[Eski] line array sistem

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

MertTaslica' Alıntı:
dilbata Bahsettiğin malzeme sonuçta EV :) Her konuda Mass'tan üstündür bence.

Tabiki buna kesin inanıyorum fakat mass ları çok öven var her yerde karşıma olumlu bir referansla çıkıyor sadece bu yüzden soruyorum.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Bu şuna benziyor
hayatında şahin den başka bir arabaya binmemiş adama en iyi araba şahindir.

Tunca Bey Mass ları Playback, Phantom, Svl gibi ciddi firmalarda satın almışlar.Bu firmalar Bmw veya Mercedes e biner iken, birde Şahine binelim bakalım demişler.Biraz düşünmek gerekmiyor mu?

dilbata' Alıntı:
TuncaEskiyerli' Alıntı:
Bu şuna benziyor
hayatında şahin den başka bir arabaya binmemiş adama en iyi araba şahindir.

Tunca Bey Mass ları Playback, Phantom, Svl gibi ciddi firmalarda satın almışlar.Bu firmalar Bmw veya Mercedes e biner iken, birde Şahine binelim bakalım demişler.Biraz düşünmek gerekmiyor mu?

Bunlar daha öncede konuşuldu
Playback in elinde mass marka line array yok. Olmasıda anlamsız zaten L'acoustics varken insan mass alırmı?
Ama Playback ile Meak yada Mass in bir ortaklığı var bu vesile ile test amaçlı bazı ürünlerin geldiğini daha önce Engin söylemişti ama line array yok.
SVL ve Phantom dersen o konuda bir fikrimde yok SVL Türkiyede tek Apogee ALA line array sahibi firma (ALA serisini dinlemedim ama Apogee bence dunyadaki en saglam markalardan biridir 2001 den beri yuzlerce defa dinledim ozellikle kluplerde) ondan memnundur bundanda memnunsa bilemem. Ama yinede ben ne olursa olsun Türkiyede üretilmiş bir ürünle bir dünya markası arasında çok ciddi farklar olacağını düşünüyorum. Meseleye birde şu yönden bakmak lazım ki bu da daha önce yazıldı dünya çapında bir iş yapmaya kalktığınızda size rider gelir rider da belli markalar olur jbl vertectir, meyer milodur, nexo ev xline dir odur budur böyle bir durumda bizde mass var onu verelim diyemezsiniz.
Bu arada climax yakında bir line array çıkartacak birde ona bakarsanız belki memnun olursunuz illa yerli üretim diyorsanız climax çok uzun süredir ciddi oranda satış yapan bir firma.
Ama yinede dunya markasiyla yerli üretimi kimse karşılaştırmasın.

Playback'in elinde Mass Line Array mevcuttu. Su an olup olmadigi konusunda bir fikrim yok, ama vardi. MEAK i arastirmani tavsiye ederim :wink:

SVL'de Mass Line Array yok :) Sadece Mass'ın anfileri var.

Bu arada konu Mass'tan açılmışken,bir çok Rider'larda RCF TT 33 + gibi bir malzeme geçmezken Mass'ın adı geçiyor.Monitörlerde bile dahil.

Hangi kosullarda, nasil uretildigini bilmiyorum. Ama dinlemekte ve teknik ozelliklerini incelemekte yarar var. Ve line-arraylerdeki en onemli ozelliklerden biri olan esit frekans dagilimi ve volum dengesini yakalayabilmek icin hepsinin birebir ayni olmasi gerekmekte. Bu yuzden duzgun ve kalifiye bir olcum raporu gormek de isterim.

Yerli mali diye hemen gozardi etmemek gerekiyor. Eger gercekten cok iyi calisiyorlarsa, herhangi bir problemleri, stabilitesi olsun, akustik ozellikleri olsun hersey uygunsa, neden olmasin? Sen yerli mali uretime, bu sekilde burun kivirirsan, bu urunu kullanmazsan, gelen yabanci ses muhendisleri bu urunleri kullanip, gercekten nasil bir performanslari oldugunu anlayamadiktan sonra nasil dunya markasi olabilir?

Kimse hic denemeden alip, yarin Lenny Kravitz konserini yapin demiyor. Satan belli, yer belli. Buyrun gidin deneyin, olcun bicin. Hosuna giderse alirsiniz diyor :)_

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Yabanci sanatci riderlari?

Tamam yabancı sanatçılarda Mass geçmeyebilir.Fakat şu var Türk sanatçıların Rider'larında Mass hep var ne hikmetse.Bizim gibi İst. dışındaki sesçiler kaç kez yabancı sanatçılarla çalışıyor ki yabancıların Rider'larına göre malzeme alalım ? :)

Konu dönüyor dolaşıyor ve hep aynı yerlere geliyor nedense malesef. Hoparlör özelliklede line array üretmek bu kadar kolaysa gerçekten bizlerde bir kaç kişi bir araya gelelim ve bu işi yapalım o zaman... Ondan sonra çıkalım marangozhaneden dünya devlerine kafa tutalım diyelimki yerli sanatçı riderlarında artık bizim adımızda geçmeye başladı. Bugün Staras, (her ne kadar adı iyi en iyi olarak bilinsede bence karşılaştığım son iki işi eline yüzüne bulaştıran) altınçızme, park vs gibi firmalar gidipte yatırımı yerli markaya yapıyorlarmı hayır... sizce iş bilmezliklerindenmi?
Ha diğer yandan üretsek yada üretilse ne olur içinde kullanılan driverdan amfiye kabloya kadar herşeyi ithal ettikten sonra monte etmişsin sonra yerli malı demişsin bu hazır setleri alıp birleştirip ben custom chopper yaptım demek gıbı yada casper bilgisayar gibi birşey yani açıkçası. Odunu yerli evet kalan herşey ithal.

MertTaslica' Alıntı:
''Odunu yerli evet kalan herşey ithal.'' çok doğru bir söz.
Odunuda yerli değil Finlandiyadan ithal..Ama başka bir tarafdan bakarsak,Meyer sound,da yıllarca low driverleri Ciareden High driverleri JBL den alıyordu processörlerindeki ve amplifierlerindeki elektronik malzemeleride,imalatcılarından alıp sadece topluyordu..L acoustic,de Beyma alıp kullandığına göre amplifierlerinide Labgruppene yaptırdığına göre,Mass imalatlarında kullanılan malzemelerin kalitesi dünya standartlarında diyebiliriz..Ses kalitesi,performansı,gibi konular tartışılabilir ama diğer konular dünyadaki pek çok markanın kullandığı yöntem..

Tunca fena hoparlörler değil. Çok önyargılı yaklaşıyosun. Fiyat konusunda haklısın biraz pahalı. Ancak kötü bir mal değil. Haa riderlarda geçermi zannetmem. Ama hem ton hemde güç olarak ben beğendim.

Arkadaşlar hepiniz haklısınız evet ama, gavurun malı bize hep tatlı geliyor.
Neden mass ı yada farketmez başka bir türk markasını bu konuda öne çıkartamayalımki? Şu bir gerçek burası çin değil ve malzemeyi ucuza maletme gibi bir durumumuzda yok. Mass ı kullanmadım, görmedim, duymadım ama mehmet akkaşı tanıdığım kadarı ile fiyatına oranla diğer ürünlerle yarışabilecek bir hoparlör yaptığına inanıyorum.

Anladığım kadarı ile herşey dışardan geliyor denmiş. Doğrudur, fakat arge si ve çalışma düzenini bir türk ayarlamışsa ne mutlu bizlere. Demekki ufakta olsa yavaş yavaş birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Yıllardır birçok türk firması bu sektörde isini duyurmaya çalışıyor ama düğüncü malzemesi satmaktan öteye geçemiyor, umarım mass ile bu durum değişir. Umarım bir gün bende bu ürünlerden kulanabilirim.

Mehmet akkaş sürekli araştırıp geliştiren bir insan,örnek olarak selfpowered subbass,ları 2*160 watt amplifiere sahip,special processör,ü var önemli olan bu watt,larla bu desibeli alabilmek için gerekli teknolojiyi bilmektir..1500 watt amplifierlerle belkide alınamayan performansı 160 wattla başarmak bilgi,teknolojik alt yapı ve bir çok elektronik aleti gerektirmekte..Bu alt yapıya sahip bir insanın linearray teknolojisini veya hoparlör üretimindeki gerekli bilgileri bilmediğini düşünemem bile,elbetteki araştırmış ve gerekli çalışmaları yapmıştır..1.3inch tweeter özel yapım,8inch driver özel yapım,herhalde bunları sipariş ederken üretici firmalara vermeniz gereken bir takım teknik bilgiler olmalı..Yani marangozhanede rastgele çakılmış içine çok kazanılacak bir tweeter ve low driver takılmış değil..İmalatında belirli bir süre harcanmış,yatırım yapılmış,pek çok tonmaister tarafından dinleme testleri yapılmış ürünlerden bahsediyoruz..Bence bu kadar hafife almayalım oldukca başarılı bir firma ve başarılı ürünler...Riderlerde geçermi veya ne zaman geçer bilmem ama Frankfurt fuarında yabancı bir ses firması sipariş verdiğine göre fiat-kalite performansı kötü değil diyebiliriz demekki(Bu sipariş ihracat için gerekli bir takım bürokratik presedürün tamamlanması için Mehmet abi tarafından şimdilik askıya alınmış durumda)..Tüm bu detay bilgileri,Mehmet abiyle olan dostluğum ve imalatların bir kısmına olan dolaylı katkılarım sayesinde biliyorum..Bunları yazarken Mehmet abiyle olan dostluğum kesinlikle etken değildir sahip olduğum bilgileri paylaşmak istedim sadece..

Mass iyi yada kötü,L'acoustic Beyma'dan destek alıyor falan filan o konuları bir tarafa bırakalım.

Öncelikle Mass alsanız çıtanızı yükseltmez.Ama bir L'Acoustic,Meyer Sound gibi bir malzeme ismiyle bile çıtanızı yükseltir,daha kaliteli işler yaparsınız.Konuya birde malzemenin sizi tatmin etmesinden değilde,çıtanızı yükseltme gözüyle bakarsanız fark ortaya çıkacaktır.

Bu arada Nevzat Bey ; L'Acoustic Beyma'dan ve Lab Gruppen'den destek alıyordur.Ama şu da var ; Hatice'ye değil Netice'ye bakalım.L'Acoustic her ürettiği malzemesi dünya çapında beğenilmiş.Hala da beğeniliyor.

Geri