý aþýrý derecede zorlayabiliyor kiþiden kiþiye haberin olsun :)

ya sorma hep de tenorlara yazılmış şarkılar kardeşim :)
geri vokal yoksa şarkıda ritm değişmeden pitch le oynamak mümkün. o zaman transpoze ettikten sonra abartmazsan (1-2 ton indirmek bozmuyor genelde) sorun olmuyor.

elvis_is_dead' Alıntı:
Bende bir kaç tane vardı.Mecburen kaydedilen tonda söylüyorsun üzerine.Bazıları çok kötü.Bazıları aşırı derecede zorlayabiliyor kişiden kişiye haberin olsun :)

Transcribe 7 programı ile ile kaydedilen tonu değiştirebilir, kendi tonunuza ayarlayabilirsiniz. Pek bilinen bir program değildir, ama işe yarar.

Baritonlarda ince sesleri soyler once sigarayi birakin :wink: Kola, gazoz, bira gibi asitli iceceklerden uzak durun, tekniginizi gelistirirseniz cok cabuk ses araliginizi gelistirebilirsiniz. Sporun faydasi var, nefes kontrolu acisindan. Isinmadan sarki soylemeye baslamayin, devamli su icin bogazinizi nemli tutun, oksurerek girtlaginizi temizlemeyin Burada bekarken karaokeye cok giderdim, kiz arkadas bulmak icin birebir bir aktivite idi ;) Sesinize iyi bakin o da bir enstruman bir yerde, hatta kullanmayi bilirseniz diger enstrumanlardan cok daha zevklidir :D

UfukOnen' Alıntı:
Amerikalılar bayılırlar karaoke olayına... Bizde fazla meraklısı yok sanırım.

Ufuk sen ne diyorsun be? Karaoke'nin krali bizde. Iki bira atan aninda bulbul olur baba, lutfen yani. Heleki iki raki, tamam, mevlutun en krali.

Ben bu şekilde bayaadır kayıt yapıyorum. Ama söylediğiniz gibi kaydedilen tonda söylemek zorunda olmak çok kötü:) Dediğiniz programları deneyeceğim.. Yakın bi zamanda da sesime uyan birkaç karaoke mp3 üzerine studyoda cd kaydedeceğim:)

Başlık bayağı bir eski ama.... :)

Benim merak ettiğim şey, bu karaokeler ile yapılan kaydın yasal olup olmama durumu.

Yani diyelim ki bir müşteri karaoke üzerine şarkı söyledi, biz de kaydettik ve kendisine mp3 halinde verdik. Bu yasal mı ?

Geri