[Eski] Korg triton le88 ile extreme i karşılaştırarak bana anlatın

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Semih

Yeni üye
Bu iki synthesizerı karşılaştırarak ikisin de özelliklerini bana açıklayabilecek bu konuda bilgili kişiler arıyorum.

http://www.korgtr.com/tritonle.html

sayfasında açıklanan teknik bilgileri açıklayabilecek birileri. İkinci el satan varsa da görüşmek isterim. İzmirdeyim.

Teşekkürler. . .

Re: Korg triton le88 ile extreme i karşılaştırarak bana anla

Semih' Alıntı:
Bu iki synthesizerı karşılaştırarak ikisin de özelliklerini bana açıklayabilecek bu konuda bilgili kişiler arıyorum.

http://www.korgtr.com/tritonle.html

sayfasında açıklanan teknik bilgileri açıklayabilecek birileri. İkinci el satan varsa da görüşmek isterim. İzmirdeyim.

Teşekkürler. . .

iki klavye demişsin ama 1 klavye var. hangisiyle karşlılaştırılmasını istiyorusun onu açıkla....

triton le nin fiyatı çıplak 2200ytl.... ancak bukadarını söyleyebilirim....

Herşeyden önce extreme'in fiyatı le'nin neredeyse iki katı :p

LE : 32MByte PCM ROM, 425 multi-samples + 413 drum samples
Extreme : 160Mbyte PCM ROM, 962 multisamples+ 1171 drum samples

yani extreme'de çok daha fazla ses var.

efekt kısmında LE'de 1 insert efekt kullanılabilirken extreme'de 5 insert kullanılabiliyor.

Extreme'de sesin karakterini değiştirebilmek için bir adet 12AU7 tüp var :p

Extreme'de dokunmatik ekran var, LE'de yok.

Extreme'de ribbon controller var, LE'de yok (faydalı birşey bu, lead seslerde kontrol için hoş, ayrıca nefeslilerde 'swell' için kullanıyordum)

Veee asıl mühimi Extreme'de standart olarak sampling özelliği var, LE'de opsiyon.

Önerim bir Korg bayii bulabilirsen iki aleti de denemek, eğer ihtiyacın olan sesler LE'de varsa, sampling'e ihtiyacın yoksa LE de gayet güzel iş görür.

Çok teşekkür ederim açıklamaların için. . . Extreme i sordum izmir de her yer siparişle getiriomuş. Deneme şansım yok şimdilik ama fiyatlar havada uçuşuyor. . . :)

Ya "le" üzerine yoğunlaşacağım ya da laptop ve midi klavye ile çözeceğim.

Tekrar teşekkür Irmak. . .

Geri