[Eski] Laptop önerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba, öncelikle Digidesign'ın sitesinde dell laptop önerdiğini okudum.Ancak dell'in modellerinde 2 adet usb mevcut bu sebepten siemens'in modellerine yöneldim..Sonuçta m-box'ım dışarıdan takılan usb çoğaltıcı ile çalışmıyor ayrıca güçbeslemesine ihtiyaç duyuyor buda dışarıda kullanamayacagım anlamına geliyor.
Birde cok önemli bir konu, 512ddr ram li celeron 2700mhz lik bir laptop işimi görür mü?yoksa p4 2.66ghz mi önerirsiniz?Yada Centrino 1.5ghz (1mb cache bellekli)
Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum..

Zeos, Celeron'lar muzik produksiyonunda pek tavsiye edilen chipler degil.
Ozellikle realtime pluginleri devreye soktugunda cok cabuk kasiliyorlar o yuzden pentium4 veya AMD diyecegim.
Centinolar sessiz ve daha buyuk cacheye sahip olduklari icin cok iyiler ama fiyatlari cok tuzlu eger hizli bir model alirsan.

Digidesign Dell'i önerebilir vardı bir çıkarı. Önemli olan PC nin içindeki ekipman. Ben de Pentium almanı öneririm. Mahcem'in XP yi müzik için düzenleme başlığındakileri de yaparsan daha güçlü bir PC elde edebilirsin.

Daha dün teknosa daydým.Ferrarinin bir modelini gördüm.
Þaþtým kaldým. :shock:
Tavsiye ederim görüntü þahane Kýrmýzý Ýþemci ve ramlerde þu an piyasadaki en üst sýnýrlarda

Yani ferrariye yakýþýr bir laptop yapmýþ adamlar :D

Tabi fiyat uçmuþ kdv dahil 2345$ Paran varsa al derim.
birde müzik için modifiye çaktýnmý
ne havan olur ama 8)

Gördüm ferrari notebook'u ama pek sarmadı birde amd işlemci vardı benim gördüğümün üzerinde.Neyse Centrino 1.5ghz laptop var 1450d$+kdv 512mb ram.Celeron 2.7 512mbram li siemens veya toshiba 1100$+kdv lerde geziyor aradaki fark yabana atılır degil yani 1300+kdv yede p4 2.6ghz yine 512ramli var.
Neyapacagım bilemiyorumi Celeron'u sordum cunku 256mb ramli olanları 1000$ dan başlıyor..Teşekkür ederim fikirleriniz için..Unutmadan sizin önerebileceğiniz markalar neler?

Eskiden herkese Toshiba tavsiye ederdim ama TRdeki musteri destegi ve teknik servisle yuz-goz olmak durumunda kaldigimdan beri "Toshibadan uzak durun" tavsiyesinde bulunabilecek isler geldi basima..

Laptoplar sanırım öyle PC toplar gibi toplanmıyor. Hiç kullamadım bilmiyorum. Böyle ise, bir firmaya bağlı kalındığında bakımları da pahalı oluyor. Zaten bakımdan vs. para kazanıyorlar.

Dell yurtdışında direk internetten satış yapıyor, böylece "customize" seçeneği sunuyor. Adamlar distribütor, stok..vb derlerden kurtuldukları için fiyatları da uygun olabiliyor. Türkiye'de uygulayıp uygulamadıklarını bilmiyorum. Eğer uygulanıyorsa ya da dışarıdan ısmarlama şansı varsa, uygun olabilir. Sonuçta kullanım amacına göre fiyatı ses kartından, ekran kartından, DVD yazıcıdan...vb kısıp işlemciye, RAM'e, USB portu sayısına yöneltmek mümkün.

Birara Ferrari'nin bisikleti satılıyordu şimdi PC si mi çıkmış vay be. Neyse, performans önemli tabi rengi değil. Bu arada laptop içindeki parçalar PC gibi değiştirilebiliyor mu?

Bildigim kadariyla bazi parcalar degistirilebiliyor(ram gibi) ama normal pc parcalarindan cok daha pahali bu parcalar malesef.

celeron ile müzik yapmaya kalkarsan çok piþman olursun. bunun garantisini verebilirim.

centrinolar ise "yüksek performans" için deðil "mukayese edilebilir performansta düþük güç tüketimi" için üretilmiþ iþlemcilerdir, ve centrinolar kiþisel bilgisayar için ofis mofis iþleri için multimedya için süper olsa da, müzik yapmaya kalktýðýnda aynen celerondaki gibi hayal kýrýklýðýna uðratacaktýr. centrino ve müzik ile ilgili sos forumlarýnda da bilgi bulman mümkün sanýrým.

centrino veya celeron deðil, pentium4 iþlemcili bir notebook almak gerek. ayný performansta athlonxp notebooklar da bulman olasý.
firewire chipi texas instruments olursa gelecekte daha az sorun yaþarsýn diye düþünüyorum, pek çok firewire device(müzik ile ilgili) ti uyumluluðu istiyor gibi kalmýþ aklýmda.

ancak centrino veya celeron hayal kýrýklýðý olabilir. celeron kesinlikle hayal kýrýklýðý, centrino ile güzel çalýþabilirsin belki, ama yaklaþýk fiyata alabileceðin bir athlon veya p4ten çok daha düþük performans tabi. benden söylemesi, kolay gelsin.

En güzeli Carillon gibi ciddi DAW PC üreten firmaların ne sunduklarına bakmaktır.

Ben şimdiye kadar Celeron veya Centrino gibi cut-down versiyon işlemcilerin DAW'lar için kullanıldığını veya önerildiğini görmedim, duymadım, okumadım. Hatta şu Mobile P4'lere bile çekince ile yaklaşılıyordu güç tasarrufu yapayım derken audio stream'i kesintiye uğratma tehlikesi yüzünden.

Benim şu ana kadar gördüğüm Laptop uygulamalarında aranan ana özellikler:

Intel Pentium 4 veya AMD Athlon
En az 1GB, tercihan 2GB'a kadar yükseltilebilen RAM hafıza
Texas Instruments Firewire chipset ve en az iki FW portu (biri ses arayüzü için, diğeri harici harddisk için)
USB2 port

USB Host Adapter'lar ile ilgili bir detay daha vardı ancak tam hatırlayamıyorum şimdi, zire iki tip USB Host Adapter var, bir tanesi oluyor ama diğeri olmuyor (tabii klasik, olan tipi daha pahalı olanı).

Çok teşekkürler Asus un yeni bir modeli var centrino 1.6ghz ancak 2mb da cache i var 512mb ram ile.belki ileride üzerine 512 daha eklerim.Dün elimdeki sistemle.Amd 2500+ 640kb cache protools içinden reason ve sampletank kullanarak bestelerimi yaparken kullandığım 1,2 efekt sonrasında play e bile zor basmaya başladım siniirm bozuldu.Bu sebepten centrino yerine p4 3.0ghz lik filan birşey baksam diyorum?
Birde homexp ile ticaret yapılamıyor diye birşey duydum yani benim elimdekileri satmak stedigimde xp professional mı kullanmam gerekiyor?
Çünkü bestelerimi yaptıgım pc sanırım işyeri oluyor ve işyerlerinde home yerine professional kullanmak gerekiyor?dogrumu ?

Mahcem abi, sistem propertiesde usb controllerýn yanýnda (enchanced) yazmasý gerekiyor, öyle olunca usb 2.0 olmuþ oluyor zaten, o yoksa usb1 olmakta sanýrým ondan bahsediyorsun?

ZeOs, Centrino demiþsin, anlamadým onu almak niyetinde misin ama müzik yapmak istiyorsan o centrinodan uzak dur derim.

Ticaret yapmak için de XP home kullanabilirsin, öyle bir kýsýtlama yok. Ýþletim sisteminin kendi içinde kýsýtlamalarý vardýr, daha sýnýrlý bir network sistemi vs. gibi, ama bir müzik bilgisayarýný etkleyecek þeyler deðil, home kullanabilirsin.

Batu'cum Centrino ile ilgili birkaç şey okudum mesela mimarisinin p4lerden katkat daha iyi oldugu ve p4 lerdeki dengesizligin olmadığını filan.Birde malum 2mb cache küçümsenecek birşey değil.Diğer yandan 1600mhz lik bir işlemci acaba kesmezmi?hdd i de firewire ile kullanacagım onunda hızından korkum yok birde rami 512 veya 1gb kullanmayı planlıyorum.biraz da sessiz bir sisteme ihtiyacım var.Asus nasıl bir marka bir fikriniz var mı?

Zeos asus bence güvenilir bir markadýr.

Centrinoya dönersek, Mimariden deðil performanstan bahsediyorum. Centrino kullandýðý teknoloji olarak p4lerden daha üstündür. Ama sadece teknolojisinden bahsediyorum hýzýndan performansýndan deðil!!

Yani çok güzel özellikleri var, güç tüketimi çok çok az, çalýþýrken hýzý iþletim sistemi tarafýndan deðiþtirilebiliyor, güçten tasarruf etmek için sürekli hýzýný yüküne göre ayarlayabiliyor. Bunlar ciddi teknoloji isteyen þeyler. Bir ofis kullanýcýsýnýn bilgisayarýndan memnuniyetinin kat kat artmasýný saðlayacak þeyler amma bir müzik bilgisayarý kullanýcýsýný çileden çýkartacak, bilgisayarý camdan aþaðýya attýracak abuklukta þeyler ayný zamanda. Bilmem anlatabiliyor muyum aradaki farký. Teknoloji olarak p4lerden üstündür, ve daha sonra çýkmýþtýr, ama daha yüksek bir teknoloji demek daha fazla hýz demek deðildir, daha güçük güç tüketiminde kabul edilebilir hýzlarda çalýþmasý dolayýsýyla yüksek teknolojidir. Müzik bilgisayarýna yaramaz. Yabancý forumlarda saçýný baþýný yolan çok kiþiyi okudum.

Aklýnda bulunsun, Kolay gelsin.

batuhan'ın dediği gibi centrino işlemciler performanstan ziyade, uzun süre mobilite ihtiyaçları olan kişilere yüksek pil ömrü ve erişilebilirlik sağlayabilmek için piyasaya sürülen işlemcilerdir. müzik için pek performanslı olacaklarını sanmıyorum. ama illa centrino diyorsan ramini min 1gb tutmanı ve bir de harici disk almanı öneririm.

bulabiliyorsan p4 desktop işlemcili bir notebook performans açısından daha iyi olacaktır. hele bir de firewire portu olursa daha iyi olur.

marka olarak dell'den uzak durmanı şiddetle tavsiye ederim. fiyatına kanma.

bence alınabilecek ve uzun süre problemsiz kullanabileceğin tek notebook ibm'dir. görünüşünü beğenmeyenler olabilir ama en sağlam kasa yapısına sahip notebooklardır. yalnız P4 işlemcili modellerinin fiyatları yüksek kaldığı için bu aralar bulamayabilirsin. p4 işlemcili bir ibm modeli bu aralar piyasada olmadığı için öneremiyorum ( model g40 diye geçiyor, elinde kalan yerler olabilir bi kontrol et istersen ) ama ibm'de r51p modeli, hem fiyat hem de performans açısından centrino olmasına rağmen işini görebilir. ram'ini yükseltmen şart ama...

ibm dışında toshiba'da önerebileceğim bir markadır. diğerlerini alırken iki kere düşün derim.

Centrino'lar populer oldugu icin cok pahali, normal pentium 4 veya athlon xp (hatta athlon 64) alirsan, fiyat / performans acisindan daha karli cikarsin. Pil omru cok onemli degil zaten makinadan tam performans almak icin elin mahkum prize takman gerekiyor ;)

IBM alma hatasina dusmeyin, IBM laptoplar hem sekil hem performans hem teknoloji yoksunu, ayrica fiyat/performans orani cok kotu.

Toshiba'nin Turkiye destek biriminin (kurumsal musteri sayisi cok oldugu icin) bireysel kullaniciyi hic iplemedigini, bireysel kullanicilara bakim ve onarim icin soz verdigi sureyi cok asmasi ve yedek parca icin fahis fiyatlar cektigini gozonunde bulundurun. Baska yerlerde bu problemle karsilasmadim ama TRdeki servis merkezinde adam yerine konulma sansiniz dusuk. Ancak guzel,performansli ve hi-tech laptop yapiyor arkadaslar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri