[Eski] Klavyeciler Piyanistler Demolariniz Buraya

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Arkadaşlar Bir konuya aydınlık getirmek istiyorum.Lütfen Artık "Kılavyecilik" le "Piyanistliği birbirinden ayırt edin lütfen.Buradaki çalışmaların piyanistlikle uzaktan yakından alakası yok.Gerçek piyanistlere bunu bir saygısızlık olarak görüyorum ve bu konunun kilitlenmesi istiyorum.

Saygılar...

synth_module' Alıntı:
Arkadaşlar Bir konuya aydınlık getirmek istiyorum.Lütfen Artık "Kılavyecilik" le "Piyanistliği birbirinden ayırt edin lütfen.Buradaki çalışmaların piyanistlikle uzaktan yakından alakası yok.Gerçek piyanistlere bunu bir saygısızlık olarak görüyorum ve bu konunun kilitlenmesi istiyorum.

Saygılar...

synth_module selam,

Dikkat ettiysen topicin başlığı "Klavyeciler, Piyanistler Demolarınız Buraya" :wink:

Yani alpay'ın verdiği örnekler klavyeci demoları, As kardeşimizin kendisinden verdiği örnekler de piyanist demoları olarak ayrılmış durumda zaten... :) Bu yüzden başlığın kilitlenmesi gerektiği fikrine katılmıyorum...

Ama dediğinde haklısın. Türkiye'de genel olarak "Klavyecilik" ve "Piyanistlik" kavramları karıştırılıyor ve bu durum yıllarını piyanoya vermiş müzisyen arkadaşlarımıza ve üstadlarımıza bir saygısızlık olarak nitelendirilebilir.

Bu durumun nasıl önüne geçilebilir?
Bunun için insanlarımızın müzik kültürlerini arttıracak eğitimden geçmeleri ve "emeğe saygı" mantalitesini edinmeleri gerek diye düşünüyorum zira üstünde resmen "kafa patlatılmış", binbir tane müziksel detayın birbiriyle uyuşması için çok çaba sarfedilmiş Klasik Batı Müziği eserlerini "bu ne ya! uyuycam şimdi, yok mu şöyle oynak bişeyler?" diyerek dinlemeyen insan o kadar çok ki...

Tabii ki herkesin dilediği müziği dinlemeye hakkı var ancak Türk insanının kafasında artık bir "kalite ve emek süzgeci"nin oluşması gerektiğine inanıyorum...

Deyip çekileyim aradan... :D

synth_module' Alıntı:

Saygılar...

Gerçek piyanistlerin bunu pek dert edeceğini sanmıyorum ve konu kilitlenmeden devam ediyor. Murty gerekli açıklamayı yapmış, piyanist ve klavyeciler.

Klavye ile Ritim Ve Ses Demosu

Korg Pa1x Klavyesi Ile Ritim Ve Ses Demosu

pa1x korg ile yapilmis rakkas demosu
http://www.hemenpaylas.com/download/505 ... s.mp3.html

pa1x ile dansoz harrem mix demo

http://www.hemenpaylas.com/download/509 ... x.mp3.html

pa1x ile halay demosu

http://www.hemenpaylas.com/download/509 ... 1.mp3.html

inegol ciftettelli

http://www.hemenpaylas.com/download/505 ... x.mp3.html

pa1x ile garip elektro demosu

http://www.hemenpaylas.com/download/509 ... o.mp3.html

pa1x ile
sesler mix halk
http://www.hemenpaylas.com/download/505 ... n.mp3.html

Alpay abi;

Şimdi ben buraya birkaç kaydımı daha asmak istiyorum ama asmayacağım.Piyanist (şantör) kayıtlarının arasında.Benim klasik kayıtlarımın yer alması biraz abest kaçar diye düşünüyorum.

Piyanist farklıdır,
piyanist (şantör,şantöz) farklıdır.

Hatta aralarında dağlar kadar fark vardır bence.

Ben senin astığın demoların sahiplerine, "klavyenist" diyorum.Onlar piyanist değil yani.Piyanist piyano çalandır, klavyesini programlayıp müzik yapan arkadaşları piyanist olarak görmüyorum.Onlar piyanist değiller.

Klavyenistler.

Ben bir piyano konçertosunu kafama taktığım zaman, eseri ortaya çıkarmam an az 2 ay sürüyor.Ben piyanistim.

Piyanistler

As

Canim Kardesim

Demolarini buraya koy Piyanistlerde baksin dinlesin

Klavyecilerde dinlesin aradaki farki herkes anlar.

Burada profesyenal ve amator muzisyenler var.

piyanistler klavyeciler var.Ayri gayri olmasin .

birlik beraberlik olsun

As demolarini koyucan diye 2 aydir bekliyorum

buyrun devam edin.

MurtyKbd' Alıntı:
synth_module' Alıntı:

Saygılar...

synth_module selam,

Dikkat ettiysen topicin başlığı "Klavyeciler, Piyanistler Demolarınız Buraya" :wink:

Yani alpay'ın verdiği örnekler klavyeci demoları, As kardeşimizin kendisinden verdiği örnekler de piyanist demoları olarak ayrılmış durumda zaten... :) Bu yüzden başlığın kilitlenmesi gerektiği fikrine katılmıyorum...

Ama dediğinde haklısın. Türkiye'de genel olarak "Klavyecilik" ve "Piyanistlik" kavramları karıştırılıyor ve bu durum yıllarını piyanoya vermiş müzisyen arkadaşlarımıza ve üstadlarımıza bir saygısızlık olarak nitelendirilebilir.

Bu durumun nasıl önüne geçilebilir?
Bunun için insanlarımızın müzik kültürlerini arttıracak eğitimden geçmeleri ve "emeğe saygı" mantalitesini edinmeleri gerek diye düşünüyorum zira üstünde resmen "kafa patlatılmış", binbir tane müziksel detayın birbiriyle uyuşması için çok çaba sarfedilmiş Klasik Batı Müziği eserlerini "bu ne ya! uyuycam şimdi, yok mu şöyle oynak bişeyler?" diyerek dinlemeyen insan o kadar çok ki...

Tabii ki herkesin dilediği müziği dinlemeye hakkı var ancak Türk insanının kafasında artık bir "kalite ve emek süzgeci"nin oluşması gerektiğine inanıyorum...

Deyip çekileyim aradan... :D

Uzun zamandır siteye giremediğim için yazıları pek takip edemedim. "Başlık konusunu" hatalı yazdığımın farkındayım.Açıklamaların gayet güzel ve mantıklı.Şunları da unutmamak lazım diye düşünüyorum;

1.Klavyeci diye tabir edilen insanlar kimler?
2.Düğüncü,macuncu(Kendilerine de Klavyeci deniliyor) gibi sıfatlar taşıyan insanlar Klavyeci mi?
3.Pop,jazz ve Rock orkestraları gibi Grup müziğinde Synthesizer çalan arkadaşlar Klavyeci mi?
4.Tek ritimli klavyeyle program yapan(Namı diyar Piyanist-Şantörler) Klavyeci mi?

Öncelikle bu sorulara kafamızda cevaplar bulalım. Bakın hiç bir şekilde kimseyi aşağılamak gibi bir niyetim yok.Fakat Düğüncü,Macuncu(Bu Başlıkta kendileri klavyeci olarak anılıyorlar) diye tabir edilen insanlar gördüğüm kadarıyla hiçbir müzikal birikimi olmayan,nota bilgisi sıfır armoni hakkında hiçbirşey bilmeyen insanlar.Dikkatimi çeken bir noktada Klavyede ritim açıp genelde tek bir akor üstüne(Genelde bu akor Re minör yada Re Majör oluyor) çeşitli sololar çalıp,bol bol picth-bend kullanıyorlar.Herhangi bir parçanın tonu değişikse transpose kullanıp yine tek akor üstüne(Yine Re minör yada Re majör) sololar v.s . Pop,Jazz ve Rock topluluklarında çalan kişiler belirli kalıplar dahilinde işlerini icra ediyorlar.Nota bilgilisi olmayan müzisyende çok ama en azından onlar da armoniye ve müzikal kalıplara bağlı kalıyorlar. Piyanistlik kavramının sadece Klasik Batı Müziği çatısı altında alınması çok sığ bir düşünce.Batı müziği belirli formları ve temeli olan bir müzik türü. Jazz,Latin ve Rock müziği de böyle.Bu tür müzikler genelde partisyon ve Notalar dahilinde çalınan eserler barındırır. Notaların üstüne Piyanist veya klavyeci kendi müzikal yeteneğini(düşüncesi) de üstüne koyar.Geçmişten günümüze Jazz,Latin ve Rock piyanisti diye adlandırılan bir çok başarılı isim mevcut.Yani piyanistlik sadece Batı Müziği çalanlara ait bir kavram değildir. Şimdi yaptığım açıklamalardan yola çıkarak bir karşılaştırma yapmak gerekirse.

Kimler Piyanist?
Kimler Klavyeci?
Kimler Müzisyen?
Kimler Müzisyen değil?

Kara size kalmış.......

Saygılar

patetik sonata yorumunu ben de çok beğendim. hakkını vererek müzik yapan birilerini görmek ne hoş.. yolun açık olsun as ..
(( abi disketi var mı bu sonatın be ;) ))

alpay kardeş bencede buişin yeri burası değil gibi.
türk midi siteleri felan varya oralara as sen bu dosyaları daha çok ilgi çeker.
çok doldurmuşsun ortalığı

Geri