[Eski] KORG TR & YAMAHA MO 6

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

jokerx

Yeni üye
ikisi arasında bir tercih yapmak istiyorum. sample özelliği çok önemli değil benim için. tr yi biraz tanıyorum. yalnız mo 6 yı fazla tanımıyorum kullanan bilen arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Ben de bugünlerde aynı ikilemde kalmış durumdayım. İki aleti de henüz deneyemedim ama demolarına bakınca sesleri açısından MO 6 biraz daha önde göründü bana. Ama 76 tuş seçeneği olduğundan Korg TR'yi tercih edeceğim gibi görünüyor.

Bu klavyeler hakkında olumlu yada olumsuz görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Mo 6 nın sesleri motifin aynısı diyolar. yalnız polifoni si düşük olduğu için seslerin motif deki gibi hacimli gelmediği, daha çiy geldiği söyleniyo. Birde ne yazıkki tuşesi çok kötü. yalnız klavye benim hoşuma gitti.

Korg tr de 76 tuş seçeneğinin olması ve sampling özelliği mo 6 ya göre birer artı. Tuşesi mo 6 dan daha iyi. Yalnız gözlemlediğim kadarı ile mo 6 nın sesleri tr ye göre daha yumuşak ve sound anlamında daha iyi gibi geldi bana?

İkiside parasına göre iyi ama seçim yapmak zor.

Genel olarak bakinca MO6, TR ye gore daha agir basiyor.
yamaha, sound olarak korg dan cogu alanda daha iyi, acikca ortada.
MO6 nin tusesi gercekten kotu. TR nin tusesi MO6 ya gore biraz daha iyi ama onun da cok iyi oldugu soylenemez.
Sampling ozelligi TR nin icinde gelmiyor bildigim kadariyla, ekstradan bir kart takman gerekiyor.

jokerx' Alıntı:
Mo 6 nın sesleri motifin aynısı diyolar. yalnız polifoni si düşük olduğu için seslerin motif deki gibi hacimli gelmediği, daha çiy geldiği söyleniyo. Birde ne yazıkki tuşesi çok kötü. yalnız klavye benim hoşuma gitti.

Korg tr de 76 tuş seçeneğinin olması ve sampling özelliği mo 6 ya göre birer artı. Tuşesi mo 6 dan daha iyi. Yalnız gözlemlediğim kadarı ile mo 6 nın sesleri tr ye göre daha yumuşak ve sound anlamında daha iyi gibi geldi bana?

İkiside parasına göre iyi ama seçim yapmak zor.

O söz konusu "çiğlik", muhtemelen polifoniden değil, MO'da ES'teki kadar fazla insert effect kullanılamamasından kaynaklıdır.

Geri