[Eski] Laptop ekranındaki noktacıklar

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ram testine soktum..1.5 saat sürdü vicdansız:)

sonuç; pass verdi yani hata oranı sıfır..

ekran kartı sorunlu tek kalan secenek..ve muhtemelen tüm mavi ekranlarda dahil olmak üzere,nokta vs de bundan kaynaklanıyor sanırım :cry:

noyan öğleden sonra ve yoğun bir anında' Alıntı:
driver konusana gelince zaten hp nin sitesindeki ati driverından başka bir driver install etmeme izin vermiyor..ati nin kendi sitesinden 2007 sürücüsü çektim..install da üretici sitesine başvurun diyerek,kapıyı gösterdi..

üretici sitesi yani hp:) en son sürücü 28-10-2005.. 2 yaşındalar..:

ne eskisi ne de yenisi var yani

Sana okmeydanı yolları görünüyor... Cihazı servisine bırakırken sorununu tüm ayrıntısıyla yazılı olarak ver. Çok uzun sürmez geri alman.

format atıp, ekran kartının ve anakartın en güncel sürücülerini yüklediysen servise götürmekten başka pek bir seçenek kalmamıştır.. ama yeni işletim sistemi kurup üstüne en son güncel driverları yüklemeden bir sonuç çıkartmak gerçektende çok güç..

bu tip problemi eski win98 makinelerin inf ve vga driverlerini yüklemeden önce yapardı.. bazende normal çalışırken ekran bu hale gelip karışırdı... ama dediğim gibi "format" atmadan ve en güncel m.board-vga driverlerini yüklemeden fikir yürütmek sana zaman kaybettirir.. kolay gelsin.

Batuhan iyi geceler..

İvme iki sekme geride şekilde kullanıyorum..performans açısından en azından ben bir fark göremedim..Bana göre pt çalışıyorsa yeter tamamdır..

tabi servise götüreceğim..ama evimle olan uzaklığı en azından 30 km olduğundan((çok ters yerde)) ve işlerin yoğunluğundan,ziyan durumdayım..

mesela bu yazıyı işten yazıyorum sana 8)

şuan için vaziyet bu bir biçimde..

hazır yakalamışken sorayım sana..

pt 7.3 le kullanıyorum bayağı önce mp3 option aldım bu bounce için,şimdi 7.4 upgrade etsem...

mp3 option'u kullanabilecekmiyim..yoksa içinde başka bir entegre para vereceğimiz bir mp3 option revulation 2 tarzında bir şeymi gelecek??

fijidizayna baktım sitesinde pdf lere bir ayrıntıya rastalyamadım?

bir bilgin var mı?

slm arkadaslar.

bilgi paylasımlarınızı ve yorumlarınızı okudum ve bende sorunumu size anlatmak istedim.. bendede bi tane nec i-select m5410 var. kısacası dandik bi laptop.. ama 2 ay öncesine kadar sorunsuz calısıyordu. tıpkı arkadasın resmini cektiği gibi hata vermeye basladı ve gittikce sıklastı bu hata. bu hatayı sadece wireles ile baglantıyı kurdugu anda gerceklestiriyor ve open düğmesine uzunca basarak kapatmak durumunda kalıyorum. ethernet kablosuyla falanda gayet güzel nete baglanabiliyor. tek sorun wirelesten baglanmayı deneyince işte o resimdeki yazı " the syystem ıs halted". siz bi çözüme ulasabildinizmi.. bana çözüm yolu sunabilirmisiniz. saygılar tesekkürler...

Ekran kartı ile ilgili.. Ekran bağdaştırıcından,sorun gidericinin olduğu yerdeki ivmeyi kademeyle bir çıta düşürerek denermisin??

Bu arada bir süre sonra ekranda noktacıklar olmaya başlamıştı ekranda( format bir işe yaramamıştı), neredeyse masaüstü artık görünemiyordu(1. sayfada iki resim asmıştım )..Hp servise götürdüm bana bi ton parça saydı ve 960 ytl fiyat çektiler..

Dedim kalsın :shock:

Ardından, mecidiyeköyde tezcom notebook'u buldum ekran chip ile alakalı olduğunu söyledi..1 ay kadar sürsede adam 160 dolara yaptı..şimdi canavar gibi çalışmakta

tezcom notebook un ne yaptıgını biliyormusun. yani sorunun ekran kartından olduguna eminmisin.... yoksa onlar ekran kartınımı degiştirdiler... hımm bide bendeki laptop da bu hatayı sadece fişe takılıyken veriyor... :lol: .. tesekkür ederim...

Ekran chip'i.. kartla ilgili değildi sanırım..en azından bana yapılan açıklama bu..Cihazı verirken herşeyin seri nosunu kaydetmiştim,karşılaştırdım hepsi tuttu :)

Elektrik hattı ve topraklamaya bir göz at..Olmadıysa başka bir adaptör dene..Örnek vermek gerekirse benim adaptör kablosunda ezik bir kısım var..Lcd tv ye monitör çıkışı verdiğim zaman,ekranda(lcd tv de) görüntü dalgalı oluyor ( batarya ile kullandığımda gayet net bir görüntü elde etmekteyim) ancak kablonun ezik kısmını biraz oynayınca düzeliyor..( ki muhtemelen oradaki eziklik elektriğin düzensiz gelmesini sağlıyor yada her nasıl tabir ediliyorsa)

ama en iyi yöntem başka bir adaptör ve elektrik hattında denemek..Ki zaten sorun devam ederse,cihazın elektrik donanımında bir problem var demektir

saolasın kardes. ben tavsiyelerini bi deneyecegim. bir çözüme ulasırsam. haberdar ederim. baska kişilerdede varsa bu sorun daha kolay çözüme ulassınlar amaclı. tekrar tesekkür ettim görüşürüz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri