[Eski] Laptop yanında en iyi USB kart???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

MurtyKbd

Yeni üye
Selam arkadaşlar... Ben sahnede MIDI Keyboard aracılığı ile VST kullanmak üzere bir laptop sistemi almayı düşünüyorum. Sizce bu iş için en uygun harici ses kartı hangisi?
Değerli fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim... Teşekkür

USB yerine Firewire daha iyi performans verir diye hatirliyorum. O yuzden M-Audio Firewire Solo tavsiye edecegim hemen. Fiyati 200 euro, mic/gitar girisi de var.

Tavsiye için teşekkürler. Bu arada Terratec Phase 24 FireWire sahibi olan ya da bu kart ile ilgili detaylı bilgisi olanların yardımcı olmalarını rica ediyorum. Kıvılcım DigiAudio da ki görevlilerden biri ısrarla bu kartı tavsiye etti. Siz ne düşünüyorsunuz?

firewire solo'da midi girişi yok bildiğim kadarıyla :roll:

http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/ ... /index.php

standart usb bir midi klavye alıp laptop'a asio4all kurarsan 4-5 ms saniyeye indirebilirsin latencyni.
ozone da düşünebilirsin, hem usb midi klavye hem de üzerinde ses kartı(24/96) var.. mikrofon, yada sampler girip değişik atraksyonlar da yapman mümkün yani :)

http://www.compel.com.tr/m-audio/keyboa ... /index.php

tabiki sonuçta firewire veri transferi açısından usb'ye göre yaklaşık 10 kat daha hızlı bunun için de firewire midi klavye olarak ozonic'i alabilirsin, tabi fiyatı da tuzlu biraz ;)

http://www.compel.com.tr/m-audio/keyboa ... /index.php

bu arada sormayı unutmuşum, laptop'ının konfigürasyonu ne?
özellikle vst'lerde ses kartın ne kadar iyi olursa olsun cpu çok önemli, biliyorsundur tabi, ama ben yine de sorayim dedim :)

ben emu aldým laptopun yanýna,

emu 1616 modeli, usb deðil pcmcia mi ne ordan giriyor...çok kullanýþlý bir alet , gayet sorunsuz çalýþýyor...

MurtyKbd' Alıntı:
Tavsiye için teşekkürler. Bu arada Terratec Phase 24 FireWire sahibi olan ya da bu kart ile ilgili detaylı bilgisi olanların yardımcı olmalarını rica ediyorum. Kıvılcım DigiAudio da ki görevlilerden biri ısrarla bu kartı tavsiye etti. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben Phase X24 kullanıyorum genel anlamda oldukça tatmin edici bir alet. Ben pc de kullanıyorum kendisini. Kayıtlarından oldukça memnunuz. Bizi zorlayan şey inputlarının azlığı oldu. Aslında iki tane mono input var ve stereo kullanmak istiyorsan input sayısı teke düşüyor. Diğer kartlarda öylemidir bilemiyorum ama bir sorunu da optik giriş yapmak istediğimde yaşıyorum . Ben klavyemi ses kartıma optik girişinden giriyorum. Klavye sabit 44100 sample rate ile çalışıyor. Bundan önce creative platinum ses kartımda almış olduğum 48000 sample rateli kayıtlar vardı onlara artık 48000de devam edemiyorum çünkü klavyeyi kullanmak istediğimde ses kartını external clock source moduna geçirmek gerekiyor ve bu da sabit 44100 olduğundan eski kayıtların sample ratelerini değiştirmek veya dijital başladığım kayıta analog inputtan devam etmem gerekiyor. Daha önce de söylediğim gibi tavsiye edebileceğim bir ses kartı.

Bu arada hakikaten neydi seni burada bu başlığı açmaya iten?

Yorumlar için teşekkürler.

Konuyu yanlış yere mi açtım bilemiyorum ama benim soruyu sormamdaki sebebim burasının klavyecilere özgü bir bölüm olduğu ve benim de laptop+midi keyboard u bir synth gibi kullanmak istemem ve bunu yapanların bu bölümde varolduğu varsayımımdır.

Ses kayıt teknolojileri bölümündeki ses kartı konusu çok dağılmış durumda maalesef.

firewire ve laptop

ben önceleri usb ses kartı ile calısabilirim diyordum

laptop ta cok fazla gecikme ve ses kalitesinde dusuş oluyor onun için presonus firebox aldım canlı calacak ve sorun yasamak istemiyorsanız tavsiye ederim

en önemlisi laptopun ram i 1gb ın uzererinde tutun

Geri