[Eski] Klavye için öneriler lütfen..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

argada

Yeni üye
Arkadaşlar yaklaşık 15 yıldır piano çalıyorum.. Hayatımda hiç elektronik olarak piano veya klavye kullanmadım. Ama şuan bir klavye alma gibi bir düşüncem var progressive metal yapma gibi bir projemiz var ne almam gerekir en kısa zamanda yardım ederseniz sevinirim.. Kafamda M-audio Keystation Pro 88 var.. Yani bu enstrümanda Pro 88de kaç tane efekt vardır nekadar eklenebilir.. Benim istediğim enstrümanda yani yüklenebilir efektler yani tonlar olmasını istiyorum öyle bildiğiniz birşey var mı ? Midi klavyede olabilir ve fiyatı uygun olmalı en azından şimdiden teşekkür ederim.

Keystation midi kontrol klavyesi, yani cihazda ses ve efekt namevcut. Ses almak için ses modülüne veya bilgisayara ihtiyacın var.

Ama eğer çok istiyorsan ben satıyorum, alım/satım forumunda ilanım var. :D

Merhaba, alım gücünü de yazarsan sanırım daha sağlıklı tavsiyelerde bulunulabilir.
M-Audio Keystation 88 'e gelecek olursak, bu alet bir midi klavye yani üzerinde ton yok ve yükleyemezsin de. Bu aleti ancak bir bilgisayar yazılımı aracılığı kullanabilirsin, yani istediğin kadar ton kullanabilirsin ama bilgisayara bağlı olarak.
Ben kısa bir süre M-audio keystation 61 kullandım ve pek memnun kaldığımı söyleyemem. Aslında midi klavye almanı pek tavsiye etmem. Çünkü her ne diğer synthsizerlarla arasında çok büyük fiyat farkları olsa da midi klavye kullanman için iyi bir ses kartına ihtiyaç duyacağından fiyat yine katlanıyor. Ayrıca midi klavyelerde bazen latency sorunları da yaşanabiliyor.

Klavye için ayırabileceğin miktarı da bikaç alet tavsiye edebilirim.

Bende Keystation 88es satıyorum... Pro olmayanı. Düşünürsen benimde ilanım mevcut alım-satımda...

Geri