[Eski] KORG Kronos

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

cevit

Yeni üye
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RAwDbBXK ... r_embedded[/youtube]

Bakalım bir workstation mu yoksa synthesizer mı gelecek... Değişik dedikodular yapılmış birkaç yerde ve en komik olanı da resim araması yapıldığında, fake olarak Roland'ın neden piyasaya sürdüğünü anlayamadığım modellerinden JW-50 resmi çıkıyor.

sitesinde önce 9(galiba kalan gün sayısı) yazıyor sonra Kronos yazısı çıkıyor. Namm 2011'de gösterilcekmiş. microkorg gibi bişey çıkmaz umarım, beğeni toplayacak bir klavye çıkarsa iyidir.

Valla Korg' un uzun zamandır izlediği stratejiyi çok beğeniyorum. Orjinal fikirleriyle Yamaha ve Roland' ı baya bi geride bıraktı. Korg Monotron nasıl manyak bi zihniyetin ürünü olabilir düşünsenize :mrgreen:

Dolayısıyla Synth sapıklarını iyi analiz eden bi firma diye düşünüyorum Korg için. Kronos' ta da yeni fikirler olacaktır. Bende özellikle performansa yönelik şeyler bekliyorum.

Roland-Gaia tipinde birşey bekliyorum: Synth; 61 tuş (normal ebat); bol düğmeli/sürgülü/knob'lu; hafif; ucuz.
Bir de, tuş takımı modüler olacak: Tuşları iki ucundan yukarı doğru çekince 'U' veya -kendine doğru çekince- 'c' biçiminde olacak klavye.
(Hani fantezi yapmışken tam olsun, tutmazsa hiçbirisi tutmasın bari) 8)

draobyek' Alıntı:
Roland-Gaia tipinde birşey bekliyorum: Synth; 61 tuş (normal ebat); bol düğmeli/sürgülü/knob'lu; hafif; ucuz.
Bir de, tuş takımı modüler olacak: Tuşları iki ucundan yukarı doğru çekince 'U' veya -kendine doğru çekince- 'c' biçiminde olacak klavye.
(Hani fantezi yapmışken tam olsun, tutmazsa hiçbirisi tutmasın bari) 8)
Son cümlen hariç gerisini katılıyorum :) ben de o tarz bişey bekliyorum bi Oasys gelmez herhalde PS60 gibi bişey hatta onun biraz daha gelişmişi olabilir. Aslında PS60'ın arpeggiator, vocoder, sequencer eklenmiş hali de olabilir ses sayısı gene 500 civarı olur bir de hafif bir klavye olur. Ama fiyat da 2000tl'ye doğru gider.

Yazın Fantom mu M3 mü alsam diye konuştuğum tüneldeki bir servis teknisyeni arkadaş Korg'un yılbaşında yeni bir workstation çıkaracağını söylemişti. Eğer söylenti doğru ise bu Kronos olabilir.

Trinity, Triton gibi workstation'ların devamı olabilir. Dİğer taraftan yeni bir Workstation M3'lerin satışını baltalayabilir. Bunu göz önüne aldığımızda Radias'ın emsali veya Radias-R3 arasında konumlanmış bir virtual analog da olabilir. Bakalım ne çıkacak?

Umarım Microstation, Mİcrosampler, Mİcropiano serisinin devamı gibi bir ürün olmaz..

Korg'un resmi sitesinde Radias görünmüyor, Radias'ın yerine gelecek birşey olması kuvvetleniyor. Benim tek istediğim şey, çok mantıklı olan "modüler" yaklaşıma devam etmeleri. Örneğin M3'ü olan bir insan Kronos modülü alıp yanyana takıp kullanabilmeli.

Selamlar.........!
Aranıza hoşgeldim:)
Kronos Korg un yeni workstation udur:)
ayın 13 unde net bilgiler alınacak.Bu sefer tek parça:)

Dream_Gypsy' Alıntı:
Korg'un resmi sitesinde Radias görünmüyor, Radias'ın yerine gelecek birşey olması kuvvetleniyor. Benim tek istediğim şey, çok mantıklı olan "modüler" yaklaşıma devam etmeleri. Örneğin M3'ü olan bir insan Kronos modülü alıp yanyana takıp kullanabilmeli.

Korg'un sitesinde Radias'ın yer almaması, Radias'ın üretimden kaldırılıp yerine Kronos'un konumlanabileceğini düşündürttü. Öbür taraftan Certac'ın bir bildiği var diye düşünüyorum. Gerçi yeni bir workstation çıkartınca M3'leri ne yapacaklar, onu bilemem. M3''lerin fiyatını indirirlerse artık M50'ler de çok makul bir fiyata gelmelidir.

Sentezleyicilerin görece uzun ömrü, workstationlarda yok pek anlaşılan :) Roland da Fantom G serisini sürüncemede bıraktı misal.

Herkesin kafasını 9 kurcalıyor sanıyorum... 9 tane farklı cihaz çıkarırlarmış... Olmayacak şey değil hani 1 Krono, 2 Krono falan derken toplam 9 Kronos :mrgreen:

9 farklı küçük cihazdan oluşan modüler synth ya da 9 polifonik synth aklıma yatmıyor pek. Oasys'in parçalara bölünerek modüler hale getirilmiş 9 parçalık M3'ün gelişmiş bir hali de ilk anda çok heyecanlandırmıyor fikir anlamında. Hani isteyen harddisk recorder kısmını almadan, keyboard ile sampling kısmını seçme şansına sahip olsa gibi...

Roland da geriye sayım başlatmış sitesinde ama her defasında hayal kırıklığına uğramaktan yoruldum doğrusu. Ne olursa olsun, Japon malı olsun beklentisindeyim en önemlisi. Bekliyoruz bakalım.

Olsa iyi olur :lol: Oasys'ten biraz olsun örnek alsınlar kaç sene geçti üstünden. Kurzweil workstationlarda da var. Ekleyiversinler CX 3 motorunu.

9'un ne anlama geldiği konusunda halen sabit bir fikir sahibi olamasam da ısrarla doğru-düzgün bir workstation beklentisindeyim.

Roland ise fuarla ilgili olarak facebook sayfasına şunu yazmış:

"One week till the NAMM Show! Hang on to your hats and glasses..."

3 boyutlu bir şeylerin hazırlığı içindeler sanki... Görsel ürünler de Roland'ın ürün yelpazesinde yer alıyor zaten yanılmıyorsam.

Geri