[Eski] Klavyelerin Özellikleri ve Tavsiye

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LeftEyeNine

Yeni üye
Selamlar,

Derdim elektronik müziğe bulaşmak. Ama elektronik derken Welcome To Heartbreak melodikliğinde işlere merakımdan ötürü iyi bir midi klavyeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

1- Yeni başlayan biri olacağım ama mükemmelliyetçiyim. Bu aletlerin hangi özellikleri vardır, birbirlerinden ayıran/fark yaratan teknik/işlevsel/konfor nüansları nelerdir ?

2- Oyuncak gibi bir şey almak istemiyorum. Müzik yapmak niyetindeyim. Tabii ki başlangıç için ciddi anlamda profesyonel bir masraf yapmak mantıklı değil ama ne önerirsiniz ? (1000 tl'yi aşmamaya çalışayım)

Teşekkürler şimdiden.

Midi klavye dediğine göre bilgisayardaki sesleri kullanacaksın. Bunun için 1000 ytl bütçeye gerek olduğunu sanmıyorum. İstediğin oktava göre herhangi bir midi klavye seçmen yeterli olacaktır sanırım.

Nitekim ben de Oxygen 49 kullanıyorum. Üzeride knoblar vs. var. Şimdi alacak olsam daha düşük bir model ya da --piyano tonlarını sevdiğimden ve kullandığımdan-- 88 tuşlu birşey alırım.

Bu rakamlarda bir butce ayirabiliyorsan Fatar oneririm. Ben Studiologic VMK 161 Plus Organ modelini kullaniyorum, organ tusesini sevdigim icin bilincli yaptigim bir tercihti. Malzeme kalitesi, knoblari - sliderlari ve hepsinden onemlisi hissiyatindan son derece memnunum.

Hammer falan diyorlar. O nedir ?

Aslında ben bunu da sormuştum ama atlanmış sanırım. Klavyelerin ayırt edilebilen özellikleri terimleri vesaire konusunda da bilgilendirir misiniz ?

Hammer Action. Motamot çevirirsek "çekiç aksiyonu" oluyor.

Hammer action klavyeler, daha ağır tuşeye sahiptir; piyano çalıyor hissi verebilmek için.

Şu Fatar çok iyi gözüktü. Klavyeden anlayan bir arkadaşı dahi cezbetti. Elime fırsat geçtiğinde düşüneceğim sanırım.

Geri