[Eski] kick & snare trigger

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

drumania

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda grubumla demo kayıtlarına giricez ve artık kick ve snare'den güçlü tonlar almak istiyorum. Çoğu stüdyoda kanal kayıt diye aldığımız kayıtlarda vasatın altında sonuçlar aldık. Grubun tarzı gereği snare ve özellikle kick tonlarının güçlü olması gerekiyor.

Dinlediğim çoğu kaliteli davul kaydında kick ve snare tonlarını güçlendirmek için trigger'lar kullanıldığını duydum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Piyasada Roland ve DDrum marka triggerlar gördüm. Bu cihazlardan kullanan ve tavsiye edecek / ya da etmeyecek (?!) birisi var mı?

Ozan
---Timecrash---

Ankara Midasin Kulakligi trigger kullaniyordu zamaninda, sonra adamlar Pearl Masters aldilar tabi olayi bitti :lol:

Biz 10 sarki kadar triggerler kayit etmistik. Ben calmistim davullari. Eger davulcunuzun tusesi iyi degilse durum iyi olmuyor. Ayrica davulcunun tusesine gore yapilan bir ayar var, o iyi yapilmazsada kotu sonuc veriyor.

Ayrica sadece trigger almak yetmiyor bildigim kadariyla bir de drum module almak lazim. Az buz para degil yani.

Ama tabi cok avantajlari var. Akustik problemiymis, yok baska bir seymis sIkIntI yok. Seste cikarmiyor, doldur davulun icini cal.

Daha iyi bir studyoya gitme imkaniniz varsa size daha avantajli olacaktir.

Kolay gelsin.

Selam Drumania.

Davulcunuz daha önce elektronik bir aksam yada tamamen elektronik davul kullanmadıysa trigger olayına zaman harcamayın derim.
Yaklaşık 6 yıldır müzik hayatımın büyük kısmını triggerlerle geçiriyorum. Bırak kayıt ortamını, canlı performanslarda bile sıkıntı çektiriyor insana. Tuşe çok önemli.
Bende Yamaha DTXPRESSIII Special serisi var. (Roland TD20S, TD-8, TD-3'de kullandım...) Çok ayrıntılı ve kullanımı güzel bir setup, ama akustik davul çalım olarak davulcunuzu ihya eder. Elektronik olarak kullanmak davulcunuzun da performansını ve alışkanlıklarını kaybetmesine neden olacaktır.

Saygılar.

drumania, belki sorununuzu tecrübeli bir miks teknisyeni/mühendisi çözer?

Örnek kayıt asabilirsen, eldeki kayıtların "adam edilebilecek gibi" olup olmadığı konusunda fikir yürütebiliriz.

Not. "giricez" yerine "gireceğiz" şeklinde yazabilirsen seviniriz.

drumania,
Kayıtlarınızdaki kick, snare ve tom gibi entrumanlardan tetiklenerek sizin seçtiğiniz herhangi bir ses örneğini çalabilecek programlar kullanabilirsiniz.

Verdiğim linkte ücretli veya ücretsiz birçok programın tanıtımı var.
http://www.kvraudio.com/get.php?mode=re ... t=1&rpp=15

Reaper veya ProTools programlarında ise bu işe yarayan araçlar mevcut
(bir an böyle programlar henüz mevcut değilken göz ve kulak kararıyla tek tek midi senkronladığımı hatırladım tüylerim ürperdi :D )

Aslında bir de şu nokta önemli:

Kick olarak tetikleyiciler sayesinde standart bir tuşe yaratılabilir. Ama Snare için durum biraz farklı görünüyor (duyuluyor) bence. Aynı nüans yada tuşe, iki farklı temel nokta üzerinde ayrıcalıklara sahip.
Performans sırasında snare kullanımında; ghost vuruşlar, tuşe sertliği, tremolo vs. gibi hassas sayılabilecek durumlar var. Tabi ki davulcu da bu özelliklerini var olan tarz içierisinde uygulamak isteyecektir.

Vallahi kolay gelsin... :(

Ben bu işi beleş bir yazılımla yapmak istedim. Şununla :
http://koen.smartelectronix.com/KTDrumTrigger

Cubase' de bir midi, bir de audio kanalı açtım. Audio kanalın Insert kısmına KT Trigger' ı yerleştirdim. MIDI kanalının IN kısmından KT Trigger' ı seçtim. Out kısmına da LM7' yi açtım.

Preampten ses kartına bir mikrofon bağladım. Audio kanalın monitor düğmesi açık. Bu şekilde mikrofona vuruyorum ve LM7 den ses alıyorum. Buraya kadar herşey güzel.

Fakat frekans olayını beceremedim. Mesela kick'e vurdum mu farklı, trampete vurdum mu farklı notalar tetiklemek istiyorum. Hatta bir tanede hihat ayarlayabilsem şahane olur.

Bunu tek mikrofonla nasıl yapabilirim ? Linkteki vst bu iş için yeterli mi ?

ddrum trigger herhangibir davul modülü ( bunu midi konvertör olarak kullanarak) ve güzel bir davul pluginiyle( mesela toontrack ezdrummer) çok iyi sonuç alabilirsin.

ses ten tetikleyen programlarda var evet genel hissiyat büyük ölçüde aynı ama trampet tuşelerinde özellikle baya eksik kalıyolar. çünkü sonuçta ses yüksekliğine göre tetiklediği için muhtemelen çoğu vuruşta aynı sample ı çalacaktır alet.
çok ucuza bi modül bulabilirsin bence ilerde bide ddrum gibi bişeyler alısan çok daha iyi olur bence. o sesi de davulun mikrofonlandırılmış sesiyle mikslerden çok iyi sonuç alınabilir diye düşünüyorum.

drumania bence kaydı alan ve mixleyecek kişilerle istediğin sound konusunda konuşursan belki trigger a ihtiyacın kalmadan istediğini elde edebilirsin.

Geri