waveform' Alıntı:yavuzy@
Bu gelişimi her türlü takip altına adlık ve haber manyağı olduk çıktık. Şimdide bilgi ve tecrübeler forumlarda dile getiriliyor tüm dünyada ama bu çeneye vurma durumu içine düşülmüş bi girdabın dışa vurumu aynı zamanda ve hatta geri plana atılmış yaratıcılığın acısının tatmini birazda..
Cok guzel bir gozlem yapmissin, tebrik ederim. Internette sayisiz forum var ve burada insanlar her gun sayfalar dolusu yazi yazmak icin saatlerce vakit harciyorlar. Ama bu icerigin cogu maalesef gereksiz seylerle dolu.
Neyse, konumuza donecek olursak, ben de hardware-software arasinda secimimi yapabilmek icin ciddi miktarda emek, zaman ve para harcadim. Maalesef su anki durumumda bile kendim icin tam anlamiyla pratik ve verimli bir sistem olusturabilmis degilim.
Bu noktada bence sorulmasi gereken soru hardware yada software yollarindan hangisinin iyi oldugu degil, bu iki yontemin nasil daha pratik ve is akisini kolaylastiracak sekilde entegre edilmesi gerektigi.
Ben muzik yapmak icin motif es ve cubase kullaniyorum. Genel olarak aklima bir melodi geldiginde, bunu hemen motif sequencer ine kaydediyorum. Hazir drum groove larini kullanmak, gecici altyapi hazirlarken isimi oldukca kolaylastiriyor.
Eger melodiyi begenirsem ve uzerinde calismaya deger bulursam, hemen cubase i aciyorum ve calismaya burada devam ediyorum. Bu noktada da motif in "DAW Remote Control" ozelligi cok yardimci oluyor. Kullanmam gereken fonksyonlarin neredeyse tamamini, bilgisayarin klavyesine yada mouse a dokunmadan yapabiliyorum.
Hardware synth lerin tamamini dagitman pek te iyi olmamis. Bence bir muzisyenin ne kadar iyi bir software setup i olsa da, elinin altinda her an hazir bekleyen bir enstrumani olmali. Ben senin yerinde olsam, Juno G ayarinda bir enstruman almaya calisip, studyomu bu dogrultuda da biraz gelistirmeye calisirdim.