[Eski] line array sistem

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

gurkancaaa

Yeni üye
slm arkadaşlar eaw kf 650- sb 850 kullanıyorum ama sistemi yenilemek istiyorum. line array sistem olarak hangi markayı ve modelini tavsiye edersiniz.önerilerinizde fiyat değerlendirmeside yaparsanız sevinirim.
şimdiden yapacağınız öneriler ve yorumlar için teşekkür ederim.

Eğer bu isteğini sınıflandırırsan, daha kolay olur..

Mesela; Ne kadar bütçen var? (300-400.000 Euromu?)hangi amaç için kullanacaksın, kaç kişilik etkinliklere, long throw mu medium throw mu?, water-proof olsun mu? self powered mı yoksa eski usul amplikatörleri ayrımı olsun? kullanacağın müzik türü ne? rock festivalindemi kuacaksın yoksa klasik müzikmi? Bir gece klübüne mi kuracaksın???

Genel olarak yukarıdaki cevapları görmeden tavsiyem L-Acosutics V-Dosc tur.
16 üst, 8 sub, tüm aksesuarları, ampli, crossover ve fly caseler dahil türkiye maliyeti yaklaşık 480.000 Euro'dur..

saygılar..

öncelikle yorumuniçin teşekkür ederim. benim aradığım sistem 10 ile 15 bin kişilik konserler için düşünüyorum. ödeyebileceğim fiyat aralığı 50 ile 100 bin ytl arasıdır. cok aşırısına gecemem cünkü yaptığım işler bunu karşılayamaz. o yüzden bu fiyat aralığında nasıl bir line array sistemi almamı tavsiye edersiniz. belki 16 yerine şimdilik 8 tane üst 4 tane sab olabilir.

Line-Array ses sistemlerinde minimum coverage yani kapsama alanı bir array için altı hoparlördür. Aksi halde doğru şekilde seslendireceğin alanı kapsamaz.
Minimumda 12 üst alman gerekir. Sub konusu sana ve müzik tarzına kalmış...

KİMSE BİR BİŞEY ANLAMIYOR NE ALIRSAN AL FARK ETMEZ YETERKİ UCUZ YAP BU ÜLKE BU HALDE ADAMA MALZEMEYE İŞ YOK 2 DÜĞME KIVIR UCUZ YAP TAMAMDIR YIRMA KARDEŞİM KENDİNİ

gokcek57' Alıntı:
KİMSE BİR BİŞEY ANLAMIYOR NE ALIRSAN AL FARK ETMEZ YETERKİ UCUZ YAP BU ÜLKE BU HALDE ADAMA MALZEMEYE İŞ YOK 2 DÜĞME KIVIR UCUZ YAP TAMAMDIR YIRMA KARDEŞİM KENDİNİ

Bu mantıkdan dolayı bu işin piyasası git gide düşecek.

Şu mantık bence daha doğru. Ucuz yapma, yapanlarında hatalarını işverene göster, iyi malzeme ve iyi işçiliklede yapılanı göster ki bir daha ucuz etin yahnisini yemesinler. Ve aradaki farkı anlasınlar.

kardeş söylediklerinde haklı olabilirsin. çünkü 4 tane çin malı ucuz mazeme alan senle rekabete başlıyor. önemli olan aldığın mazeme ve yaptığın iş kalitesiyle firmanı öne cıkarmak. en fazla 2 program yapar 3. de kalite anlasılır.

saygılar...

Ucuz malzemede ya da pahali malzemede de degil olay. Adamin parasi vardir, (ki boyle bir ornek gordum) adam gitmis dB AVA serisi line array set up almis, yanina gitmis Yamaha GA32 mixer bir tane, 4-5 tane 575 spot, bir isik masasi, 15-20 tane 5 metrelik XLR, 4-5 SM57, 4-5 tane SM58, 4 tane mi ne de SRM450 almis. Simdi bu adamin isi bilmedigi belli, adam zaten aldigi malzemeyi kurmayi bilmiyor. Line array almis, truss yok elinde asmaya, simdi vinc ile ugrasiyor. Hadi ona eyvallah. Bu is 15-20 tane kablo ile olmuyor, 150-200 tane ile oluyor. Guzel bir line array almissin ona sesi GA32 ile veriyorsun bu ayri bir olay. Davul seti mikrofonun yok, adam sahnede senden enerji istese adama vermeyi kablon yok. Herkes pata kute bir takim hoparlor, bir mixer, 5-10 mikrofon alinca bu is bitiyor zannediyor sanirim. Bunun kablosunu, beslemesini, case i, podyumunu vesaire kimse dusunmuyor.Sonra bir is aldiklarinda, konser oncesi 1 milyonculara adam gonderip 15-20 tane 3 lu grup priz aldiriyorlar. Konser aninda kenarda adamlar kablo lehimliyor vs. Egitim lazim herseyden once.Elinizde madem bu ise harcama yapacak bir para var, yaniniza isi bilen birini alin.O sizi yonlendirsin, isinizi yurutsun.Ben malzemeyi alayimda, elimdeki malzemeyle ogrenirim olayi cok yanlis, hem size kotu referans olur, hem de teknoloji ilerliyor o kadar malzemeye yazik olur.

mass ları duydun mu nam-ı değer sakal mehmetin ürettiği tamamen yerli malı line array ler bi dinlemeni tavsiye ederim rock'n coke kurmayacağına göre
işine yarayabilir hiç de fena değiller(l'acoustic le kıyaslamazsan )

MASS lar fena degil.Ayrintili olarak oturup incelemedim spesifikasyonlarini fakat Sound '07 de Playback'in TIR a kurmuslardi, orada dinledim.Genel dusuncem iyi caldiklariydi. Sadece kulaktan duydugum ses gore yaptigim yorum. Oturup olcmek de lazim, karakteristiklerini, ses guclerini vs. Hepsi ayni sekilde mi kabinlerin, farklilasma var mi kabinden kabine,Hersey bir kenara madem boyle bir sey yapti Sakal Mehmet,cok iyi yaptigi diyelim, niye halen Ibrahim Tatlises'in sahnesinde SX200 ler, 3315 ler var? Eger ki boyle birseye ihtiyaci yoksa neden mevcut olanlari degerlendirmek yerine kendisi boyle bir sey uretme ihtiyaci hissetti? Bunlar tartisilir.

Bir cok Turk mali line array mevcut bu arada. MCS, Majestic(? yada Majesty), Servo ilk aklima gelenler. Genel cogunlugu gidiyor X firmasinin Noname line array ini aliyor ustune basiyor markasini satiyor. Bazi firmalarda da misal EAW KF760 modelinin kasasini birebir kopyaliyor, icine esdeger, kulaklarina hos tinlayan driverlari diziyorlar. Bu da bizim line arrayimiz diyorlar sonra.Mevcut Proses firmasindan Hakan Bey(soyadini hatirlamiyorum) ve bir arkadasi yapmisti boyle bir set.Olctuk ettik analyzer la ayarladik flian diyorlardi ama aslini bilmem.Demo larini da konserde yapmislardi, sanirim Mahsun Kirmizigul(Van).Satisi varmi yaptiklarinin ogrenir yazarim tekrar.

gurkancaaa' Alıntı:
kardeş söylediklerinde haklı olabilirsin. çünkü 4 tane çin malı ucuz mazeme alan senle rekabete başlıyor. önemli olan aldığın mazeme ve yaptığın iş kalitesiyle firmanı öne cıkarmak. en fazla 2 program yapar 3. de kalite anlasılır.

saygılar...

Hocam şöyle diyim Bursa da esnafın piyasayı düşürmesi gerçekten kötü, hem ürün ikinci elleride oldukça düşürdüler, buda çevre illere olumlu yansıdı mesela eski çalıştığım şirket Bursa dan Nexo Alpha E serisinden 4 adet ve 48 kanal 16 aux Yamaha M3000 i çok komik bir fiyata almıştık.

grego' Alıntı:
Hersey bir kenara madem boyle bir sey yapti Sakal Mehmet,cok iyi yaptigi diyelim, niye halen Ibrahim Tatlises'in sahnesinde SX200 ler, 3315 ler var? E

Ben cevaplayayım bu soruyu Mehmet Akkaş'ın yakın bir arkadaşı olarak;
Bir, İbrahim Tatlıses 20 yıldır filan çalışıyorlar, bu hoparlörlere alıştığı için değiştiremiyor ama hepsi modifiye edildi Mehmet tarafından, SX200 leri artık kullanmıyor, onun yerine kendi ürettiği MASS-15 leri kullanıyor,

İkincisi balo salonu vs gibi yerlerde EV 3315 lerle çalışıyor ama açıkhava veya spor salonunda MASS line-array leri kuruyor..

bkz: www.massaudio.net

ozgurcakici' Alıntı:
grego' Alıntı:
Hersey bir kenara madem boyle bir sey yapti Sakal Mehmet,cok iyi yaptigi diyelim, niye halen Ibrahim Tatlises'in sahnesinde SX200 ler, 3315 ler var? E

Ben cevaplayayım bu soruyu Mehmet Akkaş'ın yakın bir arkadaşı olarak;
Bir, İbrahim Tatlıses 20 yıldır filan çalışıyorlar, bu hoparlörlere alıştığı için değiştiremiyor ama hepsi modifiye edildi Mehmet tarafından, SX200 leri artık kullanmıyor, onun yerine kendi ürettiği MASS-15 leri kullanıyor,

İkincisi balo salonu vs gibi yerlerde EV 3315 lerle çalışıyor ama açıkhava veya spor salonunda MASS line-array leri kuruyor..

bkz: www.massaudio.net
sx200 değil s200 leri hala kullandığına arada bir tv de rastlıyorum... dünyada bir o kaldı zaten s200 leri kullanan sanırım

Merhaba, büyük ihtimalle yazdıklarımdan anlarsınız ama yinede söyliyeyim yeniyim.Benim sormak istediğim; 6-7.000 kişilik Rock Müzik konseri için hangi ekipmanların gerekli olduğu ve maliyeti hangi aralıkta olur? Bir de bu sistem için düşündüğünüz adetler ve modeller şeklinde listeleme yapabilrseniz çok sevinirim.Teşekkürler

mass audionun 2*18'' aktif subbasını kulanmıstım ama verim olarak düşüktü. seslendirmeciler oalark türk malı kullanmakdan yanayız ama bi duyuma göre mass lar dısarıdan ithal ediliyor ve servo elektronikde toparlatılıyor. tesisat alıcaka rkadasa db line arrayları önere bilirim italyan malı ve tamamen rcf ,b&c hoparlörler kullanıyorlar performası ise oldukca yüksek. sizce ucuza alıp 2 sene sonra cöpe atmakyoksa biraz daha para verip 4-5 sene kullanmak malzeme alırken bence cok dikkatli düşünün arkadaslar işte size db dva4t nin özellikleri liste fiyatı ise 2452 euro+kdv peşinde %40 a kadar iskonto uyguluyorlar...

Active 3- Way Line-Array Module, 1x 8” Neo Woofer, Bandpass Design, 1x 6.5” hornloaded Neo Midrange Woofer incl. Phaseplug, 2x1” Neo Compression Driver with 100°x15° CD-Horn, integrated Class- T Amp, 420 W / RMS, 24-bit DSP 96 KHz Sampling_Rate, 24-Bit AD-Converter, analog input limiter + 3-Band Compressor, PFC-Switchmode Supply, Polypropylen-Plastic Housing with integrated Flyware, 16 switchable presets, XLR-Input, XLR-Paralell-Output, Neutrik PowerCon incl. Slave-Out, 80 – 19.000 Hz, 128 dB SPL peak. Dimesions: 580x240x327mm, Weight 14 kg

bellateknik' Alıntı:
mass audionun 2*18'' aktif subbasını kulanmıstım ama verim olarak düşüktü. seslendirmeciler oalark türk malı kullanmakdan yanayız ama bi duyuma göre mass lar dısarıdan ithal ediliyor ve servo elektronikde toparlatılıyor. tesisat alıcaka rkadasa db line arrayları önere bilirim italyan malı ve tamamen rcf ,b&c hoparlörler kullanıyorlar performası ise oldukca yüksek. sizce ucuza alıp 2 sene sonra cöpe atmakyoksa biraz daha para verip 4-5 sene kullanmak malzeme alırken bence cok dikkatli düşünün arkadaslar işte size db dva4t nin özellikleri liste fiyatı ise 2452 euro+kdv peşinde %40 a kadar iskonto uyguluyorlar...

Active 3- Way Line-Array Module, 1x 8” Neo Woofer, Bandpass Design, 1x 6.5” hornloaded Neo Midrange Woofer incl. Phaseplug, 2x1” Neo Compression Driver with 100°x15° CD-Horn, integrated Class- T Amp, 420 W / RMS, 24-bit DSP 96 KHz Sampling_Rate, 24-Bit AD-Converter, analog input limiter + 3-Band Compressor, PFC-Switchmode Supply, Polypropylen-Plastic Housing with integrated Flyware, 16 switchable presets, XLR-Input, XLR-Paralell-Output, Neutrik PowerCon incl. Slave-Out, 80 – 19.000 Hz, 128 dB SPL peak. Dimesions: 580x240x327mm, Weight 14 kg

DB DVA T4 çok iyi bir malzeme değil.Açık havada patates 8)

bellateknik' Alıntı:

Mass,ların sadece power amplifier grubu çinden ithal ediliyor ama çıkış transistörleri orjinal Toshiba,elektronik devreleri Mehmet abinin dizaynı,birde speaker processör ithal..Hoparlör grubu tümüyle Mehmet abinin dizaynı bass driver,ler Eighteen sound,tweeterler ise B&C kullanılıyor...Pasif hoparlörlerin filtre dizaynı Melissa programıyla yapılıyor(bu programın ölçüm sonuçları tüm dünyada referans kabul edilen üç beş programdan birisidir)..Self Powered subbbass,ların amplifier ve processörleride yine Mehmet abinin tümüyle kendi dizaynıdır ve tüm imalatı kendi atölyesinde yapılmaktadır..İmalatlarının ses kalitesine gelince bu bence kişinin duyumu ve malzemeyi kullandığı işin şartları ile değişebildiği için biraz göreceli,ama elektronikle ilgili bölümleri kesinlikle yurt dışı imalatlarının çoğundan üstün..Benim sesle ilgili yorumum ise çok çok başarılı buluyorum..

Geri