[Eski] Korg R3 kullananlar ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

narc

Yeni üye
korg-r3-vocoder-synth.jpg

Hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?

Basitçe, vocoder ı nasıl, sesleri nasıl neye benziyor çeşitli mi, kullanımı kolay mı, canlı performans için rahat mı, tuşları rahat mı hassasiyeti nasıl, editleme imkanları nasıl pc editoru rahat ve kullanışlı mı? görüşlerinizi bilmek istiyorum.

Şöyle de bir ayrıntı var, şu anda microkorg um var, büyük ihtimal r3 almak için microkorg umu satmak zorunda kalacağım, bu soruları onunla kıyaslayarak yapabilirseniz gerçekten çok faydası olur benim için, şu anda kararsızım. Vocoder ı önemli, tuşları önemli (ki microkorg bu konuda neredeyse sıfır), canlı performans rahatlığı önemli.

Şimdiden ilginiz için teşşekür ederim.

ikisini de kullandım. microkorgu sattım, r3 ü halen tutuyorum..

kesinlikle r3 keyboardu daha iyi, synth engine zaten radias..vocoderi da çok parlak ve temiz..
patch editinge bir alışırsan kolay, içinden çıkan mikrofonu iş görüyor. pc editoru çok kolay ve kullanışlı. nette bir sürü preset var çekebileceğin..

R3 hafife alınan bi alet ama aslında çok başarılı bi synth..hiç düşünmeden al bence..

son olarak bir tavsiye, microkorgun vocoderi aslında iyi..boktan olan beraberinde gelen mikrofon..eğer bir dinamik mikrofon kullanırsan daha iyi sonuçlar alabilirsin.

sevgiler.

Biraz geç oldu ama fikirlerini paylaştığın için sağol :)

Ben de aynen senin gibi düşünüyorum, microkorgumu sattım yaklaşık bir buçuk aydır r3 kullanıyorum ve çoook memnunum :) kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir alet. Vocoder ı da gayet temiz, ayrıca korg un sitesinden ms2000 ve microkorg un r3 için hazırlanmış presetleri de var microkorgda bazı alıştığım sesleri r3 üme de yükledim, çıkışı biraz farkediyor ama yinede hiç yoktan iyidir :)

Bu arada konu ile alakalı değil ama belki biliyosundur. Canlı vocoder nasıl yapabilirim? Etrafta ses oluyor sahnede, o yüzden çook kirli bir ses alıyorum. Shure sm57 ile denedim.

pardon tarihe hiç dikkat etmemişim :) belki bir başkası için faydasi olur yazdiklarimizin.

headset bir mikrofon deneyebilirsin? radias la birlikte gelen <commander mic> gibi? izole etmek lazim mumkun olduğunca..

Geri