[Eski] Klavye için Wah

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

aristo

Yeni üye
Jordan Rudess abimin çok sık kullandığı üzre bende wah kullanmayı seviyorum klavyede. Ancak gitar da çaldığım için alacağım wah pedalı gitar wahı olacak büyük ihtimal.
Ne dersiniz bu işe Cry Baby 535Q yu klavyede uzun vadeli olarak kullanabilirmiyim? Bir zararı olurmu aletlere?
Bide Klavye için ayrı wah pedalı var mı ne önerirsiniz?

Klavye için ayrı bir wah pedalı olduğunu sanmıyorum. Ama kullandığın zincir nasıl merak ettim işin açığı. Klavyeden çıkan sinyali direkt pedala giriyorsun sonra da sisteme mi giriyorsun? Yoksa bir klavye amfisine mi bağlıyorsun?

Bu arada wah pedalının hiç bir zararı olmaz klavyeye.

a

klavyenin outputunu wah inputa wah outputdan da direkt anfiye. birçok yeni klavyede footswitch girişi var orayı denemedim hiç ama oradan da olabilir.
Tüm enstrumanların frekansları farklı ya o yüzden sordum o soruyu pedala bişi olur mu diye? Malum gitar pedalı.

Tonları sevdiğin sürece bir zararı olacağını sanmıyorum. Sadece klavye çıkış seviyesini ortalama bir gitarınkine yakın tutmak şeklinde bir önlem alınabilir çok istenirse. Ama yine de pedala bir zarar geleceğini sanmıyorum.

Cry Baby 535Q klavye için önerilmez. Cry Baby EW-95V veya onu bulamazsan Cry Baby 105Q ile ister kısa, ister istediğin kadar uzun vadede kullanabilirsin. Ama dostum, MXRM120 Auto Q hatta hatta Dunlop ECB-003 AC adaptörlü baba bir JIMI HENDRIX WAH-WAH varken Cry Baby ile uğraşmana gerek yok.

Pil ile kullanman şart ise Energizer 522BP-2 ten şaşmamanı önreririm.

rudess abimiz zaman zaman mod. wheel'ını da wah için kullıyor, bi dene istersen.. tabi klavyende wah efektin varsa.

Korg x5d var elimde genelde mod wheel i vibrato için kullanıyorum wah için hiç denemedim. Uamrım alette vardır wah efekti

Jordan Rudess in ekipmanını bilen var mı?
Kurzweil K2600, Triton rack, Karma kullandığını biliyorum da hangi pedalları kullandığını bilmiyorum. Bilen varsa yazarsa sevinirim özellikle wah pedalı ne baya merak sardım yani!!!

genelde gitar için üretilirler. aslında bir "band-pass filter" dır kendileri. kimsinde "q" yani bant genişliği sabittir, kimisinde ayarlanabilir. klavyelere zarar vermezler.

kimi klavyelerde ya wah efektini ya da band-pass filter'ın cut-off'unu mod-whell'a ya da expression pedal'a yollayıp "assign", bu efekt elde edilebilir. xd5 ne yapar bu konuda bilmiyorum.

jordan rudess ve wah...

jordan rudess in kullandıgı ekipmanlardan en hasları malumunuz karma ve kurzweil k2600 - k2661 ... kurzweil in modellerinde tuş üstünde bir boy pad var ve orada wah yükleme imkanınız var.. ayrıca kurzweil modellerinde expression pedal ile wah efekti kullanmanız da mümkün..bu özellik Karma ve Triton da da war. bu arada reklam yapmadan gecemeyeceğim yakın zamanda kurzweil getirmeyi planlıyoruz :)

eklemeliyim ki..

klavyene wah pedalı baglayabilmek için araya preampli koyman gerekir.. di box çözmez tam olarak...mikrofon presi lazım : )

ben wah'ı sadece e.piano'da ve saw seslerinde kullandım. denique marka üzerinde model falan yazmayan eski püskü bir pedal kullanıyordum. gayet de güzel oluyordu. önce synth, sonra pedal, sonra da ampli'ye giriyorum. denique'i tavsiye edebilirim.

bildiğim kadarıyla Rudess'ın live gear'ına Korg Triton Rack da eklenmiş..
K2600x kullanıyodu galiba, türkiyeye gelse de 3500 - 4000euro civarında olur heralde.. Motif ES8 3000 euro civarında olduğuna göre..

Bu aleti bu kadar pahalı yapan ne? Sampler özelliği korg tritonlarda da var çok ciddi farkları neler bilen var mı? Bide o garip şey ne pitch bender a benzeyen...

aristo' Alıntı:
Bu aleti bu kadar pahalı yapan ne? Sampler özelliği korg tritonlarda da var çok ciddi farkları neler bilen var mı? Bide o garip şey ne pitch bender a benzeyen...

garip şey? live at budokan dvdsindeki mi? yoksa ribbon controller'ı mı sölüyosun?

o konserde de var hepsinde de var sanırım. Kurzweilin üstündekini diyorum hani rudess parmağıyla şov yapıyor ya. Slide gibi ses çıkıyor. adını bilmiyorum da. Sadece kurzweillerde var galiba deme o şey. Rudess baya kullanıyo o şeyi özellikle solo sonlarında slide yapıyor ve ritme geçiyor. Herneyse bu aletin özelliklerini yazabilicek varsa sevinirim. Tabi ingilizce bir yerden kopyalayıp yapıştırmayın da o var çünkü.

ribbon controller o... pitch bend'le +/- 1 sese kadar bend yapabilirken, ribbon controller ile çok daha fazla sese çıkabiliyor. ayrıca ribbon'a arpeggio da atayabiliomuş (Keyboard Wizardry videosunda görmüştüm)
istersen o ingilizce linki veya metni koy buraya, çevirelim, hem bilmediğimiz başka ne varsa öğrenmiş oluruz.

Geri