[Eski] logic hakkında yorumlarınız ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Kartsız bir TDM sistem yok. En küçük sistem HD1 ama bununla kalmaz sıkı bir bilgisayar ve bir audio arabirim 96 I/O da gerekir.
2. el tabii ki bulunur.
Sadece HD1 ve 96 I/O ikisi yaklaşık 10000 USD gibi tutar. Compel'in sitesinden bakabilirsin.

Teşekkür ederim. Minimum çalışma için hangi bileşenlerin gerektiğini bilmediğimden sormuştum cevabımı aldım :)

PT forumu'nda copy paste yapıyorum, aşağıda anlattığım şekilde 1000 dolara TDM sistem kurmak mümkün. bu konuda gearslutz'da daha detaylı bir başlık bulabilirsin:

"ebay'den 1000 dolara kablosu, interface'i, mix core & farm kartı ile komple bir sistem . dezavantajı software'i 6.4 versiyonuna kadar kullabilmeniz."

aziz.

Yıllar geçtikce kullandığım programlar hep değişti
1- audition,
2- cubase,
3- nuendo
4- dünden itibaren LOGIC ACADEMY

açıkcası herzan savunduğum seyin tersine "bilmediğim ama daha iyi olduğunu düşündüğüm programı kullanmaya yöneldim" su an mesela aklım allak bullak..

Clıştığınız programın herseyini(yada size yetecek kadar özelliklerini) öğrendiyseniz ve eğer artık benim bu programla yapabileceğimin sonuna geldim (ki bu da okadar göreceli bi kavram ki hiç teknik boyutuna giremeyeceğim VST ler Soundbank'lar) diyorsanız değiştirin

Ben su an Logic Proyu öğrenme cabasındayım ve arayüzü beni cezbetmesine rağmen afedersiniz mal gibi bakıyorum programa..

Asıl merak ettiğim temel bilgilere sahip biri LOGIC Academy yi ne kadar zamanda öğrenir ve bu bahsettiğim ve herkesin kullandığı cubase ve benzeri programlardan farklı olarak ne kazandıracağı ve ne kadar zaman kaybettireceği..

Ek olarak da çok yararlı bir tutorial dvd s olan var mı yada bulabileceğim bi yer yada yada eğitim veren bi yer var mı çunku bana baya bi karışık ghelmeye başladı ve acıkcası gozumde buyudu..
(malum yurt dısından getirme ihtimallerini dusunmeden soruyorum bu soruyu)

Ben 3-4 ay evvel PT LE'den Logic'e geçtim. En büyük sebebi ise PT LE'nin bilinen limitleri idi.

Arayüz açısından kullanıcının her programa rahatlıkla alışılabileceğini düşünüyorum. Tabi yılların alışkanlıkları bir çırpıda değişmiyor.

Hepsinin kendine göre avantajları mevcut. ProTools'da audio edit ve kayıt ne kadar pratik ise Logic'te de midi edit o kadar güzel.

Logic'in öğrenme eğrisi biraz daha uzun sürebilir. Hatta çoğu özelliğini kullanmaya gerek olunca biraz manual karıştırarak hala öğreniyorum %100 her parametresini biliyorum kullanıyorum diyemem tabi...

Eğer DAW'lara aşina durumdaysanız, bence 3-4 projenin audio+midi yazım+mixini yaptığınız zaman DAW'ı problem yaşamadan kullanır hale geliniyor.

Ama Logic ve PT için bir laf var bence çok doğru.

Logic thinks like a musician(arranger), ProTools thinks like a mixing engineer.

Logic bir müzisyen ya da aranjör gibi düşünür, ProTools mix mühendisi gibi... Ben aranje ederken Logic'i kendime daha yakın buluyorum, ProTools ise audio edit için daha pratik geliyor hakikaten.

Fakat genel olarak baktığım zaman Logic beni daha çok tatmin ediyor. Bunda PT LE'nin limitleri önemli faktör, PT HD olsa idi muhtemelen audio kısmı için PT tercih ederdim...

Bir yanda manual devamlı açık olmalı diye düşünüyorum. Logic'in kendi manual'i oldukça detaylı ve güzel...

Bir kaç tutorial dvd'si mevcut, ancak para ile satılıyor. Yurtdışından getirebilirsiniz....

yavuzy' Alıntı:
Logic'in öğrenme eğrisi biraz daha uzun sürebilir. Hatta çoğu özelliğini kullanmaya gerek olunca biraz manual karıştırarak hala öğreniyorum %100 her parametresini biliyorum kullanıyorum diyemem tabi...

Birazdan daha fazla:) 10 senedir falan kullanıyorum ,hala karşıma çıkan bi sürü özelliğe mal mal bakıyorum...

Fakat bahsettiğin apple training dvd leri çok yararlı ve çok hızlı...Bence o dvdleri kesinlikle edinip ,iyice seyrettikten sonra Logic i açmak çok büyük bir zaman kazancı olacaktır...Asistanıma bunu yaptırdım, 3 gün içinde projelere dahil olabilecek kadar bir Logic kullanıcısı oldu bile...

Levent Agabey,

Bug'ları hemen bir önceki başlıkta tartıştık.

En önemli bug'lar onlar, yani aslında bir tane çok önemli problem var, o da Logic'in işlemcin çekirdeklerine optimum dağıtımı yapamıyor, tek çekirdeğe yüklenip system overload yaptırması...

Kimi makinalarda daha az, kimisinde daha çok problem çıkartıyor. Ve bunun bir düzeni yok, biraz şansa kalmış...

Buzlukomposto'nun makinasında(macbook) dayanılmaz halde imiş. Bende ve Dazejar'da çok rahatsız edecek boyutta bir sorun yok... Çok sık olmuyor...

Bu duruma Apple'dan bir yorum ya da çözüm gelmedi...

Ooo Logic kullanıcıları PT kullanıcılarından daha dertlimişte haberimiz yok. Biz MAC kurduk mu sorunlar minumum. PC de çalışınca üzüyor biraz ama yinede muhteşem. Sen 5000 YTL mac al 1000 Dolar Logic sonra Buzlukomposto gibi ol :)

Gelin PT ye gelinnnnnnn.

Lütfen bir daha PT b*k atmayınız. Benim güzel HD2'min maşşallahı var. :)

Levent_Uslu' Alıntı:
Ooo Logic kullanıcıları PT kullanıcılarından daha dertlimişte haberimiz yok. Biz MAC kurduk mu sorunlar minumum. PC de çalışınca üzüyor biraz ama yinede muhteşem. Sen 5000 YTL mac al 1000 Dolar Logic sonra Buzlukomposto gibi ol :)

Gelin PT ye gelinnnnnnn.

Lütfen bir daha PT b*k atmayınız. Benim güzel HD2'min maşşallahı var. :)
:D

"Bir gun herkes ProTools kullanacak" 8)

PT HD olursa neden olmasın ?
O zaman da Logic ve PT HD birlikte... :lol:

Her güzelin var bir kusuru...
Önemli olan sevmeyi bilmek....
:lol: :lol:

Sorunlari tartismak pek b..k atmak degil aslinda! PT kullanicisini somuren bir firma, bunu kabul etmemiz lazim.. Kimi ve neyi koruyoruz?
Musterisinden her sorunda para istiyen bir sanayi devinimi? (Hele HD si ile! ) "Benim kardesim, yer se!" diyor, ancak bir gun cozulecek gibime geliyor.
Logic ile henuz calismadim.sistemim Kismetse Aralik sonu tamalanacak ..
Misal> Symphony PCI 64 cikti! Apogee-Logic-Apple (trio ,ayrilmaz bir butun) olusturuyorlar,) Symphohy ilan edildigi gibi 1.6msn lik latency si ile 96khz de oldukca ilgilinc. UAD2 dsp kartlari desteginde ileride farklilasacak.
Yukarida denildigi gibi "Birgun herkes Protools filan kullanmayacak!" Ayrica kullanmasinda!baska seyler yeni seyler gelsin..
Tekelci mantiga karsiyim ben, bize hic bir faydasi yoktur.

Ayni seklide:
Hardware lere gelelim, zannederdim ki Diginin urunleri her seyin en kalitelisi ve iyi design edilmisi ! alakasi yok. Misal C24 i 8 bin euro ya satiyorlar, bunun icinde ne var ? allahaskina Euphonic MC lerinden 3 unu yanyana baglayinca daha fazla imkan ortaya cikar kesin! MC nin degeri 1/3 fiyatina olay biter, Harcayacaginiz 2/3 bedel icinde icine koyduklari dandirik Focusritelar yerine gidip 1 ADET focusrite ISA bi tanede RED alirsiniz?
I/O ad/da ic bulasmiyorum,illaki x-symp ve x-hd ile her HD ci studio da en az bir Apogee goruyoruz.
---

Özkansunar,

Çok doğru noktalara değinmişsiniz ancak sizde Logic savunur durumda gibi görünüyorsunuz.
Bunla birlikte son 10 mesajdaki :lol: işaretlerini görmezden gelmeyin. Birazda latife yapmakta bir sorun görmüyorum. Buda PT iyi logic kötü demek değil. Kimseninde bunu iddia ettiğini sanmıyorum.

Ayrıca firmanın bütün ketumluğuna rağmen endüstri standartı haline gelmiş bir ürün. Bu gidişle herkez PT kullanacak çünkü karşısında bir alternatif görünmüyor. alternatif olanlarında bir birlerine göre çok büyük avantajı yok.
Bende istiyorum PT gibi audio edit olsun, Logic özellikleri olsun, cubase gibi midi olsun, ucuz olsun, firma sonuna kadar arkasında dursun ama yok.

Hardware konusunda da haklısınız fakat şimdi baktım TR fiyatlarına 3 MC Mix ve 1 MC Control 5000 € C24 7200 € yani aradaki farkla bir RED bir ISA almak mümkün değil. :) Fakat başka firmaların kontrol yüzeyleri ve converterları ile çok daha kaliteli sistemlerin kurulacağı doğrudur.

Biz istediğimiz kardar tartışalım piyasa bu adamlar karar veriyorlar. Yapacak bir şey yok. Diğer başlıkta baktımda eninde sonunda sende HD ye geçeceksin galiba :)

Levent

Bence bu işin güzelini yurtdışındaki baba stüdyolar yapıyor.

Apogee'den Symphony 48 veya 64 kanal d/a + 16 kanal a/d sistem kurup öne de Logic ve ProTools HD koyuyorlar, müşterinin tercihine göre DAW seçiyorlar, hatta bir de güzel analog masa oluyor, masa üzerinde de hardware comp,limiter,efekt ünitelerini kullanıp tekrar digitale miksdown alıyorlar... Logic zaten TDM çalışabiliyor.

Bildiğim kadarı ile PT HD ile Apogee sistem arasında stabilite açısından pek bir üstünlük yok, PT HD'nin hardware insert'de delay comp. olarak Apogee'ye göre daha verimli olduğu söyleniyor.

Böyle yapalım biz de... :lol: :lol: :lol:

İşin önemli yanı masraf sadece PT HD değil, doğru düzgün converter almak istediğimizde hem PT HD hem de Apogee,Lynx vs sistemlere bütçe gerekiyor.

Şimdilerde iki yol var gibi; native gidip Apogee,Logic,UAD şeklinde bir setup veya PT HD...

Her ikisi dersek Apogee Sistem ile PT HD+ Logic birlikte, en güzeli bu. (da nerde o para?? :lol: )

Sevgili Levent,
valla ben HD1 icin uzun sure dusundum. Hatta kontroluna kadar istiyordum...Lakin fazla buldum istedikleri fiyati. Tek seferde bir suru seyi almak gerekiyor,
Vaz gectim!
Halbuki Symphony dah flexible sistem! basindan rosetta 200 ile giriyorsunuz 4xDA16/AD16 ye kadar yolu var. Ki bende oyle karar aldim! Apogee DA16 ile 16 outboard analog summing planladik! Gordum ki daha planlama asamasinda esneklik ve sabit kalitede gelisim avantajli. UAD lar sound proseste yine esnek cozumler getirebiliyor,Adeta lego gibi.. Al gelirstir dur..

[Audio editteki imkanlari logic ile karsilastiracagiz, Lakin bazi alengirli editlerde LE is gormuyo fazla, buna edecegim bir laf yoktur! mecbur bir kart aliriz.]

Geri