[Eski] Kulak İçi Wireless Monitör Kulaklık Önerileriniz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tabi ki ne duymak isterse onun mixi yapılır.
Ama öncelikli olarak PA mix'ine ne gönderiyorsan ona benzer bir mix yapmakta fayda var.

Ambians kısmına gelince, zaten mikrofonlardan kaçan sesler ona yeterli olacaktır. Ancak özel yapım IEM lerde ambians mikrofonu gerekir.

ozgurcakici, M-Audio EI-10 kullandın mı? Sence fiyatına göre iyi performans verir mi? Oldukça ucuz olduğu için almayı düşünüyorum.

Bir sorum olacak; M-Audio EI-10 alırken kendine ait mikser vermiyorlar (Shure PS 400 monitör setinde mikser var mesela) bu durumda M-Audio nun bu miksersizlik durumu sahnede nasıl sorun yaratabilir? Ya da mikser olsa getirisi ne olur tam olarak?

aristo' Alıntı:
Bir sorum olacak; M-Audio EI-10 alırken kendine ait mikser vermiyorlar (Shure PS 400 monitör setinde mikser var mesela) bu durumda M-Audio nun bu miksersizlik durumu sahnede nasıl sorun yaratabilir? Ya da mikser olsa getirisi ne olur tam olarak?

Bu konuya da değinirsen sevinirim :)

Burada bir yanlış anlaşılma var. PSM 400 pre ampli. Kulaklık değil. Onu alırken yanında genelde fiyata dahil bir kaç kulaklık modelinden birini veriyorlar yada sen istediğin kulaklığı seçip (shure'un sitesine bakınız) fiyat farkını da hesaplayarak alıyorsun.

M-Audio IE30 yada IE 20 kulaklığın kendisi. Bunu kullanmak için PSM 400 gibi bir pre ampliye ihtiyacın var tabi ki.
Mesela bizim orkestada Shure P6-HW ve M-Audio IE-30 kombinasyonunu kullanıyoruz.

ozgurcakici' Alıntı:
Burada bir yanlış anlaşılma var. PSM 400 pre ampli. Kulaklık değil. Onu alırken yanında genelde fiyata dahil bir kaç kulaklık modelinden birini veriyorlar yada sen istediğin kulaklığı seçip (shure'un sitesine bakınız) fiyat farkını da hesaplayarak alıyorsun.

Evet bir yanlış anlaşılma var rica etsem verdiğim fotodan hareketle açıklayabilir misin? Oldukça anlaşılır olacaktır.

1. Preamp
2. Mikser
3. Kulaklık

yoksa 1 ve2 komple preamp seti mi?

Shure için 1+2 takım halinde 290 $ (yurt dışı) Ancak komple 3 lü seti almaya kalkarsak 790 $ oluyor.

Şimdi sahnede kulaklık monitör kullanabilmek için. 1-2-3 parçaların hepsine ihtiyaç var mı? Yoksa 1 ve 3 yeterli olacak mı? Kafam karıştı :?

1 ) Pre-ampli (Belt-pack de denir)

2 ) Mixer (normalde gerek yok)

3 ) IEM (in ear monitor: kulak içi monitör-kulaklık)

Bunların her biri ayrı satılır. Kulaklık deyince 3 numaralı resimde ki gelir. Senin ihtiyacın olan bir adet Pre-ampli (1 numaralı resimdeki) bir adet kulaklık (3 numaralı resim)
Ses mixerinden sana yollanan sinyali senin duymak istediğine göre mixleyerek yollayacaklar.

Wireless IEM

Rock ağırlıklı bir grupta vokal-gitar görevini icra ediyorum. Sürekli yüksek sese maruz kaldığımdan genelde stüdyo ve küçük bar tipi yerlerde kulağıma uğultu doluyor. Özellike vokal olarak kendimi duymak ve bahsettiğim sorunu çözmek için ben de IEM araştırmasına girdim ve nispeten ucuz bulduğum linkteki ürünü aldım:

http://www.thomann.de/gb/db_technologie ... 00_mhz.htm

Alet tek frekans aralığında wireless çalışıyor. Fakat görüleceği üzere bir kulaklığı yok. Şimdi buna uygun IEM bir kulaklık arıyorum.

Yukarıdaki tüm yazıları okudum. Fakat henüz profesyonel düzeyde müzik icra etmiyorum, dolayısıyla Kuruçeşme'deki sinyal fazlalığı beni ilgilendirmiyor. Özellikle stüdyo ve küçük bar tipi yerlerde kullanmak üzere, linkteki wireless IEM ile beraber kullanabileceğim ve bütçemi fazla etkilemeyecek bir kulaklık arıyorum. Herhangi bir tavsiye alabilirsem sevinirim. Teşekkürler...

Evet mikser dediğin preamp normalde.Önemli olan senin kullandığın alıcı sonra da ihtiyacına göre seçtiğin iem aslında biraz da zevk ve bütçe meselesi.Mesela küçük sahnelerde kablolu iem kullandığım oluyor.Basit bir preamp (behringer, art veya özel yapım) ile akla hayale gelmeyen kulaklıklarla güzel sonuçlar aldığımız oluyor.Ama olay kalitede bitiyor minimum m-audio ie30, shure e5, ama deneye deneye öğreniyor insan.Nerden başlarsan başla kulladığın iem modelini hep yükselteceksin.Kolay gelsin..

Bayağı olmuş başığa yazı yazılmayalı fakat yeni başlık açıp kirlilik yaratmaktansa burada devam edeim dedim. Bu aralar düzenli programa başlayacağımız için kendime bir kablosuz kulakiçi monitör sistemi edinmek istedim yalnız maddi engellerden dolayı pro. bir sisteme girmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum; en azından yaza kadar. Sorum şu ki; The T-bone Iem 100 diye bir model buldum, gerek özelikleri gerekse fiyatı dolyısıyla mantıklı druyor. Varsa kullanıcı yorumları yada etraftan ordan burdan fikir edinmiş olanınız bu ürün hakkında,baya işime yarar...
http://www.thomann.de/gb/the_tbone_iem_ ... ab53f1b48e

andackzn' Alıntı:
Bayağı olmuş başığa yazı yazılmayalı fakat yeni başlık açıp kirlilik yaratmaktansa burada devam edeim dedim. Bu aralar düzenli programa başlayacağımız için kendime bir kablosuz kulakiçi monitör sistemi edinmek istedim yalnız maddi engellerden dolayı pro. bir sisteme girmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum; en azından yaza kadar. Sorum şu ki; The T-bone Iem 100 diye bir model buldum, gerek özelikleri gerekse fiyatı dolyısıyla mantıklı druyor. Varsa kullanıcı yorumları yada etraftan ordan burdan fikir edinmiş olanınız bu ürün hakkında,baya işime yarar...
http://www.thomann.de/gb/the_tbone_iem_ ... ab53f1b48e

Hiç duymadım.. Bence paranızı riske atmayın, ya deneyip alın, yada bilindik markaları tercih edin.

Paranın riske atılması gibi bir durum söz değil aslında beğenmezsem cuzi bi fiyata satabilirim. Yurt dışındaki yorumlar gayet iyi yalnız türkiyede kullanan yada duymuş birinden fikir almak frekanslar konusunda daha sağlıklı olacak.

Merhabalar ;

Bu konu ile ilgili çok yeniyim ve bu başlığı okuduktan sonra öncelikle öğrenmek istediğim iki soruyu sormak istiyorum

1.Vokal, gitar/vokal, klavye/vokal, bas gitar ve davul şeklinde 5 kişilik grubumun performanslarında kulak içi monitor sistemi kullanmak istiyoruz. Bunun için yukarıda anlatılanlardan belt-pack, mikser ve IEM parçalarından hangilerini almamız gerekecek? Ayrıca ekstra güçlendirici, yaprak anten, RF combiner, teleskopik anten gibi malzemelerden hangilerinin alınması gerek ?

2.Klavyecimiz mikser kullanmakta dolayısı ile kulak içi monitöre gelecek klavye sinyali kendi mikserinden ayarlayıp verdiği son bir çıkış mı olması gerekmekte ?
Klavyecinin kendi mikserine monitörün vericisinden trs kablo ile (ya da mevcut başka bir yöntem ile) çıkış alarak bağlantı yapılabilir mi ? (Kendi mikseri üzerinden diğer grup elemanlarının monitör ayarlarını kendisi kontrol etmek istiyor ya da bunu sizin uyguladığınız şekli nedir ?) Böyle bir istek ve beklenti için klavyeci mikserinin aktif/pasif olması fark eder mi ?

Umarım sorular çok saçma değildir :) Şimdiden yardımınız için teşekkürler . . .

zafush' Alıntı:
Merhabalar ;

Bu konu ile ilgili çok yeniyim ve bu başlığı okuduktan sonra öncelikle öğrenmek istediğim iki soruyu sormak istiyorum

1.Vokal, gitar/vokal, klavye/vokal, bas gitar ve davul şeklinde 5 kişilik grubumun performanslarında kulak içi monitor sistemi kullanmak istiyoruz. Bunun için yukarıda anlatılanlardan belt-pack, mikser ve IEM parçalarından hangilerini almamız gerekecek? Ayrıca ekstra güçlendirici, yaprak anten, RF combiner, teleskopik anten gibi malzemelerden hangilerinin alınması gerek ?

2.Klavyecimiz mikser kullanmakta dolayısı ile kulak içi monitöre gelecek klavye sinyali kendi mikserinden ayarlayıp verdiği son bir çıkış mı olması gerekmekte ?
Klavyecinin kendi mikserine monitörün vericisinden trs kablo ile (ya da mevcut başka bir yöntem ile) çıkış alarak bağlantı yapılabilir mi ? (Kendi mikseri üzerinden diğer grup elemanlarının monitör ayarlarını kendisi kontrol etmek istiyor ya da bunu sizin uyguladığınız şekli nedir ?) Böyle bir istek ve beklenti için klavyeci mikserinin aktif/pasif olması fark eder mi ?

Umarım sorular çok saçma değildir :) Şimdiden yardımınız için teşekkürler . . .

cok genekl bir degerlendirme yapiyorum :)

uykum var detaylari zaten ozgur ekliyecektir :)

simdi sabit olarak in ear ile performans gostermekte kararli iseniz ve herseyimiz bizim olsun derseniz
kulaklik beltpack transmitter uclusu bir kere kesinlikle cepte :)
sahne aldiginiz yerlerde eger tek masa ile is yapiyorsaniz
1 cok iyi bir performance alamazsiniz cunku kulakliklari tonlama sansiniz zayif
2 eger bir monutor muhendiiniz warsa onu kullanamazsiniz :)

2. maddeye not eger full in ear performans ilginizi cekmekte ise bence guvendiginiz ve sizi bilen bir monitor muhendisine full time ihtiyac duyarsiniz ( malum kulaginizin icindeki alet sizi sagir edebilir)

birde sadece kulakliklarinizi alip beltpack ve transmitter ikilisini kiralayabilirsiniz yada riderinize ekleyip talep edebilirsiniz ki genelde tam olarak gelmez aci cekersiniz :)

kendi mixerinize sahip olmak iyidir ama pahalidir :)

2 ye tersten basliim :D

aktif mixer pasif mixerle neyi kastetmektesin acaba :)

dier elemanlarin monutor ayari derken herkezin kulaindaki mixi mi kastetmektesin acaba ?)

sen bi sorularima cevap ver gerisi gelir :D

arkadaşlar elimde bi yamaha mg24\14fx mixer var,monitörleri hoparlörlerle dağıtmak yerine in ear yapayım diyorum.Maudio ie 20 konusunda karar kıldım.zira bu monitör kulaklıkları direk mixerin aux dan çıkabiliyormuyuz?

anladım,pre amp lı ve xlr çıkışlı bi üniteye ihtiyacım var demekki..Peki maudio ie20 yada 30 a türkiye şartlarında ne alabilirim?marka model öneriniz varmı acaba?
teşekkürler

mefairo' Alıntı:
anladım,pre amp lı ve xlr çıkışlı bi üniteye ihtiyacım var demekki..Peki maudio ie20 yada 30 a türkiye şartlarında ne alabilirim?marka model öneriniz varmı acaba?
teşekkürler

www.compel.com.tr e bakın. Ben IE 3 0almıştım oradan ama unuttum fiyatını.
Aldıktan 1 ay sonra bir tanesi bozuldu, Compel anında değiştirdi. Servisi çok iyi.

Geri