[Eski] Korg Sv 1 vs Nord electro 3

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

basarrrr

Yeni üye
İyi aksamlar

Bu aralar ciddi bir ekipman degisikligine gittigim icin (yeni bir 10 yıl hazırlıkları :evil: ) stage piano mu degistirmeye karar verdim ve bir suredir markette arastırma yapıyorum..

Su anda elimde Yamaha CP 33 var ve bunu SV 1 yada NE3 ten biriyle degistirmeyi dusunuyorum. Aradagım ozellikler piano ve rhodes tonları, tuse, bunun dısındaki ozellikler 2. planda geliyor.

Bu ayrıntılar aracılıgıyla bana bu 2 klavyeden hangisini (yada baska bir fikir) onerebilirsiniz

tesekkurler

zaten secim sorununun en buyuk handikapı o nokta.

yani sv1 in tusesinin daha iyi oldugu asikar ama NE3 un sesleri bu konudaki acıgı kapatabilecek duzeydemi?

Eğer Electro'nun tuşesindeki aletlerde piyano çalarken rahat ediyorsan problem yok. Ama piyano çalarken mutlaka piyano tuşesine yakın bir alete ihtiyaç duyuyorsan, büyük ihtimalle Electro'yu çalarken hiç keyif almayacaksın.

Nord Piano'ya da bakabilirsin, hem senin daha yakın göründüğün Nord sesleri, hem piyano tuşe.

Bu son izledigim videolardan sonra SV 1 e daha cok ısınmaya basladım.

Baska forumlarda da bu tuse konusu gundeme geldi hatta yapılan bir roprtajda nord biz klavye degil icindeki sistemi yapıyoruz tus yapmak bizim isimiz degil gibi bir acıklama yapmıs.

Onumuzdeki hafta her 2 klavyeyide incelemek icin istanbula gitmeyi dusunuyorum herhangi birini kullanan arkadaslar yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

SV-1'i Can Elektronik'de detaylıca ve yeterince uzun sayılabilecek sürede deneme şansım oldu. Böyle bir cihaza ilgi duymamama rağmen kırmızı rengi ve tuşesinin RH3 kalitesinde olması yüzünden zaman ayırmıştım ve çok beğenmiştim. Şekil yüzünden taşınması zor olabileceğini düşünüyorum ama alacak olsam, kırmızı rengini de çok sevmeme rağmen yine de 88 tuşlu siyah/kahverengi modelini alırdım. Korg'un tek düşündüren tarafı, 10 yıllık süreçte iş görür mü, orasına bir şey diyemem.

Nord hiçbir modelini kullanmadığım için değerlendirme şansım yok.

Ayrıca Bor Müzik'de indirim olmadığını belirtmek isterim:

http://www.canelektronikltd.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Sv173

Aynı fiyat. Bu fiyat üzerinden her iki firma da peşin ödendiği takdirde indirim yapabilir büyük olasılıkla.

88 tuşlusu:

http://www.canelektronikltd.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Sv188

Ben de Nord Piano diyorum. Özellikle org tonları önemli değilse.

Electro 3 kullanıyorum, tuşesi org tuşesi (hammond, dişsiz şelale tipi tuşlar) o yüzden org tonları kullanılmayacaksa gerek yok Electro'ya.

Bugun iki firma ile de telefon aracılıgıyla konusma fırsatı buldum objektif bir sekilde degerlendirmek istiyorum.

Oncelikle yetkili satıcı oldugu icin Can elektronik firamsını aradım. Yetkili kisi once bizde boyle bir urun yok dedi :? sonra biryerlere baglandım ve 3500 tl fiyat verdiler :cry: sonra bu urunun KENDİ internet sitelerinde daha ucuz oldugunu soyledim o site guncellenmiyor dediler ve bizden daha ucuzunu bulursan oradan al dediler ama 3450 ye inmeyi kabul ettirdim 8)

Sonra Bor muzigi aradım konustugum insan bu konuda yetkili oldugumu anlayınca beni ortaklardan birine bagladı ve uzun bir klavye sohbetinden sonra fiyatı 3250 tl ye bıraktı artı olarak kurzweil markasınıda degerlendirmelerime eklememi soyledi.

Bu arada Compelden NE3 icin 3500 tl fiyat aldım.

Karar var mı? SV-1 mi?

Önce üzülmüştüm, fiyat konusunda yanlış yaptığımı düşünerek ama sonuç beklediğim gibi: Bor firması daha müsait indirim yapmaya. Zaten distribütörler, ürün verdikleri bayilerden genellikle daha yüksek tutar fiyatlarını. Sonuçta satılan ürün, yine distribütörün ürünü...

İstediğin segmentte cihazlar olmadığını biliyorum ama söylemeden duramayacağım; Bor'da Kurzweil PC3LE8 ile PC361'leri biraz kurcaladım. Üzerinde yüklü olarak gelen piyano tonları başarılı ama EP tonları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Tuşe olarak PC3LE8 inanılmaz güzel; çaldıkça çalası geliyor insanın. Kendi Bösendorfer kuyruklu piyanomda bile bu kadar güzel hissetmedim diyebilirim. PC361'in tuş yayları fazla güçlü; elin kendi ağırlığı yetmiyor, parmakları kaldırıyor resmen!

Gitmişken SP 2/3/4'lere, Mark Pro S'lere ve Korg SV-1'e de baksaydım, keşke. Şu tüp olayı çok ilgi çekici.

Haklıymışsın, Tugan. İkisi de LE modeliymiş. Ben her iki 61 tuş modelinin de aynı tuş tipine ve seslere sahip olduğunu düşündüğüm için çok önemsememiştim. Sesler de farklı mı, biliyor musun?

Başar, bugün uğrayamayacağım gibi görünüyor. Ne zaman satın almayı düşünüyorsun?

En son üst üste duruyorlardı hatta :) Ben de denemiştim. Güzel enstrumanlar, ama gene de PC3'lerin gelmesini bekleyip ona göre karar vereceğim.

draobyek' Alıntı:
Haklıymışsın, Tugan. İkisi de LE modeliymiş. Ben her iki 61 tuş modelinin de aynı tuş tipine ve seslere sahip olduğunu düşündüğüm için çok önemsememiştim. Sesler de farklı mı, biliyor musun?

Başar, bugün uğrayamayacağım gibi görünüyor. Ne zaman satın almayı düşünüyorsun?

acelesi yok kardesim sen kendine ne zaman uygunsa o zaman ugrarsın.

Eğer hiç Nord'um olmasaydı şu an Stage 2 almak için bütçe toparlamaya çalışırdım. Ürün bölmek yerine, hepsini resmen birleştiriverdiler. O yüzden bugünden itibaren Stage 2 öneriyorum. :)

Minocan' Alıntı:
Eğer hiç Nord'um olmasaydı şu an Stage 2 almak için bütçe toparlamaya çalışırdım. Ürün bölmek yerine, hepsini resmen birleştiriverdiler. O yüzden bugünden itibaren Stage 2 öneriyorum. :)

ama ben belki kisilik olarak da tek seyi yapan basit ekipmanlara yonelmisimdir (sozum meclisten dısarı)

Yani gorevi sadece alt klavye olan bir alt ve synth olan bir ust klavye isimi fazlasıyla gorur (gerisi bana kalmıs)

Geri