[Eski] kontakt yardım?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

promicpro

Yeni üye
Kontakt kullanmak istiyorum. Kontakt 4 kurulumunu yaptım. Aşağı yukarı 600mb lık dosya içinden sample library çıkmaması çok şaşırtıcı. Programın benden istediği "add library" seçeneğine nereyi yol göstermeliyim? Dosya uzantısı v.s görünmüyor.

Kontakt bir vst/rtas değildir yanlış olmasın. Sadece onlara yardımcı bir programdır Add Library seçeneğide bu yüzden geliyor.
Project Sam'in bütün vst'leri bu şekilde kullanıma sunulmuştur. Add Library'den bir Sound Bank göstermen gerekiyor.

promicpro' Alıntı:
Kontakt kullanmak istiyorum. Kontakt 4 kurulumunu yaptım. Aşağı yukarı 600mb lık dosya içinden sample library çıkmaması çok şaşırtıcı. Programın benden istediği "add library" seçeneğine nereyi yol göstermeliyim? Dosya uzantısı v.s görünmüyor.

Satın aldığın yerden Library DVD'lerini istemeyi unutmuşsun galiba. Kontakt'ın kutusundan toplam dokuz tane DVD çıkıyor normalde.

Ayrıca evet, Kontakt bir VST enstrümandır. aynı zamanda RTAS ve AU enstrümandır. Sampler yahu :)

Myris' Alıntı:
Kontakt bir vst/rtas değildir yanlış olmasın...
Seninki yanlış olmuş.
Hem VSTi hem RTAS, hem AU... enstrüman. Sample çalan bir enstrüman. VSTi. Instrument.

Myris' Alıntı:
Project Sam'in bütün vst'leri...
Burada da "sample" demek mi istedin de "vst" mi dedin acaba?

instrument (isim): alet, enstrüman, araç

ilterocktive' Alıntı:
Myris' Alıntı:
Kontakt bir vst/rtas değildir yanlış olmasın...
Seninki yanlış olmuş.
Hem VSTi hem RTAS, hem AU... enstrüman. Sample çalan bir enstrüman. VSTi. Instrument.

Myris' Alıntı:
Project Sam'in bütün vst'leri...
Pardon, neleri?
Burada da "sample" demek mi istedin de, dilin sürçtü ve "vst" dedin?

instrument (isim): alet, enstrüman, araç

Çok ama çok pardon. :oops: Sanırım yanlış okumuşum. Pek geç saattede yazmamışım aslında.
Halionun gazabı, gece gece göstertti kendisinden.
Kontakt tabiiki VSTi'dir.

Project Sam'in bütün sampling'lerini örnek vermiştim..

E? bana yardım eden yokmu :D Dvd lerini yüklememişim sorunu çözdüm lakin bu sefer ses alamıyorum. Aslında niyetim hazıra konmak değil tabi fakat ses yok işte :D

Kontakt'ı Stand-Alone mu yoksa bir DAW üzerinden mi açıyorsun.
DAW üzerinden açıyorsan monitör işaretine dikkat etmelisin. Stand-Alone çalıştırdıysan input-output olayına dikkat edelim.

O zaman bir DAW üzerinden açıp birde şunu deneyelim.

Instrument Track'ten Kontakt'ı gösterelim. Açıldıktan sonra bir Samples seçelim. Draw ile bir ölçü yazıp açalım, orda ki klavye ile ses almaya çalışalım. Bunları yaparken monitöre dikkat edelim.

Geri