[Eski] KLAVYE TAVSİYESİ ACİLLL LUTFEN!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ghost

Yeni üye
Merhaba Arkadaşlar:
Uzuun zamandır bir cihaz alma düşüncesi içerisindeyim. Forum da daha evvel açtığım kimi benzer başlıklara aşina olanlarınız olabilir. Epey bir piyano kökenli olduğum için, klavye alma işini bahaneler üreterek sürekli erteledim. Fakat en sonunda almaya karar verdim. Ne yazık ki bütçem çok sınırlı en fazla 2500 tl ayırabildim ki kılıf ve öncelikli olarak sustain pedalı da fiyata dahil.
Araştırmalarım ve tünelde geçirdiğim gün neticesinde ki şu ara tünele inerseniz pek fazla çeşit bulamazsınız haberiniz olsun. 3 farklı model arasında kaldım. Önümüzdeki cumaya kadar almak durumundayım. Çünkü daha sonra vaktim olmiyacak.

Roland Juno Stage (ilk tercihim lâkin şu an stoklarda yok haftaya da gelebilir 2 ay sonra da)
Yamaha MO 6 (2. tercihim fakat onunda stok durumu muallak)
Korg M50 (yeni tanıştım pek bilgim yok aslında hiçbirşey olmazsa bunu alırım diyorum 61 veya 73 tuşlu modelini fiyatlara bağlı)

Elektronik müzikle (tekno - trans) pek alakam yok. Olmasıda pek muhtemel değil açıkçası. Bu ürünler hakkında bilgi ve izlenimlerinizi aktarabilir, veya 2000 - 2500 liraya kadar başka bir cihaz önerebilirseniz çok sevinirim.
Herkese kolay gelsin şimdiden teşekkür ederim...

En son stokta 61 tuşlu M50 kalmıştı. Bence de M50 işini görecektir. Onlarca piyano versiyonu, çok çok başarılı string ve gitar sesleri var. Kayıt imkanı vs. de olması cihazın artısı. Seslere inanılmaz efektler verilebiliyor, keza seslerin üzerinde sen de oynama yapabiliyorsun. Tüm özelliklerini hala çözemedim ama çözdüklerim sayesinde bile cihazın oldukça sağlam olduğunu söyleyebilirim, en azından fiyatına göre. Bende 88'lik versiyonu var.

Asıl istediğin öncelikli tonlar nedir?

M50, her şeyi içeriyor, ama daha öncelikli bir kaç ton varsa dilediğin ona göre bir seçim de yapabilirsin. Bir de 88 tuş taşıyabilir misin? Ağırlığı problem olabilir 20 kg vs üstüyse.

Anlaşılan Korg'u hafife almışım :) 61 veya 73 tuş düşünüyorum. Aslında 73 tuş düşünüyorum ama liste fiyatından biraz inmeleri lazım. Mâlum klavyeyi almakla bitmiyor kılıfı var pedalı var jackı var var da var... Aslında öncelikle piyano, electric piano/rhodes, organ tonları önemli. Fakat tabi synthler padler olmadan olmuyor. Gitar, flüt, obua vs. gibi tonlar benim için o kadar önemli değil. Tabii böyle diyorum ama kullanırken aklıma neler gelir bilmiyorum, deniyerek öğreneceğiz. Bu arada klavye kılıfı sorununu sizce diktirerek çözmek mi makbuldür yoksa bu konuda iyi bir marka var mı?

Hmm bir pm attım heyecanlanıp:) Ancak bu dijital cihazlarda 2. el almak ne kadar mantıklı tartışılır. Akustik enstruman değil ki bu sağına soluna bakıp çalıp anlıyalım:) Hoş Can Elektronikte 73 tuş kalmamış. Gelir mi gelmez mi belli değil occasion olabilir bu cihaz:) Teşekkürler Minocan...

Şişhane'de aslan Hanı'ın alt katında kılıf diken bir yer var. Ben 2008 kasım'ında 50TL'ya Yamaha Mo6 için yaptrımştım, bayağı güzel bir softcase dikmişlerdi bana.. Ölçüsünü alıp ona göre yapıyorlar, güzel oluyor.

Geri