[Eski] Logic Audio kayıt problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

musicapuerte

Yeni üye
Merhaba, audio track kaydı sırasında aynı track içerisinde yapılmış kayıttan daha önceki ölçüye kayıt gireceğim zaman sonraki ölçüyü replace etmeden mix kayıt seçeneği gibi birşey var mıdır? Varsa nereden yapıldığını söyleyebilir misiniz?

Merhaba musicapuerte,

Record/ Record toggle | seç

aynı yerden (şekil 1)

Punch on the Fly | seç

Play'e bas, istediğin yerde Record'a bas, istediğin yerden çık.

Ardından şekil 2'deki gibi görürsün audio'larını. Hangisini istiyorsan seç veyaburadan elimde iki farklı alteranatif olsun diyorsan export edebilirsin.

Huzur.

TG' Alıntı:
Merhaba musicapuerte,

Record/ Record toggle | seç

aynı yerden (şekil 1)

Punch on the Fly | seç

Play'e bas, istediğin yerde Record'a bas, istediğin yerden çık.

Ardından şekil 2'deki gibi görürsün audio'larını. Hangisini istiyorsan seç veyaburadan elimde iki farklı alteranatif olsun diyorsan export edebilirsin.

Huzur.

Çok makbule geçti, teşekkür ederim. Yarın hemen deneyeceğim :)

TG' Alıntı:
Merhaba, malesef yapamadım. Şunları yaptım ;
. Record butonuna sağ tıkladım/çıkan menüden record'u, record toggle'ı ve punch on the fly'ı seçtim
. Sonra audio kayıt olan kanalda yapılmış kayıdın bir yerinden play'e bastım
. Ardından record butonuna bastım ama basar basmaz eski kaydı replace etmeye başladı, görüntü ise eskisi gibiydi, eklediğiniz fotoğraflardaki hale gelmedi. Neyi eksik yaptım acaba?

Şekil 2'de audio region'un sol üst köşesinde ufak bir üçgen var ona tıklar mısın lütfen…;). Tabi kayıt yaptıktan sonra…:)

TG' Alıntı:
Şekil 2'de audio region'un sağ üst köşesinde ufak bir üçgen var ona tıklar mısın lütfen…;). Tabi kayıt yaptıktan sonra…:)
Kayıt yaptıktan sonra dediğiniz yere bastım fakat hiç tepki vermedi. Kayıt şeridine çift tıklamayı denedim ve track'in üzerine yaptığım kayıtlar alt alta açılıp görüntülendi ama eski kayıt replace olmaya devam ediyor. Bazı şeritler beyaz ve pasif görünüyor.

Tamam işte aktif hale getirmek istediğin yere mouse ile gel, cursor'un şekil değiştirdiğini göreceksin. Şekli degiştiğinde istediğin yerden renkli olan kısmı uzatabilir veya kısaltabilirsin. Bunun adına da CompTake deniyor Logic'te.

Huzur.

TG' Alıntı:
Tamam işte aktif hale getirmek istediğin yere mouse ile gel, cursor'un şekil değiştirdiğini göreceksin. Şekli degiştiğinde istediğin yerden renkli olan kısmı uzatabilir veya kısaltabilirsin. Bunun adına da CompTake deniyor Logic'te.

Huzur.
Bahsettiğiniz üçgen şeridin solundaymış. Şimdi gördüm. Üstüste kayıt varsa o üçgen çıkıyor ve tıklandığında tüm kayıtları gösteriyor. Fakat diğeri yani pasif olan kayıtların mouse ile üzerine gelince şekil değiştirmedi ve aktif yapamadım. Kayıttan sonra playe bastığımda sadece üstüne yaptığım kayıt çalıyor. Bir de eski kaydın üstüne yeni kayıt yaptığım esnada eski kaydı dinleyerek girmek istiyorum ama dinletmiyor.

Sevgili misicapuerte,
Sorduğun soru kapsamlı, ama CompTake'leri kullanarak istediklerini gerçekleştirebilirsin. Sadece biraz üzerinde denemeler yap. Eğer yine de aklına takılan spesifik bir soru olursa çekinmeden yazabilirsin, ben veya bir başkası mutlaka yardımcı olacaktır.

Sorular ne kadar daraltabilirsen o kadar faydalı olur.

Huzur.

TG' Alıntı:
Sevgili misicapuerte,
Sorduğun soru kapsamlı, ama CompTake'leri kullanarak istediklerini gerçekleştirebilirsin. Sadece biraz üzerinde denemeler yap. Eğer yine de aklına takılan spesifik bir soru olursa çekinmeden yazabilirsin, ben veya bir başkası mutlaka yardımcı olacaktır.

Sorular ne kadar daraltabilirsen o kadar faydalı olur.

Huzur.
Siz cevap yazarken ben denemelere devam ediyordum ve pasif olan beyaz şeridi aktif yapmayı başardım. İki kayıt da komple mavi olamıyor, yama yapacağımız yere milimi milimine yama yapmak gerekiyor sanırım. Şu andaki eksiğim, yeni kaydı yapmaya çalışırken eski kaydı dinleyemiyorum. Bunu başaramazsam eksik kayıtlar için yeni track açıp, eksikleri bu track'e kaydedip sonra da bunu eski track'e taşımaktan başka birşey gelmiyor aklıma.

Comp Track'in amaci o zaten. Ayni anda tek ses dinleyebiliyorsun. Take'ler arasinda istedigin gibi gecis yapabiliyorsun. Sonra onlari birlestirirken de Logic crossfade'leri kendisi koyuyor.

Geri