[Eski] LCD Monitör Öneren varmı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aristo

Yeni üye
500 YTL ye kadar 17" iyi bir lcd almak istiyorum ancak lcd lerin oyun oynarken sorun yarattığından dolayı biraz endişelerim var. Bu lcd lerde tepki süresi düşük olunca tazeleme hızları düşüyor. Ne bilim şöle 8ms tepki süreli 1280x1024@85 lik bir monitör yok mu?

Samsung 713N nasıl sizce? Baya iyi özellikleri var. Ama @75hz, @85hz olsa hiç düşünmeden alırdım...

Öerilerinizi rica edebilirmiyim?

viewsonic vp730
bende bunun 19" olanýný almayý planlýyorum
hizlisistem.com.tr de fiyat 519$ +kdv gözüküyor evet yüsek bir fiyat

ama bu seri vp171 serisinin yeni sürümü yurtdýþý forumlarda tn monitor killer olarak adý geçerdi onun
þimdi çok detaylý bir konu ama tn panelli lcd monitörler tazeleme hýzý daha düþük gözüken monitörlerdir fakat parlaklýk görüþ açýsý ve görüntü kalitesinden biraz ödün verirler
burada þunu da belirteyim bu yenileme hýzý grey to grey olarak ayarlanmýþ yani pratikte o 4ms 8ms gibi deðerler zor biraz ve zaten minimum deðerler onlar

yukarýda bahsettiðim modeller mva panelli monitörler bunlar görüþ açýsý renk parlaklýk olarak üstün olmakla birlikte tazeleme hýzý bakýmndan geride kalýyorlar
mesela sony monitörler bile ayný panelli ve review'larda sorunlu olduðu belirtilmiþ "ghosting" problemi falan var

viewsonic forumlarda okuduðuma göre 8ms veren mva panelli bu monitörü yapmýþ
bir önceki model vp191 (ve 17 inç olan 171) en iyi monitör seçilmiþti bir hardware sitesi forumunda

75hz 85 hz problemine gelince

(bu kýsýmda yazdýklarýmý sildim biraz sallamýþým sanýrým) :)

Bilgiler için sağol. Samsung 713N baya sağlam özelliklere sahip. Ancak oda tazelemeden kaybediyor. Sanırım LCd istiyorsak @75 e razı olmalıyız :)

72 Hz.den sonrasını insan gözü anlayamaz. LCD'yi; dünyada sahip olduğumuz en büyük nimetlerden biri olan göz sağlığı için kesinlikle tavsiye ederim. Hz.e kafayı takma.

arkadaşlar bu başlığı görünce hatırladım bu lcd ekranların ömrü 2 yıl mış? gerçekten öyle mi?Benim bilgisayarı alırken pişman olmuştum lcd almadığıma sonra bunu da yeni duydum?Bi fikri olan var mı merak ettim doğrusu

Yok öyle birşey. Benim şu an önümde duran 17" LG en az dört senelik. Hiç bir şey olduğu da yok.

M.

aristo' Alıntı:
500 YTL ye kadar 17" iyi bir lcd almak istiyorum ancak lcd lerin oyun oynarken sorun yarattığından dolayı biraz endişelerim var. Bu lcd lerde tepki süresi düşük olunca tazeleme hızları düşüyor. Ne bilim şöle 8ms tepki süreli 1280x1024@85 lik bir monitör yok mu?

Samsung 713N nasıl sizce? Baya iyi özellikleri var. Ama @75hz, @85hz olsa hiç düşünmeden alırdım...

Öerilerinizi rica edebilirmiyim?
530-540 ytl ye 19" alırsın.17" e 400-500 verene kadar.

Görüntü olsun hava olsun derim LCD ler için. Yerin varsa bir kere koyarsın 19 inch tüplü monitorü, LCD den çok ucuz, resolution artır istediğin kadar bana mısın demez. Parana yazık. Ama keyif senin. Tabi LCD olmayan monitörün yanına hoparlor koyamazsın o başka. :wink:

BÝlgisayarda müzik yapan adama þart gibi biþey oldu LCD ama tabi fiyatlarýda cabasý.Elime para geçsin ilk iþim , piyasadaki en büyük LCD mönitörü alýcam :D BIktým 2li 3li mönitörlerden.

1 hafta önce samsung 913V 19" monitör aldım, önce bende 17" olarak düşünüyordum ancak arasında çok fiyat farkı görmediğimden 19" e çıktım yaptığım uzun araştırmaya göre fiyat performans açısından en iyi özelliklere sahip monitörün samsung olduğuna karar verdim

Ilk LCD'ler (2001-2002 gibi) biraz dandikti ama simdi bayagi iyileri var. Hz sorunu ise yok, CRT'lerdeki gibi.
16:9 formatina uyan 17"lik yeni bir LCD, tek basina cok is yapar (XVGA mi diyorlar buna ayni zamanda?).
Biraz siradisi bir monitor, ve pahaliya malolur belki, ama 2 monitor ihtiyacini bile karsilayabilir.

E tabii para olursa, plazma bile olur. Cok TV segretmezsen, omrunu de kisaltmamis olursun, vs vs...

Belki yardimi olur.. Bi karsilastirma:
17 inch:
http://www.pcworld.com/reviews/article/ ... 57,00.asp#
19 inch:
http://www.pcworld.com/reviews/article/ ... 858,00.asp

Ben LG CRT monitor kullaniyorum, ve genelde fiyat/kalite oraninda LG bilgisayar monitorlerini basarili buluyorum.

Biz su aleti kullaniyoruz, 24".:

DELLUS2405FPW.jpg

Iki monitore gerek kalmadan isi bitiriyor ve multi girisi var. Yani picture in picture yapip baska bir bilgisayari da gorebiliyorsunuz. Fiyat/preformans acisindan cok avantajli.

hah iste, bunun gibi birseyden bahsediyorum ben de. Baskasinda gordum, eve alacagim para olunca.

Benim standart bir monitorle yasadigim sorun dikey boyutta degil, yatay boyutta. Dolayisiyla abarti buyuklukte bir monitor degil de, genis ekran bir monitor super oluyor.

Su anda bendeki 17" wide screen olsaydi, 2. monitorume gerek kalmazdi pek.

Yaklaşık üç yıldır LCD 19 iki adet monitörüm var ve neredeyse 24 saat çalışıyorlar ve hiç bir problem yok. Bunun dışında LCD monitörlerde 60hz yeterlidir yani daha üzeri hiçbir şey değiştirmez, 85hz veya 100hz tüpler için geçerlidir. Ayrıca en büyük monitörü değil en yüksek çözünürlüğü olan monitörü almanızı tavsiye ederim. Yani 21' monitör ama 1280x10214 çözünürlüğünde ise işe yaramaz, sadece daha büyük görürsün ( göz problemin varsa ayrı) onun yerine 2 adet 19' 1280x1024 monitör daha geniş kullanım alanı sağlayacaktır. Yani 21' monitör 1600x1200 olursa iyi, yoksa anlamsız. Bir arkadaşım almış tam hatırlamıyorum ama stüdyosuna gittiğimde dev bir monitör ve mouse kafam kadardı çok gülmüştüm.

Dogrudur, cozunurluk cok onemli. Yani 5 metreden TV seyrediyorsan o kadar onemli olmayabilir, ama 2 m. mesafede -hele hele buyuk ekranda- cozunurluk korkunc onemli. Çamur gibi gorursun herseyi, dusuk cozunurluklu LCD'de...

Dolayisiyla DazeJar'in belirttigi sey cok onemli. Atlamisiz.

Selamlar,
Artık LCD'ye geçmeye karar verdim.Fakat alacağıma karar veremiyorum.

Şu an ki monitörüm Samsung 17" Syncmaster 763MB.Kendisinden gayet memnunum ama gitarı kudurtup bir ton gürültü yapıyor çoğu zaman. :)

Genelde oyun oynamayan biri olsamda Quake III Arena'yı halen kafa dağıtmak için oynuyorum. :)

Bu kriterler altında ne seçmeliyim?Çok marka,farklı fiyatlar,farklı büyüklükler var.Kafam karıştı.Cebimizi de göçertmeyecek bir LCD istiyorum. :)

400YTL civarlarında verebilirim sanırım.Daha fazla çıkmak istemiyorum :)

Marka bazında kafam çok karıştı.LG'nin CD Writer'larında gürültü sorunu,okumama sorununu yaşayan bir çok arkadaşım olmuştu (Benim de böyle sorunum oldu iki seferdir),insan kıllanıyor.Tabi LCD ve CD Writer karşılatırıyormuşum gibi oluyor ama...

Daha sonra elimdeki Samsung CRT monitör gerçekten çok sağlam ve güzel çalışıyor.LCD'deki başarısını ya da başarısızlığını bilmiyorum.

Bir de mesela DVD Writer deyince herkes NEC tavsiye ederdi,geçenlerde gördüm NEC LCD monitör filan.Acaba yine tavsiye edilen bir marka mı LCD alanında?

Böyle karıştı kafalar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri