[Eski] Klavye tavsiyesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

enis271

Yeni üye
Arkadaşlar öncelikle acelem yok bunu belirteyim. Ocak ayları gibi almayı düşünüyorum .
Bütçe önemli değil ama 8000 lirayıda bulmasın lütfen. Kendime uygun bi model almak istiyorum. 4000 lira civarı bişeyler düşünüyorum.

Bir metal grubum var. Şimdilik evde ve stüdyoda kullanacağım fakat ilerleyen aylarda sahnedede kullanabileceğim bi alet olsun istiyorum.

Sample özelliği kesinlikle olmalı. FM8 de falan beğendiğim hoşuma giden, kullanmak istediğim birsürü ses keşfettim. Onun dışında şimdiden indirdiğim hali hazırda bekleyen ses bankalarıda var.

Ses demişken sesler arasında hızlı geçiş yapabilmek istiyorum.

Yamaha Motif Es 7 uygun gibi geldi. Sizinde fikirlerinizi almak istedim.

Açıkcası o paraya piyasadaki birçok üst modeli sıfır veya çok temiz ikinci el şeklinde alabilirsin. Üst modellerin karşılaştırmaları oldukça çok forumumuzda. Her birinin ufak artıları ve ufak eksileri var birbirlerine göre. Tek gerçek hiç birinin dört dörtlük olmadığı.

Senin için berirleyici , olmazsa olmaz özelliklerin (örneğin sampling demişsin) tamamını bir liste haline getirdiğin vakit seçebileceğin model sayısı 2ye falan düşer, işte o vakit forumdaki kullanıcılardan son yorumları isteyebilirsin. Ki muhtemel başlıklar yine forumda mevcut. Kolay gelsin...

Korg Triton Extreme & M3, Yamaha Motif XS6 beeelki XF6 olabilir. Roland'lar Sample okuyamıyor diye biliyorum. Yani SRX kart alıyosun içinde sesler var gene Roland tarafından yapılmış takıyorsun ve çalıyorsun hali hazırdaki kendi ses bankalarını kullanamıyorsun bu konuda Roland'ın açıklaması vardı diye biliyorum. Yanlış biliyor da olabilirim gene de Roland'ın V-Synth GT ve Fantom X serisini de incelemeni tavsiye ederim.

Synth programlamayı seviyorsan ilanlarda Nord Lead 3 var, kaçırma onu derim. Artık üretilmiyor o yüzden bir daha istersen kolay bulamayabilirsin. Kullanıcı arayüzü olarak da en alınası sentezleyicilerden kendisi. FM8 seslerini de kendi 4 operatör FM motorunda yapabilirsin.

Onun altına da workstation bir klavye alırsın. Ton paletin geniş bir kurulumun olur.

Aslında 5000 e çıkarsan Nord Electro 2/3 ve Nord Lead 3 ile harika bir kurulum olur. Ben kendi kurulumumu tamamlayana kadar Nord Electro 3/ Lead 2 rack modül / Lead 3 hayal ederdim hep.

Minocan' Alıntı:
Synth programlamayı seviyorsan ilanlarda Nord Lead 3 var, kaçırma onu derim. Artık üretilmiyor o yüzden bir daha istersen kolay bulamayabilirsin. Kullanıcı arayüzü olarak da en alınası sentezleyicilerden kendisi. FM8 seslerini de kendi 4 operatör FM motorunda yapabilirsin.

Onun altına da workstation bir klavye alırsın. Ton paletin geniş bir kurulumun olur.

Aslında 5000 e çıkarsan Nord Electro 2/3 ve Nord Lead 3 ile harika bir kurulum olur. Ben kendi kurulumumu tamamlayana kadar Nord Electro 3/ Lead 2 rack modül / Lead 3 hayal ederdim hep.

49 tuş yeterli değil malesef

O yüzden demiştim ek bir klavye alırsın diye 61 ya da daha fazla tuş.

Tek klavyeyle işi halletmek istiyorum diyorsan workstation olacak tabi.

Roland G serisinin inanılmaz bir sampling özelliği var. İstediğiniz her sesi her yere atayabiliyorsunuz. Hatta istediğiniz herşeyi ama gerçek anlamda herşeyi heryere atayabiliyorsunuz :) Roland'ın sampling özelliği olmadığı yanlış. Fantom X-G , Juno G-Stage gibi orta ve üst serilerinde var. Tabi ki Juno-D'de yok :)

Bencede vardır Roland'da da Sampling özelliği, bu sitedeki bir üye "kötü örneklenmiş bir sample sesin Roland klavyelerinin kalitesini düşürür reklamını kötü yapar" diye sample işini sadece kendi seslerindeki SRX kartla yaptığı açıklaması var demişti. Benimde kafamı karıştırmıştı. Hatta Fantom G'den bir bilgi daha canlı enstruman kaydı bile yapılabiliyor efektlerle farklı tonlar da elde etmek mümkün oluyor.

Şuan için Motif es ile Triton Extreme arasında bi ikilemdeyim, yeni önerilerede açığım tabiki. Roland ın Fantom serisi sahne için yeterli kalmaz gibi yorumlar okudum başka konularda. :?

Bence Korg Triton Extreme alsan işini fazlasıyla görür. Jordan Rudess gibi klavye üstadları bile kullanıyor. Sample gibi işleri de fazlasıyla göreceğinden, kısacası seni baya mutlu eder.

Minocan' Alıntı:
Grup çift gitarsa triton extreme daha rahat olur.

Evet çift gitar. Çift gitar olmasıyla alakasını anlayamadım yanlız. Bu arada Triton Extreme diyenler nedenleriyle birlikte açıklayabilir mi acaba

Çift gitar olunca bas ve mid frekansların ağırlığı gitar lehine çok fazla olacak. Sen triton'u alırsan triton un tiz karakterli sesleri sayesinde kendini daha rahat duyurabileceksin.

Ben aldığım ekipmanlardan dolayı çift gitarlı gruplarda çalmıyorum mesela. Frekanslar arası sıkışma oluyor.

Ek olarak çoğu metal grubu triton serisi kullanır. Sentetik seslerde de diğer workstation lara göre daha başarılıdır. İki seçenekten tarza göre triton daha mantıklı.

Korg'ları sentetik sesler konusunda başarılı buluyorum. M3'ler de rekabet ettiği diğer workstation'lara göre daha ucuz olduğu için (Xs ve Fantom G), bence kesinlikle denemen gereken bir alet. Triton Extreme'lerin ikinci el fiyatlarıyla M3'lerin ikinci el fiyatları arasında çok fark yok, Extreme'dense M3'ü düşünebilirsin. Tabi bu sözü geçen aletlerin hepsini gidip bir Tünel'de çalmakta fayda var, internetten okuduğum kadarıyla yetinip yaptığım alışverişlerde hayal kırıklıklarım ve maddi kayıplarım oldu daha önce.

Bu arada Jordan Rudess da Korg OASYS kullanıyor, M3 de OASYS'in küçük kardeşi rolünde. Gerçi JR hangi aleti alırsa alsın istediği sesleri elde edebilecek bir programcı, ama ek bilgi olarak vermek istedim.

Dream_Gypsy' Alıntı:
Korg'ları sentetik sesler konusunda başarılı buluyorum. M3'ler de rekabet ettiği diğer workstation'lara göre daha ucuz olduğu için (Xs ve Fantom G), bence kesinlikle denemen gereken bir alet. Triton Extreme'lerin ikinci el fiyatlarıyla M3'lerin ikinci el fiyatları arasında çok fark yok, Extreme'dense M3'ü düşünebilirsin. Tabi bu sözü geçen aletlerin hepsini gidip bir Tünel'de çalmakta fayda var, internetten okuduğum kadarıyla yetinip yaptığım alışverişlerde hayal kırıklıklarım ve maddi kayıplarım oldu daha önce.

Bu arada Jordan Rudess da Korg OASYS kullanıyor, M3 de OASYS'in küçük kardeşi rolünde. Gerçi JR hangi aleti alırsa alsın istediği sesleri elde edebilecek bir programcı, ama ek bilgi olarak vermek istedim.

Sıfır bulabilme ihitimalim nedir peki ?

Holopainen' Alıntı:
Bence Korg Triton Extreme alsan işini fazlasıyla görür. Jordan Rudess gibi klavye üstadları bile kullanıyor. Sample gibi işleri de fazlasıyla göreceğinden, kısacası seni baya mutlu eder.

Dream_Gypsy' Alıntı:

Jordan Ruddes bir çok değişik marka klavye kullanıyor. Bir çok videosunda gördüğüm kadarıyla Kurzweil kullanıyor örneğin.

Jordan Ruddes kullandığı için değil tabi, Kurzweil K 2500 ve üst seri klavyeleri denemende de fayda var,
ben Kurzweil'in PC, K ve SP serilerini bizzat kullandım:)

Triton Extrem'i aylar önce piyasadan çektiler. (Buna deli oluyorum). Şu anda sıfırını bulma ihtimali zayıf. M3 daha etraflı bir alet gibi planlanmış ama sahne denildiğinde G7 iyi bir seçenek olabilir kanaatindeyim tabi kapalı kutu ve satıldığı yerde fiziken var olma kaydıyla.

Müjdat Kurtman' Alıntı:
Triton Extrem'i aylar önce piyasadan çektiler. (Buna deli oluyorum). Şu anda sıfırını bulma ihtimali zayıf. M3 daha etraflı bir alet gibi planlanmış ama sahne denildiğinde G7 iyi bir seçenek olabilir kanaatindeyim tabi kapalı kutu ve satıldığı yerde fiziken var olma kaydıyla.

Piyasadan neden çektiler ki ?

G7 fiyat olarak beni aşar şimdilik :(

Geri