[Eski] KORG

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

imaj3458

Yeni üye
Üstadlarım korg pa 800 veya 80 gibi klavyelerin seslerini, midi klavyemle çalmak istiyorum ama formatları farklı olduğu için çalamıyorum,bunun için hangi yolu izlemeliyim yardımcı olabilirmisiniz.

Nurkan abi: mesajdan sonra internette bakındımda, converter programları var bu iş için fl studıoda çalınabiliniyor sesleri indirip wav formatına çeviripde.

Yaşlandık desene. :)

Çalmak istediğin sesler vurmalı enstruman sesleriyse kolay ama Korg'un içinde, Korg'un algoritmasıyla programlanmış synth sesleriyse ideal olmaz reprodüksiyonu diye düşünüyorum..

Şu convertor'un link'i var mı? Bir bakayım da geri kalmayayım teknolojiden.

triton sampler'ı bile PA serisi sesleri, özellikle de şifre korumalı olanları çözemiyor. yapan varsa bana da anlatsın.. o iş öyle kolay olamaz bi tane tırt converter ile oluyorsa bu herifler neden 300 TL istiyor bir sete?

Selamlar
Sadece sample ara yuzu aynıdır.KMP catısı altında ki butun KorgSamplFile (KSF)dosyalarını hatasız okur.FAkat değişiklik sadece PCG dosyalarındadır.Oda sorun olmasa gerek .Kendiniz yapabilirsiniz.

imaj3458' Alıntı:
Üstadlarım korg pa 800 veya 80 gibi klavyelerin seslerini, midi klavyemle çalmak istiyorum ama formatları farklı olduğu için çalamıyorum,bunun için hangi yolu izlemeliyim yardımcı olabilirmisiniz.

Pa 800 ve pa 80 için üretilmiş sample sesleri hazır kontak,sounfont vs formatında bulabilirsen cubasede çalarsın,onun dışında flash kartların kilitli setlerini kırman biraz zordur ve ayrıca değmezde,pa 800 ve pa 80 in orjinal seslerini sample etmek istiyorsanda o klavyeleri olan 1 arkadaşından rica edip tek tek 61 tuş multisample kayıt alıp Awave programı ile istediğin formata çevirip klavyeye dizersin,cubase içinde çalmak içinde bir soundfont player yada wave player yada kontak playera ihtiyacın oluycak.Piyasada aramadığın kadar çok pa 800 ve pa 80 sample setleri dolu zaten.

Geri