[Eski] line array sistem

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

MertTaslica' Alıntı:
Mass iyi yada kötü,L'acoustic Beyma'dan destek alıyor falan filan o konuları bir tarafa bırakalım.

Öncelikle Mass alsanız çıtanızı yükseltmez.Ama bir L'Acoustic,Meyer Sound gibi bir malzeme ismiyle bile çıtanızı yükseltir,daha kaliteli işler yaparsınız.Konuya birde malzemenin sizi tatmin etmesinden değilde,çıtanızı yükseltme gözüyle bakarsanız fark ortaya çıkacaktır.

Bu arada Nevzat Bey ; L'Acoustic Beyma'dan ve Lab Gruppen'den destek alıyordur.Ama şu da var ; Hatice'ye değil Netice'ye bakalım.L'Acoustic her ürettiği malzemesi dünya çapında beğenilmiş.Hala da beğeniliyor.
Mert bey bende L'acoustic veya Meyer sound iyi veya kötü yorumu yapmadım zaten,sadece Tuncaeskiyerli arkadaşımızın her şeyini dışarıdan alıp toplamakla imalat yapmanın neresi yerli malı,söylemine karşılık yazdım bu tarz imalatın tüm dünyada kullanılan bir yöntem olduğunu...Elbette L'acoustic,Meyer sound,Eaw,Ev,JBl vb.. pek çok firma dünyada kendini kabul ettirmiş ve konularında liderliğe oynuyorlar..Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu..

newzat' Alıntı:
MertTaslica' Alıntı:
Mass iyi yada kötü,L'acoustic Beyma'dan destek alıyor falan filan o konuları bir tarafa bırakalım.

Öncelikle Mass alsanız çıtanızı yükseltmez.Ama bir L'Acoustic,Meyer Sound gibi bir malzeme ismiyle bile çıtanızı yükseltir,daha kaliteli işler yaparsınız.Konuya birde malzemenin sizi tatmin etmesinden değilde,çıtanızı yükseltme gözüyle bakarsanız fark ortaya çıkacaktır.

Bu arada Nevzat Bey ; L'Acoustic Beyma'dan ve Lab Gruppen'den destek alıyordur.Ama şu da var ; Hatice'ye değil Netice'ye bakalım.L'Acoustic her ürettiği malzemesi dünya çapında beğenilmiş.Hala da beğeniliyor.
Mert bey bende L'acoustic veya Meyer sound iyi veya kötü yorumu yapmadım zaten,sadece Tuncaeskiyerli arkadaşımızın her şeyini dışarıdan alıp toplamakla imalat yapmanın neresi yerli malı,söylemine karşılık yazdım bu tarz imalatın tüm dünyada kullanılan bir yöntem olduğunu...Elbette L'acoustic,Meyer sound,Eaw,Ev,JBl vb.. pek çok firma dünyada kendini kabul ettirmiş ve konularında liderliğe oynuyorlar..Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu..

Onlar cikipta bizim malimiz yerli l'acoustic yuzde 100 fransiz demiyor ama mesela : ) fransizlar cikip lakustik kullanalim yerli mali yurdun mali filan diyormu?

Sevgili Tuncaeskiyerli ben zaten %100 yerli deyimini kullanmadım,ama istesenizde zaten Türkiyede %100 yerli üretim yapma şansımız yok..Elektronik malzeme üretiminde nerdeyse sıfır üretim yapıyoruz yani amplifierimizi yapamayız,yerli üretim hoparlör üretmiyoruz kabinimizide yapamıyoruz bu durumda..Fin kontrası denilen kontraplak kalitesinde üretim yapamıyoruz mesela,speakon üretemiyoruz bu liste uzar gider malesef..Ben daha önceki mesajlarımdada belirttiğim gibi bu üretimdeki teknolojik bilgiyi önemsiyorum,başarı seviyesi nedir dersek,bunlar zaten tartışılmalıki daha iyisi başarılabilsin..Mehmet abi bu konuda çok titiz bir insan zaten,eleştirilerede çok açık..Ben zamanla bu üretimlerde kullanılan malzemelerinde Türkiyede üretilebilmesini Mass gibi bir çok şirketimizin oluşmasını ve gururla üzerlerine TÜRK MALI yazabilmemizi çok arzu ederim..

neden

neden hoparlör üreten ilk firma line array e bulaşır anlamıyorum. Fuarda da vardı herkesin standında.

Mass markası avrupada yapılan iki tane fuara katılsın emin olun saydığınız markalar gibi dünyaya acılır, sadece biraz reklam ve pazarlama yapılması yeterli. Burda beğenilmio türk malı die fakat her gecengün referansları büyümeyor bir göz atın meak müzik sitesinden referanslara kullanan firmaların bir kısmı yazıyor.

ya zaten mass kabinleri servo fabrikasında üretiliyor ondan sonra ölçülüp biçiliyor ben eighteen sound biliyodum ama siz beyma diyosunuz olabilir o hoparlörleri kullanıyor ama tabii yerli riderlar da geçmesi garip o kadar marka varken yakında proto1 de geçer h,ç merak etmeyin :D

Bu markanın yerli riderlarda geçmesi neden garip anlayamadım Özgür Çakıcı, Yılmaz Yeniyol gibi isimler Mehmet abinin yakın arkadaşları destekçileri bu kişilerin bu markayı desteklemeleri ve riderlarına eklemeleri gerekir yada olan firmalarla çalıştıklarında hayır demeleri zaten garip olur bu yüzden yerli riderlarda geçmesi hiçde garip değil. Mehmet abiyi herkez bilir ama çoğu kişi tanımaz bence ne yapıyorsa bilerek yapıyordur.

secret2' Alıntı:
ya zaten mass kabinleri servo fabrikasında üretiliyor ondan sonra ölçülüp biçiliyor ben eighteen sound biliyodum ama siz beyma diyosunuz olabilir o hoparlörleri kullanıyor ama tabii yerli riderlar da geçmesi garip o kadar marka varken yakında proto1 de geçer h,ç merak etmeyin :D
Mass kabinlerin sadece kasası Servo,da yapılıyor çünkü Servoda çok iyi bir CNC tezgah var mm. hata çıkmıyor kasalarda...Servo yurt dışınada kasa üretiyor zaten,en son Yunanistana üretiyorlardı..Mass kabinlerin içinde Eighteensound low driverler ve Bnc high driverler kullanılıyor,Beyma,yı L acoustic kullanıyor burda bir yanlış anlaşılma olmuş..Proto1 sanırım Servo nun bir imalatı inşallah onuda ve daha başka Türk malı kabinleride riderlarda görürüz o seviyelere gelirler..

tabi bizim istediklerimizde bu türk malı yurdun malı ben sadece neden bu kadar büyütülmesine şaşırdım ve beyma süper bi hoparlör climax cross vb. hoparlörlerlerdede dinleme şansı buldum güzel eighteensound hakkında konuşmaya bile gerek yok teksöz var mükemmel kendim çünkü subbaslarımda kullanıyorum sonuçları mükkemmel ya bu arada mass ın fiyat listesine nerden ulaşabiliriz ....

keşke türkiyede bütün sesçiler türk malı malzeme kullansalar paramız bizde kalsa tabiki bu kabinler bir anda dünya devleriyle kapışacak duruma gelmeyeceklerdir ama zamanla en iyiye ulaşacaklarını temenni etmekten başka çaremiz yok söylendiği gibi henüz elektronik malzeme üretimimiz olmadığı için dışarıdan malzeme kullanılacak ama kabinler için bi emek harcanmış olması göz ardı edilemez bu bile bence yeter .

Türk firmalarınada destek vermek gerekiyor bence örneğin Mcs bir kaç senelik bir marka yanılmıyorsam 5-6 senelik ve iyi işler yaptığını düşünüyorum dahada iyi olacaktır. Kimileri beğenmez kimileri küçük bakar Mcs i duyunca ama artık şöyle bir şey var marka değil ürün önemli. Şans vermek gerek. Ama sistemde diğer malzemelere tanınan imkanlar tanınarak =) abuk subuk malzemelerle çalıştırıp hakkını veremeyenlerle çok karşılaştım. Saygılar..

Yalcinsespro' Alıntı:
Türk firmalarınada destek vermek gerekiyor bence örneğin Mcs bir kaç senelik bir marka yanılmıyorsam 5-6 senelik ve iyi işler yaptığını düşünüyorum dahada iyi olacaktır. Kimileri beğenmez kimileri küçük bakar Mcs i duyunca ama artık şöyle bir şey var marka değil ürün önemli. Şans vermek gerek. Ama sistemde diğer malzemelere tanınan imkanlar tanınarak =) abuk subuk malzemelerle çalıştırıp hakkını veremeyenlerle çok karşılaştım. Saygılar..

MCS nin arkasindaki tecrube senin benim yasimizdan fazladir.

TuncaEskiyerli' Alıntı:
Yalcinsespro' Alıntı:

MCS nin arkasindaki tecrube senin benim yasimizdan fazladir.
Evet öyle , Mesut Sübakan ile bizzat konusmuştum geçen seneydi tecrübe konusuyor desem yeridir. Uzun yıllara dayanan tecrübeyi bir kaç sene önce MCS markası ile buluşturdular. Line array teknolojisi ile ilgili bilgilerini paylaşmıştı. Bu konudada sağlam adımlar atılıyor Hoparlör Sanayide.

Adımlarını güzel atıyordur iyi hoşda o çıkan ses nedir be abicim? MCS nin tek ilgilendiğim ve bana mantıklı gelen modeli http://www.hoparlorsanayi.com/urun/plastik-kabinler/mcs-30a budur. Bununu dışında line arrayını dinledim olacak gibi değil, turbo kasalarınıda bizzat kurdum kullandım hala ilgili firma iş alırsa kuruyorum ama ne tadı var nede zevki. MCS bana göre büyük hoparlörlerinde sadece gürültü üretiyor, sesi ileriye atma kapasitesi falan yok.. (Böyle kötü bir eleştiri için üzgünüm ancak kendi fikirlerimi yazıyorum aksini iddia eden varsa yorumsuz..)

MCS in neredeyse line arraylar haricinde bütün modellerini kullandım birde 3 yollu turboların haricinde. Line array konusunda daha önceki malzemelerini önermediklerini söylüyolardı zaten adamlar showroomlarına giittiğimde dinletmemişlerdi bile daha iyisini üretecez demişlerdi ve uzun bir zaman sonra yeni bir model sundular satışa ama bununda yeterli olmadığını düşünüyorlar , plastik kabin 30 ve 38 de çok iddialılar ve 30 un çok iyi 38 inde iyi olduğunu düşünüyorum ama tek sorun bazen high frekanslardan duyduğum karmaşık ses 31 bandda bunu yapıyor nadiren. 8122 Turbo serisi dediğin gibi canlı performasta tadı tuzu yakalamak çok zor uzun bir uğraş gerektiriyor frekanslarda ama bu kabin tasarımındanda kaynaklanan birşey. Diğer malzemelerden alınan soundun onlardada alınması çok zor tasarım nedeni ile ama sesi çok iyi fırlattığından dinleyen herkes hem fikiriz genelde. Canlı performanslardan ziyade mitinglerde kullanıyorum çünkü canlı performansda sound üzerinde çok uğraşmam gerekiyor özellikle line array setup ın yanında çok kötü bu durum. Kullandığım formatta çok iyi verim veriyor ama dediğim gibi miting konuşma vs. 8122T lerin sesi ileriye atma kapasitesine inancım tam 5 senedir ekipmanda o formatta. 218SW modelini şu an line array setupta EC2600 processor ile kullanıyorum ve şunu söyleyeyim çok iyi , en önce bu kabinlerden az vardı elimde ve sahnede kullanıyordum processoru analog göndermişlerdi ( bu bunun diye kötü fikir beyan etmişlerdi =) ) uzun lafın kısası EC2600 processor ile kabin 3 gömlek aştı kendini ve o kadar şaşırdımki aradaki farka o yüzden diyorum ya abuk subuk malzemelerle farkkında olarak veya olmayarak kullanmak yanıltabiliyor referansı güçlü olmayan ürünlerde. Bu arada 218SW tamamen Beta Three tasarımdır. EC2600 processorde Beta Three dir. Yeni line arraylarda hemen hemen Beta Three kalıpla aynıdır. Şöyle bir durumda var MCS ürünlerin fiyatını kontrol edersek Hoparlör Sanayi hakkında bu kadar karamsar olmayız herhalde dimi. Ben böyle düşünüyorum yaptıkları ürütimlerden umutluyum. Saygılar.

Geri