[Eski] Korg M3 Sample Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

synth_module

Yeni üye
Merhabalar arkadaşlar klavyemle ilgili şöyle bir sorun var. Aletimde full board takılı. Eksiksiz bir alet. Flash bellek'ten sample ses kaydetmek istiyorum. (Bildiğimiz kayıt değil yalnız :). Mesela elimde bağlama, synth yada yaylı gibi bir ses var. Bu sesi flash bellekten buluyorum. Program'lardaki user'larıma kaydediyorum. Fakat klavyeyi açıp kapadığım zaman User'a kaydettiğim sesin ismi görünüyor ama sesi duyamıyorum yani sample'ı okumuyor.Yazdığım effecktlerde olduğu gibi duruyor.Sonrasında tekrar flash belleğin içinden sesi kaydetmem gerekiyor. Bu sample'ları board'lara nasıl kaydedeceğim? Board'larım bomboş durumda. Radias hariç. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Alican

memory protect disable durumunda. Klavye'nin içindeki mevcut seslerle ve Radias Board üzerindeki ses formlarıyla ses oluşturup kaydedebiliyorum. İş usb'den sample kaydetmeye geldimi bozuluyor.Ram'lerde bir arıza olsa belli olurdu sanırım..

En iyisi Can Elektronik"e sormak olacak çünkü kullanma kılavuzu eskiden Türkiye gazetesinin verdiği amr bin as ekleri gibi parça parça ve ram ile ilgili tam bir bilgi yok gibi..

Evet M3 Expanded. Ben bu aleti Can Elektronik'ten 2.el aldım. Aldığımda da ram'deki sesler yoktu. Galiba benden önceki sahibi silmiş.Yada ram'leri bozuk almışım.

Expanded denmesini sağlayan EX-USB ses bankaları da mı yüklü değil? Yanında verilen flash belleği açılışta taktığınızda iki buçuk dakikalık bir sürede tüm 4 bankayı yükleyebilmesi lazım. Ayrıca geriye de bayağı bir miktar boşluk kalması lazım. RAM'de bozukluk olma ihtimali düşük gibi geliyor. Gidişatı ve nasıl sonuçlandığını lütfen paylaşın. İlginç bir durum.

Bana yanında flah bellek vermedi Cüneyt Abi. Exb-usb pcm4'tü galiba V1 Piano sample'larını internetten indirdim. Flash belleğe attım. Bellek takılıyken açıyorum aleti. Otomatik yükleme yapmıyor. Manuel olarak atıyorum sesleri. Media sayfasında Exb-usb sayfasında Liste çıkıyor. Hepsi unloaded. Load dediğim zaman File/patch notfound yazıyor. Mesela o v1 piano'ları kaydediyorum ram'in içine, aleti kapatıp açtığım zaman Ram yine bomboş. Herseferinde manuel olarak yüklemem gerekiyor. Anlayamadım sorunu. Ram'ler bozuk olsa açılışta ram'larin ismi yazmaz.

Tüm ses bankaları netten yayınlanıyor zaten. Herneyse, sanırım rootta olduğu durumda kendisi yükleyebiliyor açılışta tüm ex-usb bankalarını. Onun dışında kendi yüklediğin seslerle ilgili M3'ün nasıl davrandığını hatırlamıyorum. Hafızamn sürekli Triton extreme'e gidiyor, o da kapanınca sample hafızasını sıfırlıyordum fakat kullandığı ram'ler edo ram'di.

Ses bankalarını internetten buldum.Usb'ye kaydettim. Açılışta Otomatik olarak Exb sesleri yüklüyor. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi tek sorunum hazırladığım loop'ları ram'lere otomatik olarak kaydetmeye geldi :)

Selamlar
EXB soundalr haricinde kikendi samplelarınız her kapattıgınızda ram den silinir.Adı üzeerinde RAM .
Ancak EXB ler direkt linklenmiştir mevcut (HD,USB stick) device uzerinden direkt cagırılır.Dolayısı ile açılışta bu dataların oldugu surucu cihaz uzerinde takılı olmalıdır.
diğer samplelarınızı maalesef her acısta tekrar yuklemelisiniz.

synth_module' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar klavyemle ilgili şöyle bir sorun var. Aletimde full board takılı. Eksiksiz bir alet. Flash bellek'ten sample ses kaydetmek istiyorum. (Bildiğimiz kayıt değil yalnız :). Mesela elimde bağlama, synth yada yaylı gibi bir ses var. Bu sesi flash bellekten buluyorum. Program'lardaki user'larıma kaydediyorum. Fakat klavyeyi açıp kapadığım zaman User'a kaydettiğim sesin ismi görünüyor ama sesi duyamıyorum yani sample'ı okumuyor.Yazdığım effecktlerde olduğu gibi duruyor.Sonrasında tekrar flash belleğin içinden sesi kaydetmem gerekiyor. Bu sample'ları board'lara nasıl kaydedeceğim? Board'larım bomboş durumda. Radias hariç. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Alican

Ram= anlık hafıza,triton ve m3lerde bu sample işi böledir,on off yapınca ram boşalır sen bence bütün hazır arzu ettiğin tarzda genel bir ses ve sampleların KSC sini al 1 loadla bütün setupı,sesmiş programmış combiymiş samplemış yerine dizersin.

Geri